Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Túrabotok

Túrabotok - válasszon a megfelelőt a Sportano webáruházban 

Gyakran túrázik a hegyekben nehéz felszereléssel? A túrabotok segítenek az ilyen túrák során. Tehermentesítik a gerincet és növelik a test stabilitását a megerőltető emelkedők és ereszkedések során. Segítenek megtartani az egyensúlyt az ösvény nehezebb részein. A Sportano üzletben olyan márkák kiváló minőségű túrabotjait találja, mint a FIZAN, GABEL, Black Diamond, Viking, LEKI, Komperdell vagy Masters. Érdemes megfontolni, hogy botokat vigyen magával az ösvényre, mert ezek rendkívül hasznosak lehetnek egy hosszú távú hegyi túra során.  

Összecsukható, karbon, párnázott - túrabotok típusai 

Az összecsukható túrabotok a használt szegmensek száma szerint oszthatók. A két szegmensből álló modellek két elemből állnak, ahol maguk az oszlopok mérete összehajtva nem a legkisebb, és más berendezésekhez való rögzítésük nehézkes lehet. Sokkal elterjedtebbek a háromrészes kialakítások, amelyek könnyebben összecsukhatók és nem foglalnak sok helyet. Négyszegmenses oszlopok is vannak - mint sejthető, a szállítás közbeni kényelem a legmagasabb szintű lesz. Lehetőséget jelentenek azok számára, akiknek nincs elég helyük a tároláshoz.

  
Másrészt a párnázott túrabotok választása kisebb terhelést biztosít az ízületekre, ugyanakkor befolyásolja a használat kényelmét. A párnázási rendszert úgy tervezték, hogy elnyelje az ütéseket az igényes talajjal való érintkezés során.  

A túrabotok típusai között vannak alumíniumból vagy szénszálból készült modellek is. Az első anyag garantálja a szilárdságot és a sérülésekkel szembeni ellenállást, míg a karbon rudak könnyűek és kényelmesen szállíthatók.  

Hogyan válasszunk túrabotot? 

A túrabotok kiválasztásakor figyeljen a reteszelő rendszerre, amely lehetővé teszi a hossz beállítását. Nemcsak a felhasználó magasságához, hanem a terephez és a túrázás típusához is igazodik. Az említett rendszerek között három típus létezik. 

  • Belső reteszelőrendszer - a reteszelőrendszer két szegmens elcsavarásával aktiválódik, amelyek a pólusokat a megfelelő pozícióba helyezik.  
  • Külső zárrendszer - könnyű és gyors működtetés, valamint megbízhatóság jellemzi. A rudak hosszát akár egy kézzel is beállíthatja, anélkül, hogy nagy erőt kellene kifejtenie. 
  • Hibrid zárrendszer - a fenti két megoldás kombinációja, így a kiválasztott rendszer (belső vagy külső) az adott körülményektől vagy lehetőségektől függően használható. 

Emellett a túrabotok kiválasztásakor válassza azt a modellt, amelyik a legjobban megfelel Önnek az összecsukhatóság és a szállítás szempontjából. Ez rendkívül fontos, mivel nem mindig lesz szükség a rudak használatára, így a hosszú távok során fontos a tárolásuk. Másrészt a berendezés könnyű súlya biztosítja, hogy ne érezzen további terhet a többi berendezéséhez képest. 

Ezenkívül nézze meg a botok fogantyúit, amelyeknek kényelmesnek és hosszú túrákra alkalmasnak kell lenniük. Általában hab- vagy gumianyagból készülnek. A habszivacs fogantyúk nagyfokú tartósságot és kényelmet biztosítanak, és jobban elvezetik a nedvességet, mint a gumi kivitelűek. A választásnál a rúd csúcsai is fontos szempontok, mivel ezek érintkeznek közvetlenül a talajjal. Általában megkülönböztetnek villás hegyeket, amelyek ellenállnak a sérüléseknek és nem csúsznak a felületen. Kiváló alternatívát jelentenek a hagyományos acélhegyek helyett. 

Milyen anyagokból készülhetnek a túrabotok? 

A legtöbb túrabot különböző keménységű alumíniumötvözetből vagy szénszálból készül. Ez utóbbi anyagot a szilárdság és a merevség, valamint az alacsony tömeg jellemzi. A karbon túrabotok jól működnek azok számára, akik könnyű felszerelést keresnek, ugyanakkor kis méretben. Az alumínium azonban ellenállóbb a repedésekkel és a sérülésekkel szemben.  

Ismert márkájú túrabotok - mely gyártók termékeit érdemes megvásárolni?  

Ha funkcionális túrabotokat keres, a GABEL márka Fast Lock rendszerrel ellátott modellt kínál, amely a csatok segítségével gyors hosszbeállítást tesz lehetővé. A T.C.S. - Top Click System technológia lehetővé teszi a heveder gyors rögzítését és leválasztását a fogantyúról. Egyszerűen húzza felfelé a rudak hosszának beállításához, és zárja be a csatot. A Black Diamond márka néhány modellje alumíniumból készült, a fogantyú pedig kényelmes EVA habból készült, állítható hevederrel és reteszelő rendszerrel. Az egyes Masters rudak Tip-Top rendszerrel rendelkeznek, amely lehetővé teszi a kosarak hatékony és egyszerű cseréjét, így a modellt az uralkodó körülményekhez igazíthatja. Ha villás hegyű felszerelést keres, a Viking túrabotok hegyei ebből az anyagból készültek. A különböző felületeken ellenállóbbak a sérülésekkel szemben.  

A Sportanónál olyan professzionális gyártóktól vásárolhat botokat, akik a biztonságra és a kényelmes használatra összpontosítanak. Vegye igénybe ügyfélszolgálatunkat, amely segít Önnek megtalálni az igényeinek megfelelő túrabot modellt! 

Leírás kibontása Leírás összecsukása