Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Neoprén triatlon ruhák

Triatlon búvárruhák - válassza ki a legjobban illeszkedő búvárruhát a Sportano üzletben 

Azon gondolkozol, hogy elkezded a triatlonos kalandot, vagy talán szeretnél a sportág következő szintjére lépni? Kétségtelen, hogy a megfelelő edzésfelkészítés és edzőfelszerelés mellett szükséged lesz egy triatlonos búvárruhára is. A vízben végzett edzéseket nemcsak kényelmessé, hanem biztonságossá is teszi. Mindenekelőtt megfelelő védelmet nyújt a hideg ellen és kiváló felhajtóerőt. A Sportanónál olyan márkák triatlonhabjainak legmagasabb minőségét biztosítottuk, mint az Orca, a sailfish és a Zone3.  

Női, férfi, kezdő - triatlon búvárruhák típusai 

A triatlonos búvárruhát úgy tervezték, hogy melegen tartsa a testet és növelje a felhajtóerőt. A hővédelem kiemelkedően fontos, ha edzésen vagy versenyen vagy, lehetővé téve, hogy kényelmesen versenyezhess és úszhass. Ezen kívül léteznek különböző méretű és vastagságú habok, általában 2 és 5 mm között. Minél vastagabb az anyag, annál jobban véd a hideg ellen. A terméktípusok között vannak női triatlonos búvárruhák, amelyek nem sokban különböznek a férfiaknak szántaktól. Először is, a női szabás a deréknál keskenyebb és testhezállóbb, míg a férfi triatlonhab továbbra is kissé terjedelmesebb. Kezdők esetében a habszivacsot méretét megfelelően kell megválasztani, hogy ne korlátozza a mozgást. Érdemes tudni, hogy egy szörf- vagy búvárruha nem fog működni triatlonban - ezeket másképp tervezték. Ha ebben a sportágban kezd, válasszon professzionális és testre szabott öltönyt.  

Hogyan válasszuk ki a megfelelő triatlonos búvárruhát? 

A jól megválasztott triatlonos búvárruhának felhajtóerőt és felhajtóerőt kell biztosítania, valamint csökkentenie kell a vízellenállást úszás közben. A hideg elleni védelem és a nyílt vízben történő hőveszteség további előnyöket jelent. A megfelelő triatlonos búvárruha kiválasztásakor válassza a megfelelő méretet, hogy ne legyen túl bő a nyaknál, ahol a víz bejuthat. A lehető legkényelmesebben kell éreznie magát a habban, és a vastagságot az úszási stílusának és személyes igényeinek megfelelően kell beállítania. A kezdők általában a csípőnél és a lábaknál vastagabb panelekkel rendelkező habokat választják. A nagy felhajtóerővel rendelkező úszók vékony, legfeljebb 3 mm vastagságú habokat választanak. A tapasztalt úszók viszont 4-5 mm körüli vastagságot választanak, mivel nekik megfelelő felhajtóerőre van szükségük a testükön. 

A méret, a vastagság vagy az anyag mellett a triatlonos búvárruha gyártók a búvárruha használatához használható hőmérsékletet is megadják.  

Hogyan válasszunk triatlonos búvárruhát kezdőknek? 

Kíváncsi vagy, hogy mi lesz a megfelelő triatlonos búvárruha kezdőknek? A csípő és a lábak területén nagy felhajtóerővel rendelkező speciális elemekkel kell rendelkeznie. Ez javítani fogja az úszás pozícióját. A karok és a vállak esetében viszont az anyagnak elég rugalmasnak kell lennie a dinamikus mozgásokhoz. A habnak a lehető legjobban kell illeszkednie a testhez, hogy ne korlátozza a mozgást, és gyakorlatilag olyan legyen, mint egy "második bőr". A szörfözésre vagy búvárkodásra tervezett habmodellek nem lesznek alkalmasak.  

A triatlonos búvárruha felvétele a kezdeti szakaszban nehéz lehet. Először is, a triatlonos búvárruhát fokozatosan kell felvenni. Nyújtáskor óvatosan fogd meg a következő anyaghajtásokat, ne a már kifeszített anyagot. A lábaknak körülbelül 4-5 centiméterrel a boka fölött kell lenniük, és az alsó rész felhúzása után csak az ujjakat kezdjük felhúzni.  

Triatlonos búvárruha - mely márkákra érdemes fogadni? 

A Sportanónál az Orca márka professzionális triatlonhabjait találja, amelyek jobb hidrodinamikát és nagyobb sebességet biztosítanak az anyagok SCS technológiás kezelésének köszönhetően. A választott modelltől függően nagy rugalmasságot garantálnak, és lehetővé teszik az úszómozgások zökkenőmentes és korlátozások nélküli végrehajtását. Úgy tervezték, hogy maximalizálja a lábfelhúzást, miközben javítja a testtartást. A sailfish márka viszont olyan termékeket kínál, amelyek speciális bevonattal rendelkeznek, amely csökkenti a súrlódási ellenállást a vízben, és szabad mozgást biztosít. A habok emellett fokozott felhajtóerőt és optimális testhelyzetet biztosítanak a vízben. Ha rugalmas és áramvonalas formájú habszivacsot keres, akkor a Zone3 termékeit érdemes megfontolni. Egyes modellek speciális úszópanelekkel rendelkeznek, amelyek megkönnyítik a vízben való mozgást.  

Leírás kibontása Leírás összecsukása