• Ingyenes szállítás
  • 30 napos visszatérítés
  • Termékfeladás 48 órán belül
Nav switch

Amerikai futball labdák

Termékek: 2

View as

Amerikai labdák - válassza ki a megfelelő modellt a Sportanónál 

A labda gyakorlatilag a legtöbb csapatsportágban, így az amerikai futballban is a játék kulcsfontosságú eleme. Elliptikus alakja, jellegzetes varratai és leggyakrabban érdes felülete különbözteti meg. A megfelelő labda kiválasztása nemcsak a játék kényelmét befolyásolja, hanem azt is, hogy mennyire tudod fejleszteni a készségeket ebben a sportágban. A Sportanónál olyan márkák kiváló minőségű amerikai labdáit kínáljuk, mint a Wilson és a SELECT, amelyek alkalmasak szabadidős játékokra, de edzésre is.  

A megfelelő labda kiválasztása az amerikai futballhoz 

Az amerikai futball kiválasztásakor figyelembe kell venni a játék szintjét, ahol a kezdőknek a kisméretű modelleket ajánlják. Ezek leggyakrabban edzőlabdák, amelyeket nemcsak kisebb méretük, hanem a klasszikus termékektől eltérő színük is jellemez. Az ilyen típusú labdákat puhább és rugalmasabb szerkezet is jellemzi, ami lehetővé teszi, hogy javítsa játéktudását, különösen dobási és elkapási technikáját. Ha már kellőképpen begyakoroltad az összes manővert a pályán, megkísérthet, hogy nagyobb labdát válassz, általában 5-ös méretet. 

Az amerikai futball némileg különbözik a rögbimeccseken használt labdarúgótól, ahol a labdarúgó modell nagyobb és könnyebb. Ezenkívül jellegzetes varrással és panelekkel rendelkezik, míg a rögbilabdán nincsenek ilyen varratok. 

Amerikai labdák mérete 

Amerikai futballméretek - kétségtelenül kíváncsi vagy, hogyan válaszd ki a megfelelő modellt a játékaidhoz. Kezdők számára, mint már említettük, a kisebb, 3-as méretű modelleket választják. Valamivel nagyobb termék már a 4-es méretű labda, a profi és szenior játékokhoz pedig általában 5-ös méretű labdát használnak. 

Az NFL amerikaifutball-labda, azaz a profi mérkőzéseken használt labda méreteit megfelelően meghatározzák. Jelenleg az amerikaifutball-ligában 11-11,25 hüvelyk hosszúságú labdát használnak. Ezen túlmenően a labdának megfelelő szélesebb kerülettel kell rendelkeznie, ami 28-28,5 hüvelyk, és keskenyebb, 21-21,25 hüvelyk. Egy bizonyos labdasúlyt is feltételezünk - ez 14 és 15 uncia között ingadozik.  

Az anyag, amelyből az amerikai labdák készülnek. 

A kiváló minőségű amerikai labdák általában természetes bőrből készülnek, amelyeknek nagyszerű tapintása és jó tapadása van. A felhasznált anyag miatt sokkal gyorsabban romlanak, különösen, ha nem megfelelő felületen használják őket. A szintetikus bőr vagy kompozit anyagok sokkal gyakrabban használatosak. Tartósságukkal tűnnek ki, és sokkal kényelmesebb viseletet biztosítanak. Egyes modellek könnyűek is, ami fontos a kezdők számára, hogy minden dobást és passzt el tudjanak sajátítani. Gyakran találhatsz gumiból készült labdákat, amelyek kemények és jó tapadást is biztosítanak.  

Minőségi amerikai labdákat kínáló márkák 

A Sportanónál a Wilson márkától kiváló minőségű amerikai focilabdát talál, amely anyagok kombinációjából - szintetikus bőrből és gumiból - készült. Ezenkívül megkülönbözteti a dupla fűzés, amely növeli a tartósságot és a kényelmet. A SELECT amerikai foci ideális edzésre és szabadidős játékokra. A Sportano.hu üzletben felszerelkezhetsz az amerikai futballhoz szükséges felszerelésekkel, profi ügyfélszolgálatunk pedig segít kiválasztani a megfelelő termékeket. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása