Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Kerékpár karbantartás

Karbantartás - vigyázzon a kerékpárjára a Sportano boltban 

Ha azt szeretné, hogy kerékpárja ne csak hosszú ideig, hanem pontosan és hibátlanul szolgálja Önt, akkor minden hosszú utazás után megfelelően ápolnia kell. Mindenekelőtt érdemes alaposan tisztítani és ápolni, az elhasználódott alkatrészeket kicserélni, valamint karbantartani a nedvesség és a rozsda károsító hatásaival szemben. A Sportanónál olyan professzionális márkák kerékpár kenőanyagai, kerékpárápolási termékei és készletei találhatók, mint a Ceramic Speed, Motorex, Zefal, Topeak, Lezyne, Continental, Blackburn és Peaty's.  

Hogyan gondoskodik a kerékpárjáról? 

Mindenekelőtt ügyelni kell arra, hogy a kerékpár ne legyen túl sok szennyeződés, víz vagy sár, ezért minden egyes motorozás után érdemes minden alkatrészt alaposan lemosni. A legjobb módja ennek, ha puha kefét, ruhát vagy szivacsot használ megfelelő tisztítószerrel. Mosás után minden alkatrészt meg kell szárítani. Ezen túlmenően a kerékpárt rendszeresen kell kenegetni (elsősorban a fék- és a váltókábeleket), ami biztosítja az egyes alkatrészek hosszú élettartamát és az összes mechanizmus zavartalan működését. Másrészt a kerékpárlánc tisztítása és kenése elengedhetetlen, ahol először a korábbi kenőanyagot és minden szennyeződést le kell tisztítani róla. Ehhez a legjobb, ha a kerékpárlánc kenéséhez speciális olajat választ, amely megfelelő anyagokat tartalmaz a nedvesség vagy a negatív hőmérséklet elleni védelemre. A kopott láncot is rendszeresen cserélni kell, mivel a kihúzott alkatrész cseréjének elmulasztása a lánckerekek károsodását okozhatja. Gondoskodjon a kerékpár rendszeres szervizeléséről, valamint az elhasználódott hajtás- és fékalkatrészek cseréjéről, hogy mindig biztonságosan közlekedhessen.

Kerékpár kenőanyagok és egyéb kerékpár karbantartási kiegészítők - mivel érdemes felszerelkezni? 

A kerékpár megfelelő karbantartása lehetővé teszi a sérülések, illetve a korrózió és egyéb károk kialakulásának korlátozását. A kerékpár gyakran érintkezik vízzel, sárral, porral vagy különböző szennyeződésekkel. A legfontosabb készítmények közül érdemes felszerelkezni a kerékpárpedálokhoz való zsírral, csapágyzsírral, fékolajjal, láncokhoz való zsírral és olajjal, könnyű zsiradékkal a váltóművekhez vagy univerzális készítményekkel. Ezenfelül töltsön fel fék-, hajtáslánc- vagy gumiabroncs-ápoló termékeket, valamint a régi készítmények maradványainak eltávolítására szolgáló kerékpár-zsírtalanítókat.

A Sportanónál kerékpár karbantartási és ápolási készleteket is kínálunk, mint például javítószereket, kulcs- és szerszámkészleteket a gumiabroncsok javításához és a kerékpár tisztításához. 

Kerékpárlánc - hogyan ápoljuk, hogyan és mivel kenjük? 

A lánc gondozása elengedhetetlen, ha jól működő hajtásláncot és hatékony erőátvitelt szeretne élvezni pedálozás közben. Mielőtt csak megolajozná és karbantartaná a láncot, alaposan meg kell mosni minden szennyeződéstől. A friss termékek alkalmazása a piszkos alkatrészekre nem jó megoldás, mivel az új kenőanyagok nem fogják ellátni a feladatukat. Az új olaj felhordásakor fontos, hogy a terméket pontosan a láncszemek belsejére kenje, és ne a teljes hosszában és oldalán.

Kétségtelenül azon gondolkodik, hogy mivel kenje be a kerékpárláncát. Először is, vannak a kerékpárjának erre az alkatrészére szánt kenőanyagok, amelyeket úgy terveztek, hogy növeljék az élettartamát, ugyanakkor csökkentsék a súrlódást, és csendesítsék a hajtásláncot. A termékválaszték a megfelelő körülményekhez - száraz vagy nedves - megfelelő kenőanyagokat kínál. Az előbbi kategóriába tartozó termékek garantálják a szennyeződéssel vagy porral szembeni ellenállást, míg az utóbbiak a nedvesség káros hatásaival szembeni védelmet szolgálják. A nedves körülményekre szánt kenőanyagok szintén ellenállhatnak a törlésnek, és néha univerzális hatású termékeket is találhat.  

Téli kerékpár karbantartás - alapvető információk 

Mielőtt télire tárolja a kerékpárt, alaposan meg kell tisztítani minden szennyeződéstől és zsírtól. Lehetőleg tisztító és ápoló készleteket, valamint speciális kerékpáros termékeket használjon. Az olyan alkatrészeknek, mint a lánc, a tárcsák, a kazetták vagy a fékkábelek, olaj- és zsírmaradványoktól mentesnek kell lenniük. Ezt követően alaposan szárítsa meg az összes alkatrészt, és kenje be a láncot egy friss termékkel, akár egy univerzális termékkel is, ha nem kívánja télen használni az egykerekűjét. A kerékpár karbantartásakor megfelelően állítsa be a váltókat, és hagyjon levegőt a gumiabroncsokban. Minden elektronikus alkatrészből, például lámpából vagy számlálóból vegye ki az elemeket, hogy ne szivárogjanak. A fékeket is kioldhatja, és a legalacsonyabb fokozaton leállíthatja a váltót. Az is jó ötlet, ha a kerékpárt úgy tárolja, hogy egy speciális huzattal takarja le, amely megvédi az alkatrészeket a portól és a szennyeződésektől.

Leírás kibontása Leírás összecsukása