Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Kerékpár kerekek

Kerékpár kerekek - megbízható, kiváló minőségű modellek a Sportano üzletben 

A kerékpárkerekek megfelelő illeszkedése hatékony és biztonságos közlekedést tesz lehetővé, és méretüknek meg kell felelnie a kerékpár típusának és a vezetési stílusnak. Minden kerékpár - országúti, városi, trekking vagy MTB - különböző paramétereket igényel, és a piacon a kerékméretek széles skálája létezik. A legnépszerűbbek közé tartoznak a 26, 27,5, 28 vagy 29 hüvelykes kerékpárkerekek. A Sportanónál olyan neves gyártók kiváló minőségű kerékpárkerekeit kínáljuk, mint a Shimano, a Zipp FFWD vagy a Mavic. Válassza ki a megfelelő modellt a kényelmes és biztonságos utazás érdekében, bármilyen körülmények között.  

Hátsó, első, kazettával vagy anélkül - kerékpárkerekek típusai 

A kerékpárkerekek között különböző méretekkel találkozhat, amelyeket megfelelően össze kell hangolni az egykerekű típusával és a vezetési stílusával. Megkülönböztetünk első és hátsó kerékpárkereket, és a kerékszerkezetet klasszikus és rendszerkerekekre lehet osztani. A klasszikus kerekek keréktárcsákkal, felnikkel és küllőkkel vannak felszerelve. Legnagyobb előnyük, hogy más (a kiválasztott kerékpármodellel kompatibilis) megfelelőkre cserélhetők. A rendszerkerekeket viszont a hozzájuk illeszkedő alkatrészek különböztetik meg. 

A piacon megtalálható 26-os hátsó kerékpárkerék kazettával vagy 28-as hátsó kerékpárkerék kazettával is, ahol a kazetta egy sor egymással összekapcsolt fogaskerék. Nincs benne csapágy vagy egyéb mechanizmus, csak tárcsák és távtartók. Egy ilyen készlet felszereléséhez dobos kerékagyat kell használni.  

Kerékpár kerékméretek 

A kerékpárkerék méretét hüvelykben vagy milliméterben adják meg, ami megegyezik a kerékpár gumiabroncs átmérőjével, ahol a gumiabroncs méretét szintén milliméterben, hüvelykben vagy ISO méretben adják meg. Az ISO első két számjegye a kerékpárabroncs szélességének felel meg - a kerékpárfelnihez igazítva. A modellek között megtalálható a 26-os, a 27,5-es, a 28-as és a 29-es kerékpárkerék, amelyek az egykerekűeken leggyakrabban előforduló méretek közé tartoznak. A kerékpárkereket a kerékpár típusához kell igazítani, ami befolyásolja a lovaglás kényelmét és biztonságát. A nagyobb kerekek a jobb tapadásért felelősek, míg a kisebb kerékpárkerekek dinamikusabbak, azaz gyorsabban gyorsulnak. A kisebb kerekek sokoldalúbbak is, és jobban teljesítenek a különböző manőverek során és a városi utakon. Maga a gumiabroncs, pontosabban annak szélessége, nyomása vagy futófelülete is befolyásolja a vezetést. 

A kerékpárkerék megfelelő kiválasztása - alapvető információk 

Először is, a kerékpár kerekeit az egykerekű típusának megfelelően kell kiválasztani, ahol a városi kerékpárok esetében 26 és 28 hüvelykes kerekek ajánlottak. A nagyobb kerék tapadást és stabilitást biztosít, így könnyebb a városi és göröngyös utakon való közlekedés. Másrészt a hegyi kerékpárokhoz, azaz az MTB-khez általában 26, 27,5 vagy 29 colos kerékpárkereket választanak. A 29 colos kerékpárkerekek sokkal nagyobbak, és magasabb embereknek is megfelelnek, ahol a felni átmérője is nagyobb (622 mm a 29 colosnál, összehasonlításképpen a 26 colos kerekek átmérője körülbelül 559 mm). Ha jobb manőverezhetőségre vágysz, és kevésbé igényes hegyi utakon tekersz, válassz 26 vagy 27,5 colos kerekeket. Trekking kerékpárhoz a legjobb, ha 26 és 28 colos kerekeket választasz, mivel ez a kerékpártípus sokkal nehezebb, és gyakran hosszú útvonalakra tervezik. Ezért a kerekeknek tapadást és jobb stabilitást kell biztosítaniuk. Másrészt egy országúti kerékpár esetében 28 colos, 622 mm átmérőjű kerekeket használnak, amelyek jobb kezelhetőséget biztosítanak.  

A kerékpárkerekeket a felni típusa (1 cellás, 2 cellás, 3 cellás és a perem magassága szerint - alacsony a cső nélküli gumiabroncsokhoz és magas a hagyományos gumiabroncsokhoz), valamint a meghajtási rendszer szerint: kazetta vagy szabadonfutó. A hátsó kerékpárkeréknek van egy átalakított kerékagya, amely menetes és szabadonfutó kerékhez vagy kazettához igazított dobos kerékagyhoz van kialakítva. Ezen kívül fontos a fék típusa is, ahol megkülönböztetünk cipőféket (V-fék), tárcsaféket (mechanikus vagy hidraulikus) és tárcsaféket.  

Minőségi kerékpárkereket kínáló márkák 

A Sportanónál olyan neves gyártók kiváló minőségű kerékpárkerekeit kínáljuk, mint a Mavic, a Shimano, az FFWD és a Zipp. A kerékpár kerékméreteket igazítsa az egykerekű kerékpár típusához, az alkatrészekhez és saját igényeihez. A legjobb alkatrészekkel szereljük fel az országúti, MTB, városi vagy trekking kerékpárokhoz, így bármilyen útra készen állsz. Ha nem tudja, melyik terméket válassza - vegye igénybe professzionális ügyfélszolgálatunkat, amely segít kiválasztani a megfelelő modellt. Ha egy termék nem felel meg az elvárásainak, akár 30 napig is visszaküldheti! 

Leírás kibontása Leírás összecsukása