Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Dart

Dart - válassza ki a megfelelő felszerelést és kiegészítőket a Sportano shopban 

A darts már nem csak egy egyszerű játék egy koronggal és darts-szal, amely általában a közeli barátokkal folytatott szabadidős játékokkal kapcsolatos. Sok éve még darts-világbajnokságok és számos verseny is van, ezért a dartsrajongók száma folyamatosan növekszik. Ha szeretné felszerelni magát a játékhoz szükséges tartozékokkal, például darts- és darts-céllal, a Sportanónál neves márkák professzionális felszereléseit kínáljuk. Nálunk dart tollakat, shafty és dart kiegészítőket is talál.  

Dart - szabályok 

Mielőtt úgy döntesz, hogy megveszed a megfelelő felszerelést a dartsversenyhez, ismerd meg a játék legfontosabb szabályait. A darts-versenyt általában két emberrel játsszák, de az amatőr játékokba több felhasználó is bevonható. A szokásos versenyen a résztvevők három dobást váltogatnak, és a magasabb pontszámot elérő személy lesz a győztes. Ennek a játéknak a legnépszerűbb formája a dart 501, ahol minden játékos 501 ponttal kezdi a versenyt, és felváltva dob 3 dartsot. Az nyer, aki először ér el 0 pontot, így a játék inkább a pontgyűjtésről szól, mint a pontszerzésről. A játéknak számos változata létezik, és a dart szabályai a használt játéktól függően változhatnak. A darts játékhoz elsősorban darts táblára (szizál vagy elektronikus) és darts táblákra lesz szükséged.  

Milyen távolságból kell dobni? 

Ha szabadidős darts-játékot tervez, keressen egy megfelelő helyet a játékhoz, akár beltéren, akár kültéren. A legjobb, ha talál egy tiszta helyet, ahol nem lehetnek üvegbútorok vagy kényes anyagból készült tárgyak. Magát a dart korongot úgy kell elhelyezni, hogy legyen hely a dobáshoz. A dartsdobásnál a távolság is számít, és a céltábla felakasztása nem lehet véletlenszerű. A profi játékokban a céltábla magasságát és a dobótávolságot határozzák meg. A céltábla középpontjának, vagy az úgynevezett bikaszemnek 173 cm magasan kell lennie a padló felett, és a céltáblának 237 cm-re kell lennie a dobótól.  

Darts és darts tábla - hogyan válasszuk ki a megfelelő modelleket? 

A legfontosabb felszerelés ehhez a tevékenységhez a darts-tábla, ahol otthoni használatra egy szizálból készült darts-tábla a legalkalmasabb. Különlegessége a csendes működés, a játék szabadsága és a beltéri és kültéri használat lehetősége. Ráadásul a játékosok száma tetszőleges, így a versenyeket akár több emberrel is lehet játszani. Elektronikus korong is rendelkezésre áll, amely sokkal zajosabb, és a játszható személyek száma korlátozott. Érzékeny a mechanikai sérülésekre, és általában beltéri használatra szánták. Ezenkívül az elektronikus tárcsás modellek gyakran különböző hármas és kettős mezőmérettel rendelkeznek.  

A darts viszont négy alkotóelemből áll, amelyek közé tartozik a trip (penge), a barrel (cső), a shaft (sapka) és a feather (toll). A nyilak leggyakrabban koronggal együtt kaphatók, de ezek kopnak el a leggyorsabban, és ezeket kell cserélni. A súlyuk 15 és 50 gramm között mozog, attól függően, hogy milyen anyagból készültek.  

Klasszikus vagy elektromos dart? 

A játék típusai között megkülönböztethetünk klasszikus dartot és elektronikus dartot, és a korong használatában különböznek egymástól. A klasszikus darts a már említett szizál korongot használja, amelyet szabadidős és otthoni játékokra ajánlunk. Mindenekelőtt a nagyon csendes működés jellemzi, a játék lehetőségei és a személyek száma tetszőleges. Ez a fajta darts-tábla gyakorlatilag bárhol használható - kültéren és beltéren egyaránt. Az elektronikus darts viszont nem más, mint egy elektromos darts tábla használata. Ez a fajta darts-tábla lehetővé teszi a pontok automatikus számlálását, több játéktípus közül választhat, és alacsony súlya jellemzi. Az ilyen típusú játék hátránya, hogy korlátozott a személyek száma, és maga a korong kevésbé ellenálló a sérülésekkel szemben.  

A megfelelő darts kiválasztása gyermekek számára 

A legjobb darts a gyermekek számára a mágneses darts, ahol a készletek általában egy fém céltáblát és mágneses műanyag dartsokat tartalmaznak. Kapható tépőzáras darts is, ahol speciális golyókat dobnak a célpontra. A mágneses változatban a dartsnak nincs éles hegye, ami sérülést okozhatna a játék során. Ez a fajta darts játék és felszerelés biztonságos és kényelmes a gyermek számára.  

Leírás kibontása Leírás összecsukása