Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Termikus zsákok

Thermal táskák - válasszon megbízható modellt a Sportano.hu üzletben

A termotáskák hordozható hűtők, amelyek lehetővé teszik az élelmiszerek és italok hőszigetelő körülmények közötti tárolását. Ezek a táskák ideálisak ételek és harapnivalók szállítására piknikek, kirándulások vagy autós kirándulások során. Lehetővé teszik az étel megfelelő hőmérsékletének megőrzését – függetlenül attól, hogy hűtött italokról vagy forró levesről van szó. A Sportano.hu-en olyan professzionális márkák kiváló minőségű termozsákjait kínáljuk, mint a Spokey, Easy Camp, Outwell és Campingaz.

Termikus zacskók használata – milyen helyzetekben működnek?

A Thermal zacskók tökéletes megoldást jelentenek azok számára, akik friss és ízletes ételeket szeretnének élvezni akár hosszú utazások és nyaralások során is. Hőszigetelésüknek köszönhetően ezek a tasakok lehetővé teszik a bennük tárolt ételek és italok megfelelő hőmérsékletének fenntartását, megóvva azokat a romlástól és az ízvesztéstől.

A termotáskák tökéletes társ piknikekhez, tengerparti kirándulásokhoz vagy parkba. Nekik köszönhetően magunkkal vihetjük kedvenc falatjainkat, szendvicseinket, gyümölcseinket vagy italainkat, amelyek egész nap frissek és ízletesek maradnak. A termotáskák jól jönnek majd kerékpáros vagy gyalogos kirándulások alkalmával is, amikor enni szeretnénk magunkkal, de nem férünk hozzá boltokba, éttermekbe.

A termotáskák használata azonban nem csak kirándulások, piknikek alkalmával ér véget. Praktikus megoldást jelenthetnek a mindennapi feladatok során is, például munkahelyen vagy iskolában. Nekik köszönhetően egészséges és ízletes ételeket készíthetünk, amelyek fogyasztásig frissek és megfelelően hűtve maradnak. Így elkerüljük a gyorsételek vagy készételek fogyasztását, ami minden bizonnyal pozitív hatással lesz egészségünkre.

A termotáskák ideális megoldást jelentenek további utazásokhoz, például nyaraláshoz vagy hétvégi kirándulásokhoz. Nekik köszönhetően biztonságosan tárolhatjuk a vásárolt élelmiszereket útközben a cél felé, és egyben biztosak lehetünk abban, hogy frissek és ízletesek maradnak.

Hőzsákos anyagok – melyek a legnépszerűbbek?

A termozsákok különféle anyagokból készülnek, amelyek befolyásolják hő tulajdonságaikat, tartósságukat, súlyukat és megjelenésüket. Az alábbiakban bemutatjuk a legnépszerűbb anyagokat, amelyekből a hőzsákokat készítik, és azok jellemzőit:

  • Nylon - a leggyakrabban használt anyag termikus zacskók gyártásához. Kis súly, nagy tartósság és könnyű tisztíthatóság jellemzi. A nylon termikus zacskók általában egy további szigetelőréteggel rendelkeznek, amely biztosítja a bennük tárolt élelmiszerek megfelelő hőmérsékletét. Ezenkívül a nejlon vízálló, így az ebből az anyagból készült termikus zacskók ellenállnak a nedvességnek.
  • Poliészter - a nylonhoz hasonló tulajdonságokkal rendelkező anyag, de a mechanikai sérülésekkel és kopással szembeni nagyobb ellenállás jellemzi. A poliészterből készült hőzsákok tartósak, vízállóak és könnyen tisztíthatók.
  • Neoprén - egy nagyon jó szigetelő tulajdonságú anyag, melynek köszönhetően a neoprénből készült termikus zacskók hosszú ideig képesek fenntartani az élelmiszerek hőmérsékletét. Ezenkívül a neoprén nagyon rugalmas, így könnyen szállítható és tárolható a termotáska. A neoprén termozsákok ellenállnak a nedvességnek és a mechanikai sérüléseknek is.
  • A kívülről alumínium fóliával borított alumínium -termikus zacskók nagyon jó hőszigeteléssel rendelkeznek. Több órán át melegen tartják az ételt, így ideálisak rövid piknikre vagy strandra. Az alumínium termikus zacskók vízállóak és ellenállnak a mechanikai sérüléseknek.
  • pamut -termikus zacskók környezetbarátak és ellenállnak a mechanikai sérüléseknek. A pamut hűtőtáskák azonban kevésbé szigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a nylon vagy poliészter táskák, ami azt jelenti, hogy nem tudják sokáig melegen tartani az ételt.

Hőszigetelés - hogyan működik és mire kell figyelni?

A hőszigetelés minden egyes hőzsák kulcsfontosságú tulajdonsága, amely lehetővé teszi a benne tárolt élelmiszerek megfelelő hőmérsékletének fenntartását. A hőszigetelés úgy működik, hogy korlátozza a hő áramlását a zsák belsejéből kifelé, és fordítva – korlátozza a hő áramlását a táska kívülről a belsejébe.

Különféle hőszigetelések léteznek, amelyek közül a legnépszerűbb a poliuretán hab, az EPE hab (alacsony sűrűségű polietilén), az alumíniumfólia, a neoprén vagy a speciális hűtőbetétek. Ezen anyagok mindegyike eltérő termikus tulajdonságokkal, tartóssággal és tömeggel rendelkezik.

A termotáska kiválasztásakor ügyeljen a következőkre:

  • A hőszigetelés vastagsága és minősége - minél vastagabb és jobb minőségű szigetelés, annál hosszabb ideig megmarad a tasakban tárolt élelmiszer hőmérséklete.
  • Hőszigetelő anyag – egyes anyagok, mint például a neoprén, jobb szigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, mint mások.
  • Kapacitás – a termikus zacskónak elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy elférjen benne az élelmiszer és a további tárgyak, például palackok italokkal.
  • Hordozhatóság – A hűtőtáskának könnyen hordozhatónak kell lennie, ami azt jelenti, hogy kényelmes fogantyúval vagy vállpánttal kell rendelkeznie.
  • Tartósság - válasszon tartós és tartós anyagokból készült hőzsákot, amely ellenáll a mechanikai sérüléseknek és biztosítja a hosszú távú használatot.
Leírás kibontása Leírás összecsukása