Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Turisztikai matracok

Túramatracok - válasszon egy tartós és kényelmes modellt a Sportano üzletben

Ha sátorral utazik, vagy gyakran kempingezik, az utazómatrac nélkülözhetetlen felszerelés lehet. Ennek köszönhetően egy nehéz nap után kipihenheti magát, és kényelmes alvási pozíciót is lehetővé tesz. Kis súly és magas szintű kényelem jellemzi. A Sportanónál olyan márkák kiváló minőségű túramatracát kínálunk, mint a Spokey, Easy Camp, Coleman, Thule vagy Outwell. Velünk minden túrához szükséges kiegészítővel felszerelkezik! 

Összecsukható, felfújható vagy gyermekeknek - túramatracok típusai

A matrac vásárlásakor érdemes egy felfújható modellre fogadni, amely az összecsukást követően nem foglal sok helyet, ugyanakkor könnyű. Az összecsukható felszerelés a legjobb megoldás, ha többnapos hegyi túrán vesz részt. Figyeljen arra is, hogy hogyan fújja fel a matracot, amihez szükség lesz egy felfúvó berendezésre - elektromos, láb vagy dugattyú. A felfújható matracot kényelmesebb tárolni, és otthoni használatra is jól használható. Az utazómatracok között az egyetlen különbség a méretük és a vastagságuk.  

A gyermekeknek szánt utazómatracoknak viszont a lehető legkényelmesebbnek kell lenniük, és sima huzattal kell rendelkezniük. Ez lehetővé teszi, hogy gyermeke szabadon használhassa. Felfújható matracok is kaphatók, amelyek valamivel vékonyabbak, mint a matracok, de szintén jól teljesítenek a terepen. Gyorsan felfújható, és vastagsága a talaj típusához és az Ön igényeihez igazítható.  

Túrázáshoz, túrázáshoz, kempingezéshez - mi a különbség a túramatracok között?

A túramatracok elsősorban a felfújás utáni méretükben, súlyukban vagy vastagságukban különböznek egymástól. Ugyanakkor annyira univerzális felszerelés, hogy a matracot sikeresen magával viheti néhány napos hegyi túrára, kempingezésre, kirándulásra vagy kempingezésre. Házi használatra is jól használható a kertben. A matrac vásárlásakor figyeljen a méretre és a súlyra, mivel a túrázás során célszerű könnyű felszerelést választani. 

Másrészt minden matracot úgy terveztek, hogy maximális kényelmet és jó hőszigetelést biztosítson a talajjal szemben. Ezek garantálják a pihenést és alvást bármilyen körülmények között a túrázás vagy kempingezés során.  

Hogyan válasszam ki a megfelelő túramatracot?

A matrac vásárlásakor a legfontosabb kérdés az anyaga, mivel magas minőségnek és a mechanikai sérülésekkel szembeni ellenálló képességnek kell jellemeznie. Leggyakrabban műanyagból készül, amelyet puha tapintású bársonyréteggel látnak el. Véd a hideg ellen, ugyanakkor kényelmet is nyújt. A vékonyabb matracok, amelyeket poliuretánból terveztek, szintén jól működnek kempingezés közben.  

Ezenkívül a matrac súlyának a felfújás előtt 600-700 gramm körül kell lennie, és vannak ultrakönnyű matracok is, amelyek néha csak 400-500 grammot nyomnak. A matrac kamráinak száma felelős a levegő megfelelő eloszlásáért a teljes felületen. A többkamrás matracok jobban működnek, mivel kényelmesebbek, és megakadályozzák a levegő gyors távozását.  

Ezenkívül maga a matrac nem nyújt teljes körű hővédelmet, ezért inkább nyáron választják. Őszi vagy téli használatra válasszon szigetelőréteggel ellátott modellt, amelynek szintjét az R-érték határozza meg. Minél magasabb, annál jobban véd a matrac a hideg talaj ellen.  

Utazási matrac méretek

A túramatrac méretének kiválasztásakor először válassza ki a felületet a rajta alvó személyek száma, valamint a sátorban lévő hely nagysága szempontjából. Ezután illessze azt az utasok magasságához. A kétszemélyes túramatrac lényegesen nagyobb méretű, de maximális kényelmet biztosít alvás közben. Ha kempingezéskor nincs sok helyed, válassz egyszemélyes utazómatracot alváshoz. Ezenkívül nézze meg a matrac vastagságát. Ez befolyásolja a kényelmet és véd a talajjal való érintkezéstől. Két személy számára a legkisebb hasznos terület 120 cm, az optimális méret pedig 140 cm körül van. Egy gyermek utazómatracnak viszont körülbelül 120x60-asnak kell lennie, hogy elegendő helyet biztosítson a pihenéshez. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása