Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Túrázó és hegymászó zokni

A legjobb trekking zoknik a Sportano sportboltban

A minőségi zoknik minden túrán képesek javítani a kényelmet, ezért olyan fontos a választásuk. Az alkalmazott technológiák és a modern anyagok közvetlenül befolyásolják minden hegyi szökés hatékonyságát. A túrázáshoz és hegymászáshoz a legjobb minőségű zoknikat olyan kultikus márkák kínálják, mint a Smartwool, a Nordica és az X-Socks.  

Trekking zoknik típusai

Női trekking zokni

A trekkingzoknik professzionális gyártói észrevették a különbségeket a két nem lábának szerkezetében, és ennek alapján kifejlesztették a férfiak és nők számára készült zokni modelleket. A női túrazoknik keskenyebb lábmodellekhez igazodnak, és a zokni teljes hosszában kissé másképpen vannak elrendezve a szellőzőpanelek és a párnázó helyek. Ezenkívül a lábujjaknál lapos varrással rendelkeznek, aminek köszönhetően jelentősen csökken a kopás kockázata

Férfi trekking zokni

A férfi trekkingzoknik modelljei is varratmentes kialakítással rendelkeznek, ami megakadályozza az irritációt. Egyes modellek rugalmas betétekkel rendelkeznek a lábfej boltozatán, amelyek gondoskodnak a minden mozgáshoz való illeszkedésről, valamint a zokni felső részén található speciális varratokkal, amelyek a láb stabilizálásáért felelősek. 

Nyári trekking zokni 

Nyáron a rövidebb és könnyebb túrazokni modellek különösen jól működnek alacsony túrabakancsokkal. Ha kemény talpú bokacsizmát választ, akkor jobb, ha valamivel vastagabb zoknikat választ, amelyek Coolmax technológiájú, réteges felépítésűek, ami nagyszerű légáteresztő képességet és csillapítást biztosít

Téli túrazokni

A téli trekkingzokni modellek általában vastagabbak és szintetikus anyagokból vagy merinógyapjúból, valamint modern Primaloft és Thermolite technológiákból készülnek, amelyek kiválóan szigetelnek és elvezetik a nedvességet.  

A téli zokniknak is elég hosszúnak kell lenniük, ezért fontolja meg a leghosszabb (a vádli magasságának 1/3-áig érő) vagy a vádli fölé érő (a vádlin túlnyúló) modellek vásárlását. 

Hogyan válasszunk túracoknit?

Anyagok

Az építőanyag kulcsszerepet játszik, és felelős a túra kényelméért. A pamut zoknik gyorsan felszívják a nedvességet, ezért nem fogják elvégezni a feladatot. Ezért érdemes szintetikus anyagokból vagy merinógyapjúból készült modelleket választani.  

A szintetikus Coolmax szálak szárazon tartanak, kiválóan felszívják az izzadságot és védik a bőrt a túlmelegedéstől. A merinógyapjú a túraruházatban használt ikonikus anyag. A merinógyapjúból készült trekkingzokni hőszigetelő, nedvességelvezető és emellett bakteriosztatikus tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek kiküszöbölik a kellemetlen szagokat, és hosszú ideig frissen tartják a zoknit.  

Technológia

A legkorszerűbb T2 Anti-Shock Cushioning rendszer gondoskodik minden lépés párnázottságáról és puhaságáról, míg a Forward Flex megakadályozza a zokni gyűrődését és csúszását. A merinotechnológiát is tökéletesítik, ami olyan modern és speciális termékcsaládokat eredményez, mint a Merino Performance, amely megakadályozza a zoknik zsugorodását, tökéletes illeszkedést biztosít a felső szegélynél, és a globális OEKO-TEX tanúsítvánnyal van ellátva, amely biztosítja az etikus termelést

Méret

A megfelelő kényelem biztosítása érdekében fontos, hogy a megfelelő méretű túracoknit válasszuk. Mind a férfi, mind a női modellek leggyakrabban a 36-46 közötti tartományban találhatók, azonban figyelembe kell venni, hogy a zokni mérete nem mindig tükrözi a lábbeli méretét. Emiatt a zoknikat egyénileg kell összepárosítani, a túracipőnél valamivel kisebb méretet választva. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása