Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Nyíltvízi úszás

Nyíltvízi úszás - válassza ki a szükséges felszereléseket és kiegészítőket a Sportano.hu weboldalon

A nyíltvízi úszás lenyűgöző sportág, amely lehetővé teszi, hogy megérezd a természet valódi erejét, és próbára tedd állóképességed határait. A hosszú távú nyíltvízi úszás nem csak a fittség javítására és az izmok erősítésére nyújt remek lehetőséget, hanem csodálatos élményt és kapcsolatot is jelent a természettel. Ha azon gondolkodik, hogy kipróbálja magát ebben az izgalmas sportágban, be kell szereznie a megfelelő felszerelést és kiegészítőket, hogy biztosítsa a kényelmet és a biztonságot úszás közben. A Sportano.hu webáruházunkban mindent megtalál, amire szüksége van ahhoz, hogy elkezdje vagy folytassa a nyíltvízi úszás kalandját.

Fedezze fel az ismeretlent: válassza ki a tökéletes nyíltvízi úszóruhát

A nyíltvízi úszás egyedülálló élmény, amely lehetővé teszi, hogy felfedezd a természetes víztestek ismeretlen szegleteit, és próbára tedd állóképességed határait. Ahhoz, hogy teljes mértékben élvezhesse ezt a rendkívüli élményt, fontos, hogy megfelelő búvárruhával szerelje fel magát, amely nemcsak melegen tartja, hanem javítja a hidrodinamikát és a mozgás folyékonyságát is. A wetsuit, vagyis a búvárruha minden nyíltvízi úszó ruhatárának elengedhetetlen része.

A hab típusai és a neoprén vastagsága

Az időjárási viszonyoktól és a vízfelületektől függően, ahol úszni fog, különböző típusú búvárruhák közül választhat. Ezek különböző évszakokra szabott változatokban kaphatók, amelyek különböznek a neoprén vastagságában, valamint az ujjak és a lábak hosszában. Különbséget teszünk a következők között:

  • Nyári búvárruhák: könnyebbek és vékonyabbak, ideálisak melegebb vizekben való úszáshoz. Általában rövid ujjúak és rövid lábakkal rendelkeznek.
  • Átmeneti habok: közepes vastagságúak, mérsékelt vízhőmérsékleten nyújtanak hővédelmet. Lehetnek rövid és hosszú ujjúak és lábakkal is.
  • Téli búvárruhák: vastagabbak és melegebbek, hideg vizekben való úszáshoz tervezték őket. Hosszú ujjakkal és lábakkal, valamint extra tömítésekkel a csuklóknál és a bokáknál.

A neoprén vastagsága fontos a megfelelő hőszigetelés biztosítása szempontjából. A 3 mm vastagságú habokat 20°C feletti vízhőmérsékletre, az 5 mm vastagságú habokat 14°C és 20°C közötti vízhőmérsékletre, a 7 mm vastagságú habokat pedig 14°C alatti vízhőmérsékletre ajánljuk.

Anyagok és technológiák

A nyíltvízi úszóhabok neoprénből, rugalmas és szigetelő anyagból készülnek, amely megfelelő hővédelmet biztosít. Sokféle neoprén létezik, amelyek minősége, vastagsága és egyéb paraméterei eltérnek egymástól, és amelyek befolyásolják a nyíltvízi úszóhabok tulajdonságait.

Íme néhány anyag és technológia, amelyet a nyíltvízi úszóhabok gyártásához használnak:

  • Yamamoto neoprén: Ez az egyik legjobb minőségű neoprénfajta, amelyet a csúcskategóriás búvárruhák gyártásához használnak. Nagyon nagy rugalmassága, amely lehetővé teszi a szabad mozgást a vízben, és kiváló hőszigetelő képessége jellemzi.
  • SCS (Super Composite Skin): Ez egy speciális külső bevonat, amely kiváló hidrodinamikai teljesítményt biztosít, így az ezzel a technológiával készült habok rendkívül gyorsak és hatékonyak.
  • Thermo Dry Celliant (TDC): Ez egy innovatív technológia, amely olyan ásványi anyagokat használ, amelyek mikroszkopikus részecskékké alakulnak, amelyek visszaverik a hőt a testbe. Ezáltal a TDC-vel ellátott habok rendkívül melegek és kényelmes viseletet biztosítanak.
  • Aerodome: Ez egy speciális neoprén betét, amely növeli a hab felhajtóerejét és tartósságát, így az úszó jobb eredményeket érhet el a versenyeken.
  • Thermoflex: Ez egy olyan technológia, amely a nagy rugalmasság és kényelem érdekében neoprénrétegeket tartalmaz.

Mozgásszabadság, kényelem és illeszkedés

Nyílt vízben úszáskor fontos, hogy a karok és a lábak szabadon mozoghassanak. Ezért célszerű olyan búvárruhát választani, amely nem korlátozza a mozgást, és lehetővé teszi a szabad úszást.

A nyíltvízi úszóhaboknak jól kell illeszkedniük a testhez, hogy megfelelő hőteljesítményt és vízvédelmet biztosítsanak. Érdemes odafigyelni a hab méretére és alakjára, valamint arra, hogy hogyan illeszkedik a testhez. A haboknak kényelmesnek kell lenniük, és nem okozhatnak kidörzsölődést vagy kellemetlen nyomást a testen. Érdemes olyan habokat választani, amelyek a nyak és az ágyék területén speciális párnázással rendelkeznek a kidörzsölődés elkerülése érdekében.

Bóják - a nyíltvízi kalandok elengedhetetlen részei

A rögzítőbóják alapvető felszerelés minden olyan úszó számára, aki nyílt vízbe merészkedik. Ezek olyan speciális bóják, amelyek az úszó mögött lebegnek, és további biztonságot nyújtanak úszás közben. A kikötőbóják általában élénk színűek, hogy az úszó könnyen észrevehető legyen a vízen, különösen a nagyobb vízfelületeken. Ez megkönnyíti az úszók közötti biztonságos távolság megtartását, valamint szükség esetén a riasztójelzésekre való odafigyelést. A megfelelő bója kiválasztása egyéni preferenciáktól, de az időjárási viszonyoktól, a víztestektől és az úszás típusától is függ.

A kikötőbóják szintén kiváló eszköz arra, hogy megakadályozzák az úszó eltévedését. Vészhelyzet esetén, például erőből való leesés vagy a felszerelés sérülése esetén az úszó megkapaszkodhat a bójába, és megvárhatja a segítséget. Ezenkívül a bóják általában további zsebekkel vagy tárolókkal vannak felszerelve, amelyekben a kulcsokat, dokumentumokat vagy fényképezőgépeket lehet tárolni anélkül, hogy félni kellene a víz alá merüléstől.

A rögzítőbóják szintén kiváló képzési eszköznek bizonyulhatnak. Az úszók izotóniás vagy energiaitalokat helyezhetnek beléjük, hogy növeljék állóképességüket és javítsák teljesítményüket a versenyeken. Ezenkívül a bóják lehetővé teszik az edzés útvonalak kijelölését és az úszás távolságának ellenőrzését.

A kikötési bóják környezetbarátok is. Általában környezetbarát anyagokból készülnek, és nem tartalmaznak káros vegyi anyagokat, ami azt jelenti, hogy nem szennyezik a vizet és nem károsítják a természetet.

Neves márkák nyíltvízi úszófelszereléseket és kiegészítőket kínálnak a Sportano.hu oldalon.

A Sportano.hu üzletben kiváló minőségű felszereléseket és kiegészítőket talál, amelyek szükségesek ahhoz, hogy elkezdje vagy folytassa a nyíltvízi úszással kapcsolatos kalandját. Nézze meg a sportboltunkban elérhető márkák, mint az Orca, HUUB, ZONE3, Dare2Tri, AQUA-SPEED, TYR vagy Restube búvárruhák vagy bóják kínálatát.

Leírás kibontása Leírás összecsukása