Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Wakeboard

Wakeboarding - kezdje a kalandot a Sportanóval 

A wakeboardozás egyre népszerűbb sport, amely nagyszerű lehetőségeket kínál, mivel mindenféle vízen lehet deszkázni. A snowboardozást, a szörfözést és a vízisíelést ötvözi, és a deszkán való lovaglás, miközben egy felvonón egy kötelet tartasz, nagyszerű tevékenység lehet számodra. A Sportano üzlet profi felszereléseket kínál ehhez a vízi sporthoz, beleértve a wakeboardokat, kötéseket, úszókat, szetteket és tartozékokat olyan márkáktól, mint a JOBE, NeilPyde és SLINGSHOT

Mi a wakeboardozás és miben különbözik más vízi sportoktól? 

A wakeboarding a szörfözés és a vízisíelés kombinációja, és a vízen végrehajtott trükkökhöz egy deszkára van szükség. A kezekben egy speciális fogantyút tartanak egy kötéllel, amelyet egy motorcsónak vagy sífelvonó előtt húznak. Ez lehetővé teszi a lovas számára, hogy gyorsan mozogjon a víz felszínén és távolságokat tegyen meg. A tapasztaltabb versenyzők úszás közben is végeznek trükköket, és ezek végrehajtásához különböző platformokat helyeznek el a vízen.  

A wakeboardozás gyakorlatilag bármilyen vízen gyakorolható, és jól működik olyanok számára is, akiknek még alapfokú ismereteik sincsenek a sportról. Célszerű a kaland kezdetén egy oktató segítségét kérni, majd egyedül gyakorolni, hogy gyakorlottá váljon.  

Wakeboardozás - milyen felszereléssel kell felszerelkezned? 

Mielőtt elkezdené a wakeboardozást, fontos, hogy felszerelje magát a megfelelő felszereléssel, például deszkával, kötéssel és kiegészítőkkel. Ez biztosítja, hogy bármilyen körülmények között készen álljon, és kényelmesen tegyen meg hosszú távokat a vízen.  

Wakeboard 

A deszka a sportág legfontosabb felszerelése. A kezdő modellek általában lapos fenékkel és elöl és hátul egyetlen uszonyokkal rendelkeznek. Gyors elindulást és könnyű kanyarodást tesznek lehetővé. A tapasztalt ridereknek szánt deszkáknak kontúrosabb az alja és több uszonyuk van. Ez lehetővé teszi a berendezés nagyobb mértékű ellenőrzését. A felhasználó súlya is fontos. Minél nagyobb a súly, annál jobb, ha hosszabb deszkával szerelkezel fel. A legtöbb gyártó felsorolja a vonatkozó értékeket a termékeinél, így mindenki kiválaszthatja a saját szintjének megfelelő deszkát.  

Wakeboard kötések  

Összekötik a lábadat a deszkával, hogy stabilan mozogj a vízen. Ezek némileg emlékeztetnek a snowboard bakancsokra, és nyílt és zárt kötésekre oszthatók. Az előbbi teljesen körülveszi a lábat. Az utóbbinak viszont van egy szabadon hagyott elülső része a lábujjak számára. Magának a kötésnek a lehető legkényelmesebbnek kell lennie, és a láb méretéhez és alakjához kell igazodnia. Azok számára, akik szeretnek mindenféle trükköt végrehajtani, a lágyabb kötések működnek, míg a motorcsónak mögötti lovaglást kedvelő versenyzők számára a merev kötések lesznek a legjobb választás. 

Vízisíelés 

Ha egy kicsit változatosabbá szeretné tenni a wakeboard technikáját, akkor deszka helyett vízisível is felszerelheti magát. Ezután a legfontosabb, hogy az egész szerkezet maximális merevséget biztosítson. Egy ilyen megoldás lehetővé teszi a sima utazást a felvonón, és lehetővé teszi, hogy különböző trükköket hajtson végre a vízen. 

Sisak 

Úszás közben szem előtt kell tartani a biztonságot, ezért a sisak elengedhetetlen, mivel védelmet nyújt a vízben lévő ütközések vagy akadályok ellen. Tartós anyagból kell készülnie, de ne legyen túl nehéz. Egy ilyen sisakban hasznos lesz a fülvédelem és a kényelmes belső bélés

Wakeboard hab 

A vízi sportokhoz elengedhetetlen a megfelelő felszerelés, ezért érdemes neoprén búvárruhával felszerelkezni. Véd a hipotermia ellen, miközben biztosítja az állandó testhőmérsékletet. Neoprén anyagból készült, amely növeli a felhajtóerőt, és nem engedi, hogy az anyag felszívja a vizet. 

Ezenkívül olyan úszókat is választhat, amelyeket úgy terveztek, hogy motorcsónak mögött lehessen vontatni. Általában két vagy több ember befogadására alkalmas. Nagyszerű szórakozás a vízen a szeretteiddel. A Sportanónál wakeboard készleteket és kiegészítőket is talál, így teljes felszereléssel leszel felszerelve, függetlenül a szintedtől és a víztípustól, amelyen vitorlázol. 

Hogyan válasszunk wakeboard felszerelést, mely márkákra érdemes fogadni? 

Ha a megfelelő wakeboardot keresi, a Sportano üzletben megtalálja a JOBE és SLINGSHOT márkák termékeit. A modellek közül választhat egy lapos aljú terméket és egy profilosabbat a haladó lovasok számára. Válassz a tudásszintednek és súlyodnak megfelelő deszkát, hogy ne korlátozza a trükkök végrehajtását, és stabil legyen a vízen. Ezenkívül a legjobb, ha puha kötéseket választunk. Nem fognak nyomást okozni, és megfelelően illeszkednek a lábához. Egyes SLINGSHOT márkájú modellek a K9 rögzítő rendszerrel rendelkeznek, amely megerősíti a cipő és a deszka közötti kapcsolatot, miközben nagyobb szélességet és szöget tesz lehetővé. A bélés sarkába épített J Bars a boka hátsó részét öleli körbe, így kiküszöböli a játékot. Az egyes JOBE kötések puha és ergonomikus talpbetéttel, valamint sarokbetéttel és 3D modellezett nyelvvel rendelkeznek a jobb illeszkedés érdekében. Ha deszka helyett wakeboard extrákat keres - a JOBE márkájú úszókat vagy vízisíléceket ajánljuk különböző méretvariációkban.  

A felszerelések közül még mindig érdemes felszerelkezni sisakkal és neoprén ruházattal, hogy ne csak kényelmesen és biztonságban érezd magad úszás közben.  

Hogyan lehet elkezdeni a wakeboardozást? 

Ha még csak most kezded ezt a vízi sportot, érdemes egy oktatót felkeresned, aki megmutatja neked az összes technikai részletet. Így megtanulhatod, hogyan hajlítsd be a lábad, hogyan tartsd a fogantyút vagy hogyan helyezd el a karodat. A deszkán való úszás során rendkívül fontos, hogy a testsúlyt megfelelően átvigyük a különböző részekre. Ha már elsajátította az alapokat, a következő utak a táblán megszilárdítják és megszerzik a szükséges készségeket. Ha már szereztél tapasztalatot, érdemes megismerkedni az alapvető mutatványokkal és trükkökkel. Fontos, hogy a wakeboardozás szinte bármilyen vízen kiváló tevékenység, és számos wakepark rendelkezik speciális felvonókkal és rámpákkal, amelyeken a fent említett, deszkával végrehajtott evolúciókat lehet végrehajtani.  

Leírás kibontása Leírás összecsukása