Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Hidrofoil

Hydrofoil – a megfelelő választás a Sportano.hu-től

A szárnyashajó olyan technológia, amely megváltoztatta a vízi sportok arculatát. Ez egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi, hogy a hagyományos deszkákhoz képest sokkal nagyobb magasságban lovagoljon a deszkán a víz felszíne felett, ami nagyobb sebességet és a deszka mozgásának jobb irányítását teszi lehetővé. A Sportano.hu sportáruházunkban olyan neves márkák kiváló minőségű modelljeit találja, mint a Fanatic, Lift Foils, GA Sails, F-ONE, Ozone vagy Cabrinha.

Szárnyas konstrukció

A szárnyasszárny egy fejlett szerkezet, amely több elemből áll, nevezetesen: első szárny, hátsó szárny, pilon és uszonyok. Ezen elemek mindegyike fontos szerepet játszik a szárnyashajó működésében.

Szárnyas első szárny

A szárnyashajó első szárnya a pilon végén található darab, amely a deszkához van rögzítve. Az első szárny emelést generál, amely a deszkát a víz fölé emeli. Az első szárny általában nagyobb, mint a hátsó szárny, ami nagyobb emelést tesz lehetővé, és nagyobb magasságba emeli a deszkát. Az első szárny formája is befolyásolja a fedélzeti vezérlést és a sebességet. A megnyúltabb formájú szárnyak nagyobb sebességet tesznek lehetővé, míg a lekerekítettebb szárnyak stabilabbak és könnyebben irányíthatók.

Szárnyas hátsó szárny

A szárnyasszárny hátsó szárnya az uszony végén található, amely a pilonhoz van rögzítve és a deszka alá kerül. A hátsó szárny lehetővé teszi a deszka mozgásának szabályozását és a vízállóság csökkentését úszás közben. A szárnyasszárny hátsó bordájának formája a deszka irányítását és sebességét is befolyásolja. A megnyúltabb alakú szárnyak nagyobb sebességet és fejlettebb fejlődést tesznek lehetővé, míg a lekerekítettebb formájú szárnyak stabilabbak és könnyebben irányíthatók.

Szárnyas pilon

A szárnyas pilon egy olyan elem, amely a deszkához van rögzítve, és lehetővé teszi az első és a hátsó szárnyak felszerelését. A pilonok általában alumíniumból vagy szénből készülnek, és több centiméter vastagok. A pilon hossza a felhasználó egyéni igényeitől és a tapasztalat szintjétől függ. A hosszabb pilon lehetővé teszi, hogy nagyobb magasságban vitorlázzon a víz felszíne felett, és nagyobb sebességet érjen el. A rövidebb pilon stabilabb és könnyebben irányítható.

Szárnyszárny uszonyok

A szárnyasszárnyak a pilonok végén elhelyezett elemek, amelyek biztosítják a szárnyashajó stabilitását lebegés közben. Az uszonyok általában alumíniumból vagy szénből készülnek , és több centiméter hosszúak. Az uszonyok alakja és mérete befolyásolja a deszka irányítását és a szárnyashajó stabilitását. A megnyúltabb formájú uszonyok nagyobb sebességet és fejlettebb fejlődést tesznek lehetővé, míg a lekerekítettebb formájú uszonyok stabilabbak és könnyebben irányíthatók.

Az uszonyok fontos szerepe a szárnyashajó dőlésszögének fenntartása úszás közben. Ha az uszonyok túl kicsik vagy túl rövidek, a szárnyashajó megbillenhet és elveszítheti uralmát, ami növeli a leesés kockázatát. Ezért fontos, hogy a megfelelő méretű uszonyokat válasszuk ki az egyéni igényeknek és tapasztalatainknak megfelelően.

Vízi sportok típusai szárnyashajóval

A szárnyashajó olyan technológia, amelyet számos különböző vízi sportban alkalmaztak. A legnépszerűbb vízi sportok, ahol szárnyashajót használnak, a szörf, windsurf, kitesurf, wakeboard, foilboard, wing fóliázás és motorcsónakozás. Ezen sportágak mindegyikében a szárnyashajó lehetővé teszi, hogy nagyobb sebességre tegyen szert, és nagyobb irányítást szerezzen a tábla mozgása felett, ami lehetővé teszi bonyolultabb mutatványok végrehajtását.

Leírás kibontása Leírás összecsukása