Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Klasszikus deszkák

Klasszikus deszkák - válassza ki a megfelelő modellt a Sportano.hu weboldalon 

A szörfözés az egyik legnépszerűbb sporttevékenység, amely a világ minden tájáról vonzza az embereket. Napjainkban a szörfözés nemcsak népszerű, hanem dinamikus és gyorsan fejlődő sportág is, ami a szörfösök számának növekedéséből és a szörfdeszkák formáját és anyagát befolyásoló modern technológiák bevezetéséből is kitűnik. Azonban egyre többen keresik az egyszerűséget, a természettel való egységet és ennek a sporttevékenységnek a gyökereit. Ezért válik egyre népszerűbbé a gyökerekhez, a klasszikus szörfdeszkákhoz való visszatérés.

A klasszikus deszkás szörfözés művészete - fedezd fel a felejthetetlen élmény kulcsát

A klasszikus deszkán való szörfözés kihívást és kalandot jelent a szörfözés teljes élményének felfedezéséhez. A klasszikus szörfdeszkák gyakran fából készülnek, ami még hangulatosabbá teszi ezt a sportos tevékenységet. A klasszikus deszkán való szörfözés ráadásul olyan művészet, amely türelmet, ügyességet és teljes koncentrációt igényel. A megfelelő klasszikus deszkával felfedezheti saját stílusát, és megtapasztalhatja a világ egyik legszebb sportját.

Klasszikus szörfdeszkák: Hogyan válaszd ki a számodra tökéletes deszkát?

A klasszikus szörfdeszka kiválasztása olyan folyamat, amely időt, türelmet és szakértelmet igényel. A tökéletes klasszikus szörfdeszka kiválasztásának kulcsa, hogy ismerd az igényeidet, a szörfstílusodat és a képességeidet. Van néhány fontos tényező, amelyet figyelembe kell venned, mielőtt a deszka megvásárlása mellett döntesz, például a deszka mérete, az anyaga és a formája. A deszka mérete nagyon fontos, mivel befolyásolja, hogy mennyire fogod magad kényelmesen érezni a deszkán, és mennyire lesz könnyű a különböző mozdulatok végrehajtása. A deszka anyaga szintén befolyásolja, hogy hogyan viselkedik a vízben és milyen a tartóssága. Érdemes tehát megfontolni, hogy a fából, rétegelt lemezből, poliuretánhabból vagy polisztirolból készült deszkákat részesíti-e előnyben. A deszka formája egy másik tényező, amely befolyásolja a szörfözési stílusodat. Olyan formát választhatsz, amely megfelel a stílusodnak, azaz olyan formát, amely lehetővé teszi számodra a könnyebb mozgást és a deszka jobb irányítását is.

A klasszikus szörfdeszkák anyagai és típusai

A klasszikus szörfdeszkák különböző anyagokból készülhetnek, mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai. A hagyományos, fából készült klasszikus deszkák az 1960-as és 1970-es években voltak népszerűek. Ma már nehéz eredeti fából készült deszkákat találni, de még mindig több, klasszikus szörfdeszkákra szakosodott cég gyártja őket. A fából készült deszkák nehezebbek és kevésbé tartósak, mint a modern deszkák, de esztétikájuk és a belőlük áradó hangulat miatt nagyon kívánatosak a szörfösök körében.

A rétegelt lemezből készült klasszikus deszkák a klasszikus szörfdeszkák másik típusa, amelyek az 1950-es és 1960-as években voltak népszerűek. Ezek a deszkák vékony fa rétegekből készülnek, amelyeket nyomás alatt ragasztanak össze. Az 1950-es és 1960-as években gyakran használtak rétegelt lemezt a szörfdeszkák anyagaként. Néhány éven belül az ebből az anyagból készült deszkák gyártása visszaesett, mivel nem tudtak versenyezni a poliuretánhabból vagy polisztirolból készült könnyű, modern deszkákkal.

A mai klasszikus szörfdeszkák poliuretánhabból vagy polisztirolból készülnek, akárcsak a modern szörfdeszkák. Formájuk és kialakításuk azonban eltér a modern deszkáktól, amelyek az évtizedekkel ezelőtt népszerű deszkákra emlékeztetnek.

Leírás kibontása Leírás összecsukása