Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Dart alakzatok

Dart alakzatok a Sportano.hu kínálatában

A darts egy népszerű ügyességi játék, amely világszerte egyre nagyobb elismertségnek örvend. Az amatőröknek és a profiknak egyaránt figyelmet kell fordítaniuk a megfelelő felszerelés kiválasztására, ami befolyásolja a játék minőségét. A dartsdeszka egyik legfontosabb alkotóeleme a test és a tollak mellett a szár, amely összeköti ezt a két alkotóelemet.

A tengely anyaga: alumínium, műanyag, titán vagy szén?

A dartsdeszkák szárát különböző anyagokból készítik, amelyek befolyásolják teljesítményüket, tartósságukat és súlyukat. Íme egy rövid áttekintés a legnépszerűbb anyagokról:

  • Alumínium - az alumínium tengelyek tartósak, könnyűek és jó irányíthatóságot biztosítanak. Emellett ellenállnak a mechanikai sérüléseknek, és általában tovább tartják az alakjukat, mint a műanyag tengelyek. Hátrányuk, hogy néha meglazulhatnak, ami befolyásolhatja a dart egyensúlyát.
  • Műanyag - a műanyag tengelyek nagyon könnyűek, olcsók és könnyen elérhetők. Alacsony áruk lehetővé teszi a gyakori cserét, ha elhasználódnak vagy megsérülnek. Hátrányuk, hogy más anyagokhoz képest kevésbé tartósak és hajlamosabbak a sérülésre.
  • Titán - a titántengelyek rendkívül erősek, könnyűek és korrózióállóak. Nagyobb tartósságuk alkalmassá teszi őket a gyakran dartsozó játékosok számára. Hátrányuk a többi anyaghoz képest magasabb áruk.
  • Karbon - A szénszálból készült karbontengelyek nagyon könnyűek, tartósak és kiváló irányíthatóságot biztosítanak. Emellett ellenállnak a mechanikai sérüléseknek és nagy merevséggel rendelkeznek, ami precíz öntést jelent. Hátrányuk a többi anyaghoz képest magasabb áruk.

A tengelyek hossza: rövid, közepes vagy hosszú?

A szár hossza befolyásolja a darts egyensúlyát és irányíthatóságát. A megfelelő szárhossz kiválasztása az egyéni preferenciáktól és a játékstílustól függ. Az alábbiakban áttekintjük a különböző szárhosszúságokat:

  • A rövid shaftyk a gyorsabb és laposabb dobásokat kedvelő játékosok számára alkalmasak. Jobb irányítást tesznek lehetővé, de nagyobb dobóerőt igényelhetnek. Különösen ajánlott a puha hegyű dartsot használóknak.
  • Általában közepes hosszúságú szárakat használnak, mert ezek a legtöbb játékos számára jól működnek. Egyensúlyt biztosítanak a kontroll és a dart repülési sebessége között. A közepes szárak alkalmasak a különböző dobóstílusú emberek számára, mind a gyors, mind a lapos dobóstílusúak számára.
  • A hosszú szárak a lassabb és jobban végrehajtott dobásokkal rendelkező játékosok számára ajánlottak. Ezek nagyobb stabilitást kölcsönöznek a dart repülésének, de csökkenthetik a sebességet. A hosszú szárakat azoknak a játékosoknak ajánljuk, akik a pontosságra és a dobásuk irányítására szeretnének összpontosítani.

Záró- és forgórendszerek: funkciók és előnyök

Érdemes figyelni a speciális tengelyrögzítő rendszereket is, amelyek tovább fokozhatják a teljesítményt. A legnépszerűbbek közé tartoznak a reteszelő és a forgó rendszerek.

A rögzítő rendszer megakadályozza, hogy a tengely játék közben magától meglazuljon, növelve a stabilitást és a tartósságot. Különböző száranyagokkal használható. A reteszelő rendszer gyakran speciális gyűrűkön vagy O-gyűrűkön alapul, amelyek szilárdan rögzítik a tengelyt a dartsdeszka testéhez.

A rotációs rendszer lehetővé teszi, hogy a tengely a tengelye körül forogjon, ami csökkenti a tollak erejét a dartsra, amikor az eltalálja a célt. Ez lehetővé teszi, hogy a dart egyenletesebben essen a célba, csökkentve a pattogás vagy a tollak sérülésének kockázatát. A forgási rendszer különösen hasznos azoknak a játékosoknak, akik nagy erővel vagy nagy támaszszöggel dobják a dartsot.

Leírás kibontása Leírás összecsukása