Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Dart tárcsák

Dart tárcsák - válassza ki a megfelelő modellt a Sportano.hu

A darts egy népszerű társas játék és sport, amelyet világszerte nagyra tartanak. A játékosok speciálisan kialakított, dartsnak nevezett nyilakat dobnak, hogy pontokat szerezzenek egy dart céltáblán. A dartsok az anyaguk típusa és az eredmények rögzítésére használt technológia szerint változnak. A megfelelő korong kiválasztása kulcsfontosságú a játék maximális élvezetéhez. Tekintse meg a Sportano.hu webáruházban található dart korongok választékát, és élvezze a profi játékot!

Lemeztípusok: szizál vagy elektronikus, melyiket válasszuk?

A darts korongok két fő típusra oszthatók: szizál (hagyományos) és elektronikus.

A szizál korongok szizál agavé szálakból készülnek, és a profik és a hagyományos darts-rajongók körében a legnépszerűbbek. Előnyeik közé tartozik a természetes anyag, a hosszú élettartam és az egyértelmű pontozási szektorok. Hátrányuk lehet, hogy a pontszámokat kézzel kell rögzíteni, és a megfelelő használat és karbantartás gondosságot igényel.

Az elektronikus lemezek olyan technológiát használnak, amely automatikusan rögzíti a dobások eredményét. Ideálisak kezdőknek és azoknak, akik magára a játékra akarnak koncentrálni, anélkül, hogy az eredményeket nyomon kellene követniük. Ezek a korongok általában műanyagból vagy műanyagból készülnek, ami könnyebbé és olcsóbbá teszi őket, mint a szizál korongokat. Hátrányuk lehet a rövidebb élettartamuk és a hagyományos korongokhoz képest alacsonyabb pontosságuk.

A szizál és az elektronikus korongok közötti választás az egyéni preferenciáktól és a játékos képzettségi szintjétől függ. A kezdők és a modern megközelítést kedvelők számára az elektronikus korongok kiváló választás lehetnek. A hagyománytisztelők és a haladóbb játékosok viszont a szizál korongokat választhatják.

Dartboard korong szerelése: tippek és trükkök

Ahhoz, hogy élvezhessük a darts játékot, fontos, hogy a korongot megfelelően szereljük fel. Íme néhány tipp, amely segít a helyes felszerelésben:

  • A céltábla magassága - a céltáblát a padlótól a céltábla közepéig (az úgynevezett céltábla középpontjáig) 1,73 méter (5 láb 8 hüvelyk) magasságban kell felszerelni. Ez a magasság a darts-játékok és -versenyek szabványos magassága.
  • Dobási távolság - a játékosoknak a céltábla felületétől 2,37 méterre (7 láb 9,25 hüvelyk) kell dobniuk, a faltól vízszintesen mérve. Elektronikus céltáblák esetében ez a távolság valamivel rövidebb is lehet - 2,44 méter (8 láb). A felszerelés előtt ellenőrizze a tárcsa használati utasítását.
  • A lemez tartója - a fal sérülésektől való védelme érdekében a lemezt speciális tartóra lehet szerelni, vagy védőtárcsát lehet használni.
  • A számlap kiegyenlítése - győződjön meg arról, hogy a számlap tökéletesen függőlegesen áll, és hogy a 20-as és a 3-as szektorok közötti határvonal (az úgynevezett 12 órás vonal) függőlegesen áll. Vízmértékkel ellenőrizheti, hogy a számlap helyesen van-e beállítva.
  • Tiszta zóna - győződjön meg róla, hogy a cél körül elegendő hely van a játékosok számára a dartsdobáshoz és a szabad mozgáshoz. Ajánlatos a céltábla mindkét oldalán legalább 1,5 méter (5 láb) széles és a padló felett legalább 2 méter (6,5 láb) magas helyet fenntartani.
  • Világítás - a jó megvilágítás fontos a kényelmes játék és a célpont jobb láthatósága érdekében. A céltábla megvilágítására speciális lámpák használhatók, amelyek egyenletes, vakítás nélküli fényt biztosítanak.

Ha követi ezeket a tippeket, akkor a korongot helyesen telepítheti, és a korong típusától függetlenül kényelmes játékkörnyezetet biztosít a dartshoz. Fontos továbbá, hogy rendszeresen forgassa a korongot, ami meghosszabbítja az élettartamát és egyenletesen kopottá teszi a szektorokat. Így még évekig élvezheti a dartsot, tökéletesítheti a képességeit és élvezheti ezt a klasszikus sportot.

Leírás kibontása Leírás összecsukása