Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Edzőeszközök állványai

Súlyzó és súlyzó állványok - válassza ki a megfelelőt a Sportano shop segítségével

A súlyzók és súlyzók állványai mind az otthoni, mind a professzionális edzőtermek praktikus felszerelései, amelyek a rend és a biztonság fenntartását szolgálják edzés közben. A Sportano erőnléti eszközállványok kategóriában kiváló minőségű funkcionális konstrukciókat gyűjtöttünk össze, amelyeknek köszönhetően megfelelően szortírozhatja az erőnléti eszközöket, ami megkönnyíti az edzés közbeni elérést, és segítségként is hasznos a gyakorlatok során. 

Súlyzó- és súlyzótartók - hogyan válasszam ki a megfelelő megoldást? 

Az edzőtermi felszerelések állványának kiválasztása attól függ, hogy milyen terhekkel rendelkezik - csak súlyzókkal vagy csak súlyzókkal, vagy esetleg egy egész sor különböző súlyokkal. 

A súlyzóknak szánt állványok két különálló oszlopként vagy egyetlen szerkezetként is készülhetnek. Általában állítható magasságúak és szélességűek, így az edző magasságához és az elvégzett gyakorlat típusához (pl. guggolás vagy fekvenyomás) igazíthatók. Speciális rögzítőgerendákkal/polcokkal is rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik, hogy partner/támogató személy nélkül edzhessen, aki gondoskodik arról, hogy a gyakorlatok során és a súlyzó letételénél semmi ne történjen. A súlyzótartó állványon további rudak lehetnek, amelyekre az edzés után a súlyzóból származó lemezeket helyezheted. 

A súlyzótartók viszont elsősorban a terhek elkülönítésére és a rendben tartására szolgálnak, és lehetővé teszik a felszerelés intuitív felvételét és letételét. Meghosszabbított változatban is kaphatók, ami alkalmassá teszi őket markolatok, lemezek és egyéb terhek tárolására. 

Az erősítőeszközökhöz való megfelelő állvány kiválasztásában fontos szerepet játszik annak formája - az egy darabból álló konstrukció stabilabb és állandóbb egy helyen, míg az osztott változat két különálló állványból áll, ami megkönnyíti a tárolást. Érdemes szilárd, stabil és ellenálló konstrukcióra, például porszórt acélból készültre fogadni. 

Ellenőrizze a rakomány megengedett legnagyobb súlyát (ha megfelelően van kiválasztva, megakadályozza, hogy az állvány felboruljon vagy megsérüljön), valamint a súlyzó vagy súlyzó lecsúszását megakadályozó biztonsági elemeket.  

Többszintes, kis, guggoló - súlyzó és súlyzó állványok típusai

Az edzőállvány biztonságos és stabil kialakítása nemcsak helyet takarít meg és rendben tartja a dolgokat, hanem javítja a terhelés használatát is. Ahhoz, hogy a kialakítás funkcionális legyen, érdemes olyan állványt választani, amelynek meghatározott célja van. 

Guggoló súlyzó állvány

Általában több fokozatban állítható a magasság és a szélesség, így a magasságához, valamint a markolat távolságához és a súlyzó típusához igazíthatja. A súlyzórúddal ellátott rögzítő mechanizmusoknak köszönhetően a guggolást egy másik személy segítsége nélkül is el tudja végezni. A rögzítőhorgok jelenléte lehetővé teszi, hogy biztonságosan lehúzza a súlyzót, ha nem tud teljes guggolást vagy fekvenyomást végezni. A súlyzótartó állványhoz edzőpadot is hozzáadhat, amelynek köszönhetően mellkasi gyakorlatokkal gazdagíthatja edzését. Az állványon lehetnek további rudak, az úgynevezett mandrelek, amelyekre az edzés után a súlyzó lemezeit helyezheti. Az állvány kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy mekkora terhelést képes elbírni.  

Kis súlyzótartó állványok

Ezek általában egy- vagy kétszintes súlyzótartók, amelyek speciális nyergekkel vannak felszerelve, amelyek lehetővé teszik a megfelelő tárolást és a terhelés intuitív felvételét/letételét. Ezek háromszög alakúak is lehetnek, mindkét oldalon különböző méretű polcokkal - általában kisebb súlyzók számára tervezték őket, és lehetővé teszik, hogy súly szerint rendezzük el őket (a legkisebbek a tetején, a nagyobbak az alján). Vásárláskor érdemes odafigyelni arra, hogy milyen típusú súlyzók tárolhatók rajta (valamivel nagyobb polctávolság lesz a vinil súlyzókhoz, és egy másik az öntöttvasakhoz), valamint a maximális terhelhetőségre. 

Állvány súlyzók és lemezek számára

Praktikus megoldás, ha mindkét súlyzót használja, és helyet keres a súlyzótányéroknak vagy a griffnek.  Lehetnek rajta polcok a felszerelés elhelyezésére és kampók, vagy külön helyek a megfelelő felszerelésnek (pl. az elülső részen kényelmes hely két súlyzónak, az oldalakon gumivédővel ellátott hüvelyek a lemezeknek és fogantyúk a súlyzónak).  

Többszintes állványok edzőtermi felszerelésekhez

Három vagy több polccal felszerelt, külön helyekkel a különböző súlyú súlyzók számára (általában két egymás melletti hely egyenlő terheléshez), pl. 2 kg-os súlyzók számára. Lehet egy enyhén ferdén elhelyezett letét, hogy kényelmesebbé és biztonságosabbá tegye a rakomány manőverezését (intuitívabb). 

A Sportanónál különböző típusú szilárd súlyzó- és súlyzótartók vannak, amelyek sikeresen használhatók az otthoni edzőteremben. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása