Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Turisztikai rendszámtáblák

Turisztikai tányérok - megbízható modellek a Sportano.hu áruházban

Ha a hegyekbe, a tóhoz vagy bármely más olyan helyre készül, ahol a szabadban kell elkészítenie az ételt, a turistatányérok nélkülözhetetlen felszerelést jelentenek. A jól megválasztott ételek minden bizonnyal megkönnyítik az ételek elkészítését, ízletesebbé és élvezetesebbé teszik az ételeket. A Sportano.hu sportáruházban olyan professzionális márkák kiváló minőségű turistalapjait találja, mint a Sea to Summit vagy a RidgeMonkey.

Turisztikai tányérok típusai: műanyag, fém, porcelán és mások

Különféle típusú turista tányérok kaphatók a piacon, amelyek nemcsak anyagukban, hanem méretükben és súlyukban is különböznek egymástól. A legnépszerűbb turisztikai táblák a következők:

  • Műanyag tányérok - ez a legkönnyebb és legolcsóbb turista tányér. Tökéletesek egynapos vagy rövidebb kirándulásokhoz. Könnyen tisztán tarthatók és nem foglalnak sok helyet, másrészt viszont kevésbé tartósak és gyorsabban elhasználódhatnak.
  • Fémtányérok – ezek tartósabb és tartósabb edények, amelyek hosszabb utakon is jól működnek. Alumíniumból vagy rozsdamentes acélból készülhetnek. Általában nehezebbek, mint a műanyag lemezek, de jobban ellenállnak a mechanikai sérüléseknek és a korróziónak.
  • Porcelán tányérok - ez a legnehezebb turisztikai tányér, ugyanakkor a legesztétikusabb. Tökéletesek rövidebb utakra, ahol nem annyira fontos a felszerelés súlya. Ellenállnak a magas hőmérsékletnek, ugyanakkor mechanikailag könnyen megsérülhetnek.

Ideális turista tányér jellemzői: könnyedség, tartósság, könnyen tisztítható

Ha hegyi, tóparti vagy kempingezést tervezünk, a felszerelés egyik legfontosabb eleme a megfelelően kiválasztott turista tányérkészlet. Az ideális turista tányérnak három jellemzővel kell rendelkeznie: könnyedség, tartósság és könnyen tisztítható.

A turista tányérok könnyedsége nagyon fontos, különösen hosszabb utak esetén, amelyek során minden gramm plusz súly érződik a háton. Emiatt a műanyag lemezek a leggyakrabban választott megoldás, mivel nagyon könnyűek és könnyen szállíthatók. Érdemes azonban emlékezni arra, hogy az ilyen lemezek kevésbé tartósak és gyorsabban elhasználódnak.

Az ideális turistatányér második fontos tulajdonsága a tartósság. A lemeznek robusztusnak kell lennie, és ellenállnia kell a kültéri körülményeknek, például szélnek, esőnek vagy erős használatnak. Hosszabb expedíciókhoz érdemes alumíniumból vagy rozsdamentes acélból készült lemezeket választani, amelyek tartósabbak, mint a műanyagok.

Az utolsó tulajdonság, amely megkülönbözteti a tökéletes turista tányért, a könnyű tisztítás. A turistautak során gyakran nem jutunk folyóvízhez, ezért érdemes könnyen mosható és szárítható tányérokat választani. A műanyag tányérokat a legkönnyebb tisztán tartani, mivel egyszerűen leöblíthetők vízzel. A fémből vagy porcelánból készült tányérok kicsit több figyelmet és időt igényelnek, de jobban ellenállnak a szennyeződéseknek.

Hogyan válasszuk ki az igényeinek leginkább megfelelő utazótányér készletet?

A turistatányérok kiválasztásakor érdemes betartani néhány tippet. Mindenekelőtt figyelembe kell venni az utazás hosszát és azt, hogy hány embernek kell ételt készítenie. Egynapos kirándulásokhoz a műanyag tányérok jelentik a tökéletes megoldást. Hosszabb utak esetén azonban, amikor több ételt kell elkészíteni, érdemes tartósabb és tartósabb edényekbe fektetni, mint például fém vagy porcelán.

Az is fontos, hogy a turistatáblákat az utazás típusának megfelelően kell kiválasztani. Ha például trekking kirándulást tervezünk, érdemes könnyebb és kompaktabb tányérokra fogadni, amelyek nem foglalnak túl sok helyet a hátizsákunkban. A táborozáshoz vagy a nyári táborozáshoz viszont érdemesebb esztétikusabb és tartósabb edényeket választani, amelyek nagyobb kényelmet nyújtanak az ételek elkészítésekor.

Leírás kibontása Leírás összecsukása