Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Turisztikai székek

Turisztikai székek - a kényelmes pihenés kulcsa a természet ölében

Manapság egyre többen értékelik a természet ölében való pihenés varázsát. A kempingezés, a strandolás vagy a túrázás nagyszerű módja annak, hogy elszakadjon a mindennapi teendőktől és a városi nyüzsgéstől. Az ilyen utak során a kényelem és kényelem érdekében érdemes a megfelelő turistabútorokat beszerezni. Közülük a turistaszékek az egyik szükséges elem, amely lehetővé teszi a teljes kikapcsolódást egy eseménydús nap után. A Sportano.hu sportáruházban olyan neves gyártók kiváló minőségű turistaszékeit találja, mint az Easy Camp, Vango, Helinox, Outwell, Spokey vagy Coleman.

Túraszék típusok: fedezze fel a rendelkezésre álló modellek széles választékát

A piacon kapható turistaszékek kialakításában, anyagában és funkciójában is különböznek egymástól, így mindenki megtalálhatja az igényeinek és elvárásainak megfelelő modellt. Az alábbiakban bemutatjuk a legnépszerűbb turisztikai széktípusokat.

 • Összecsukható turistaszékek - praktikusságának és könnyű hordozhatóságának köszönhetően az egyik legnépszerűbb turistaszék. Az összecsukható székek könnyen össze- és széthajthatók, így szállítás közben időt és helyet takaríthatunk meg.
 • Turisztikai székek háttámlával - a háttámlával ellátott székek további kényelmet biztosítanak azáltal, hogy lehetővé teszik a hát teljes megtámasztását. Érdemes a hát formájához igazodó, ergonomikus háttámlával rendelkezőket választani, így biztosítva a nagyobb kényelmet.
 • Trekking székek - ezek a könnyű és kompakt székek különösen ajánlottak azoknak, akik sok időt töltenek túrázással. Általában kis tömegű anyagokból készülnek, kialakításuk gyors és egyszerű összeszerelést tesz lehetővé.
 • Strandszékek - kifejezetten strandon való használatra tervezték, nagyobb sóval és homokkal szembeni ellenállás jellemzi őket. Gyakran állítható háttámlákkal vannak felszerelve, amelyek lehetővé teszik a pozíció és az egyenetlen terephez igazítható lábak szabad megváltoztatását.
 • Turisztikai székek karfával - a karfás székek további támasztást biztosítanak a karoknak és kényelmet nyújtanak ülés közben. Sok modell beépített italtartókkal rendelkezik, amelyek funkcionalitást adnak a székekhez.
 • Gyermek turistaszékek - a legkisebbek igényeihez igazodva, kisebb méretűek és gyakran színes mintákkal díszítettek. Fontos, hogy a gyermekszékek stabil szerkezetűek és megfelelő védelemmel, például övekkel rendelkezzenek, amelyek biztosítják a biztonságot.
 • Turisztikai nyugágyak - a turista nyugágyak nagyszerű alternatívát jelentenek a székekkel szemben, különösen azoknak, akik szeretnek fekve pihenni. Gyakran állíthatóak, ami lehetővé teszi a háttámla dőlésszögének beállítását az egyéni preferenciák szerint.

Turisztikai székek - anyagok és technológiák: mi befolyásolja a minőséget és a tartósságot?

A turistaszékek jó minősége közvetlen hatással van a használók kényelmére és biztonságára. A megfelelő modell kiválasztásakor érdemes odafigyelni az anyagokra, amelyekből készültek, és a gyártás során alkalmazott technológiákra.

 • Székváz - a turistaszékek építésének alapeleme a keret, amely a váz, és biztosítja a bútorok stabilitását. Az alumínium keretek könnyűek, tartósak és korrózióállóak, így kiváló választás azok számára, akik kompakt megoldást keresnek. Egyéb elterjedt keretanyagok közé tartozik az acél és az üvegszál, amelyek szintén tartósak, de általában nehezebbek, mint az alumínium.
 • Ülés- és háttámla szövetek - a turistaszék ülő- és háttámlájának anyaga legyen tartós, ellenáll az időjárási viszonyoknak és könnyen tisztítható. Gyakran használnak szintetikus szöveteket, például poliésztert vagy nejlont, amelyek kombinálják ezeket a tulajdonságokat. Ezenkívül néhány székmodell hidrofób bevonattal van felszerelve, amely még jobban ellenáll a nedvességnek és a szennyeződéseknek.
 • Varrástechnológia – a turistaszékekben a varrott szövetkötéseknek erősnek és tartósnak kell lenniük, hogy ellenálljanak a használat közbeni nyomásnak. A gyártók gyakran használnak dupla varratokat és további megerősítéseket a szerkezet kritikus pontjain, ami nagyobb tartósságot és biztonságot biztosít.
 • Tartozékok és kiegészítések - sok turisztikai szék további funkciókkal rendelkezik, amelyek növelik a hasznosságot. Ilyen például a pohártartós karfák, amelyek még kényelmesebbé teszik az ülést. Ezen kívül egyes modellek állítható háttámlákkal vagy lábakkal is fel vannak szerelve, amelyek egyenetlen terepre is illeszthetők, ami különösen hasznos a tengerparton vagy a hegyvidéki terepen való pihenéshez.
Leírás kibontása Leírás összecsukása