Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Lovaglás

Lovaglás - válassza a legjobb minőségű lovas felszereléseket a Sportano-nál 

A lovaglás nagyon igényes sport, elitista sportnak számít, ugyanakkor nagy megelégedettséget és a lovakkal való kapcsolatteremtés lehetőségét kínálja. A rendszeres edzés fejleszti a képességeit, de befolyásolja a testalkatát és a fittségét is. A lovas kalandot szinte bármelyik szakaszban elkezdheti, csak egy megfelelő oktatóra vagy a lovasközpontok és lovasiskolák kínálatára van szüksége. A Sportanónál kiváló minőségű lovas felszereléseket kínálunk ló és lovas számára olyan professzionális márkákból, mint a TORPOL, Pikeur, York, Eskadron, Effol, Prestige Italia, Horsenjoy, Fera vagy Veredus.  

Sarkantyú, sarkantyú, derékszíj vagy kengyel - milyen felszerelésre lehet szükséged a lovad számára? 

A legtöbb lovas felszerelés a lovak számára nagyon sokoldalú, és bármely lóhoz használható, mint például a fogószárak, a pórázok, a derékszíjak vagy az ápolási kiegészítők. A megfelelő termékek kiválasztásakor azonban érdemes nagyjából ismerni a ló méreteit, hogy a megfelelő felszerelést választhassa ki. A gyártók általában a digitális jelöléseket vagy a centiméteres méréseket választják.  

A lovasfelszerelések között az első és legfontosabb a csikó, amely egy beülő rúddal ellátott, a ló fejére erősített szíjhám. Szintén hasznosak a kantárok és a lovakkal való kényelmes munkavégzéshez szükséges segédeszközök. Érdemes felszerelkezni fülvédővel, amelynek legfontosabb feladata, hogy tompítsa a hangos és heves hangokat, ugyanakkor ne nyomja el a ló hallását. A ló felkötője ezzel szemben lehetővé teszi a kötél felcsatolását és az állat vezetését. A kötél a ló vezetése érdekében fel van csíptetve a kantárra. Üzletünkben találhat köpenyeket is, amelyek különböző anyagokból készült, a nyereg alá való huzatok, valamint nyeregkabátokat, amelyek a ló teljes testét takarják. A felszerelések között találsz kengyeleket is, amelyek a lóra való felszállás és a nyeregben maradás segítő elemei lovaglás közben, valamint a lószerszámokat - egy hosszú kötelet a ló vezetésére a lovaglóleckék során.  

A Sportanónál csomagolásokat és kötszereket, nyeregbetéteket és géleket, kengyeleket, gyeplőket, valamint lókarbantartó, ápoló és tisztító termékeket is kínálunk.  

Sisak, papucs, mellény vagy lovaglózokni - milyen lovas felszereléssel és ruházattal érdemes felszerelkezni? 

Mindenekelőtt a lovaglónadrágok - varrás nélküli nadrágok, amelyek megfelelően tartanak a nyeregben, és maximális kényelmet biztosítanak - jól jönnek a lovaglás során. Ezek helyett felszerelkezhetsz lovagló leggingsszel, amely lovaglás közben is jól használható. Nem szabad megfeledkezni a lovaglócsizmákról sem, és a leggyakoribb választás a lovaglópapucs, amely egy speciális, lovaglásra alkalmas cipő. Néha bakancsot is választanak; ezek sokkal magasabbak, mint a papucsok, amelyek csak a boka mögé érnek, és melegebb napokon érdemes őket választani. Magához a papucshoz felvehet egy pár leggingset, amely védi a lábat a boka felett. A lovas zoknit a választott lábbelitípushoz kell viselni, hogy biztosítsa a kényelmet, és hogy a csizma viselése közben a bőr ne szenvedjen horzsolásokat vagy sérüléseket. A lovaglósisak vagy a lovaglósapka viszont szintén fontos felszerelés minden lovas számára. Ők felelősek a fej védelméért és a biztonságért lovaglás közben. A kezek horzsolásainak elkerülése érdekében a lovaglókesztyű nagyon hasznosnak bizonyul.  

Ha professzionális ruházatot keres, szerelje fel magát rugalmas anyagokból készült versenyruhával. Magas szintű védelmet nyújt a versenyek során a kedvezőtlen időjárási körülményekkel szemben. A Sportanónál lovaglófarok, lovaglózubbonyok és pólók vagy pulóverek is megtalálhatók, amelyek megvédik Önt a kopástól vagy a hidegtől lovaglás közben.  

Hogyan lehet elkezdeni a lovassportot? 

Ha még csak most kezded a lovas kalandot, mindenképpen érdemes egy oktató segítségét igénybe venned, és beiratkoznod órákra, hogy elsajátítsd a lovaglás legfontosabb alapelveit. Ha hosszabb időre tervezi a lovaglást, és rendszeresen jár órákra, válassza a megfelelő lovasközpontot. Azoknak az embereknek ajánljuk, akik nem csak a lovas kalandot szeretnék elkezdeni, hanem a lovas készségeiket is szeretnék bővíteni. A sport iránti szenvedély az edzés intenzitásával együtt fejlődhet ki. Az első néhány gyakorlat után mindenképpen fontos, hogy olyan ruházatot vegyen fel, amely biztosítja a kényelmet, például lovaglónadrágot, lovaglócsizmát, pólót vagy kabátot. Ezenkívül a kesztyű hasznos lesz a horzsolások elleni védelemhez. Lovagolni bármely életkorban lehet, de kezdetben célszerű egy profi lovasközpontba vagy lovasiskolába járni.  

Lovasfelszerelés vásárlás - mire figyeljünk egy lovasboltban? 

A piacon nagy mennyiségű felszerelés és kiegészítő áll rendelkezésre mind a ló, mind a lovas számára, így biztosan megtalálja a megfelelő termékeket. Lovas kalandod kezdetén választhatsz alapfelszerelést, majd fokozatosan vásárolhatsz több alapvető felszerelést. Mindenekelőtt a lovasboltban történő vásárláskor a ruhákat és a kiegészítőket az alakjához igazítsa, hogy a ruhák megfelelően illeszkedjenek, és ne okozzanak kényelmetlenséget lovaglás közben. A lova számára készült lóválasztékot viszont szintén az Ön méretei szerint kell méretezni. Ezen túlmenően a felszerelést is igazítsa a képességeihez és az igényeihez, valamint az életkorához, mivel a gyermekek, a tizenévesek és a felnőttek számára kissé eltérő felszerelésre van szükség.  

A Sportanónál professzionális ügyfélszolgálatunk segít kiválasztani a megfelelő termékeket, és ha a felszerelés nem felel meg az elvárásainak - akár 30 napig visszaválthat! 

Leírás kibontása Leírás összecsukása