Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Neoprén búvárruhák búvárkodáshoz

Búvárhabok - válassza ki a tökéletes búvárhabot a Sportano webáruházban 

Ha búvárkodik vagy bármilyen vízi sportot űz, a neoprénből készült búvárruha elengedhetetlen felszerelés. Mindenekelőtt megvédi Önt a lehűléstől, a víz behatolásától és a napsugarak káros hatásaitól is úszás közben. A Sportanónál a Cressi márka kiváló minőségű búvárhabjait találja, ahol teljesen fedett modellekkel, rövid vagy hosszú ujjú szabásokkal és egyrészes fürdőruhákkal szerelheti fel magát.  

Miért érdemes búvárruhát vásárolni? 

A búvárruha mindenekelőtt arra szolgál, hogy úszás közben kényelmes legyen. Általában neoprénből készül, amely vízhatlan és véd a hideg behatolása ellen. Ezen kívül a neoprén habok felelősek a nagy felhajtóerőért, így nemcsak búvárkodáshoz, hanem vízi sportokhoz is érdemes használni őket. Védik a bőrt az UV-sugárzástól, és megakadályozzák a tengervíz (sós víz) hatását, amely negatívan hat a bőr állapotára. Mélyebb vizekben való merüléskor a hab a vízben élő ragadozók ellen is védelmet nyújt, így elkerülheti az éles elemek okozta égési sérüléseket vagy horzsolásokat. 

A búvárhabok típusai 

Amikor a megfelelő búvárhabot keresi, a teljesítményük miatt többféle típus létezik: nedves, száraz és félszáraz.  

  • Nedves búvárhabok - magas vízhőmérséklet esetén történő használatra tervezték, védi a testet a túlmelegedéstől, és jól használható a sekély mélységben végzett vízi sportokhoz. A búvárruha habjának vastagsága általában 2-3 mm körüli, ami maximális mozgásszabadságot biztosít.  
  • Száraz búvárhabok - teljes szigetelést garantálnak a víz behatolása ellen, így hidegebb vizekben is jól használhatóak. Ezek általában 6-7 mm vastagságú habszivacsok.  
  • Félszáraz búvárhabok - ez egy köztes modell, amely nem akadályozza meg teljesen a víz bejutását, de nem engedi át a vizet, mint a nedves habok. Ezeket 10-20 fok körüli hőmérsékleten történő használatra tervezték.  

A búvárruhák típusai között vannak hosszú szárúak, amelyek teljes védelmet nyújtanak a hideg ellen, és vannak rövid szárúak. A búvárruha utóbbi változata jól használható melegebb vizekben való úszáskor. A piacon rövid és hosszú ujjú búvárruhák, valamint egyrészes női neoprén búvárruhák is kaphatók úszáshoz. 

3 mm, 5 mm, 7 mm - búvárhab vastagsága 

A búvárhab vastagsága nagyon fontos paraméter, mivel ez biztosítja a megfelelő hőszigetelő tulajdonságokat úszás közben. Minél nagyobb az anyag vastagsága, annál kevesebb hő vész el. A búvárhab vastagsága 1,5 mm-től egészen 8 mm-ig terjed. A 3 mm-es búvárhab alkalmas melegebb vízben (kb. 20 Celsius-fokig) történő használatra. Az 5 mm-es búvárhab viszont 15-20 Celsius-fok körüli vízfelületekre való. A legvastagabb, 6 vagy 7 mm-es habok hideg vízben való használatra valók.  

Biztonságos és funkcionális búvárruha - hogyan válasszuk ki a megfelelő modellt? 

A búvárhabnak méretét tekintve megfelelően kell illeszkednie. A túl szoros anyag korlátozza a mozgást, a túl bő pedig nem véd jól a hideg és a víz behatolása ellen. Az anyag vastagságát is igazítsa a merülés helyéhez. 

Ezen kívül találhat különböző lábhosszúságú, valamint több vagy kevesebb beépített búvárruhákat. Hidegebb vízben való búvárkodáshoz válasszon olyan búvárruhát, amely a test jelentős részét takarja. A meleg vizekben való úszáshoz választhat rövid szárú búvárruhát vagy csak egyrészes neoprénruhát.  

Hogyan válasszon búvárruhát gyermeke számára? 

Mindenekelőtt ahhoz, hogy a gyermek búvárruha teljesítse a feladatát, megfelelően kell illeszkednie a testhez és a használati körülményekhez. Állítsa a méretet a gyermekéhez, hogy a vízben való mozgás ne legyen korlátozva. A vastagságot viszont az adott tevékenységhez kell megválasztani, ahol a 3-4 mm-nél vastagabb habok hosszú ideig jól működnek a vízben. Ha a hab csak a hideg vagy a nap ellen véd, 2-3 mm vastagságú modellek is elegendőek. Attól függően, hogy hol úszol, a nedves és a félszáraz búvárruhák működnek a legjobban a gyermekek számára. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása