Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Túracipő tartozékok

Cipőkiegészítők - válassza ki a szükséges kiegészítőket a Sportano sportboltban 

Ha a hegyekben túrázik, jó ötlet, hogy megvédje lábbelijét az olyan kedvezőtlen körülményektől, mint az eső, a hó, a sár vagy más típusú szennyeződések. Így nem csak a lábbeli élettartamát élvezheti tovább, de mindenekelőtt a szennyeződés és a víz nem jut be a lábába vagy a csizmájába. A Sportano sportboltban kiváló minőségű cipőkiegészítőket talál olyan bevált márkáktól, mint a HOLMENKOL, Tatonka, Sea to Summit, Viking, Salewa, Black Diamond, Nikwax, Rab vagy Salewa.  

Milyen cipőkiegészítőkkel érdemes felszerelkezni? 

Ha útra kelsz, érdemes felszerelkezned a megfelelő cipőkiegészítőkkel, például vízálló és tisztítószerekkel, hogy csizmád friss maradjon, és termékeid tovább tartsanak. A túrabakancsok viszont ideálisak, ha meg akarja védeni a lábbelijét attól, hogy víz, hó vagy más törmelék kerüljön a bakancsába vagy a lábába. A cipőtakarók is hasznosak lehetnek, és a piacon találhat csúszásmentes cipőtakarókat vagy gumicsizmafedőket, amelyek javítják a járás kényelmét, ugyanakkor megvédik a lábbelit a kedvezőtlen körülményektől.  

A megfelelő kiegészítők kiválasztásakor érdemes a cipőbetétekre is fogadni, amelyek hatékonyan korrigálják a testtartást, enyhítik a gerincre és az ízületekre nehezedő nyomást, valamint pozitív hatással vannak a járás kényelmére, különösen a hosszú túrákon. Az ösvényen jó ötlet, ha van nálad túracipőfűző. A durvább terepen, nehéz körülmények között a cipőfűzők megsérülhetnek vagy szennyeződhetnek, ezért egy extra pár lehetővé teszi a gyors cserét.  

Hogyan kell megfelelően vízállóvá tenni a cipőt? 

Mindenekelőtt jó ötlet, ha minden kirándulás után megszokja, hogy megtisztítja cipőjét a szennyeződésektől, különösen akkor, ha cipőjét zord körülmények között vagy vízzel átitatott területen viselte. Ehhez érdemes langyos vizet, puha kefét vagy ruhát és speciális cipőtisztítót használni. Gyorsan leoldják a szennyeződést a cipőjéről, miközben megvédik az anyagot a baktériumok elszaporodásától. A Nikwax tisztító gél és a HOLMENKOL antibakteriális cipőspray tökéletes erre a célra. 

A túrabakancsok leggyakrabban vízlepergető réteggel vagy speciális membránnal vannak bevonva, amelyek idővel elhasználódnak. Annak érdekében, hogy a cipők tovább tartsanak, jó ötlet a cipő vízszigetelő termékek használata. A vízszigetelés frissé teszi a lábbelit, és helyreállítja a lábbeli vízlepergető tulajdonságait. Miután a lábbelit alaposan megtisztította és megszárította, használhat vízálló kezelést - milyen gyakran? Általában akkor, ha az anyag szerkezete romlik vagy nem teljesít. Javasoljuk, hogy minden olyan kirándulás után, ahol a terep kemény volt, és a lábbeli nagy mennyiségű szennyeződést kapott, vízállóvá tegye a lábbelit. A piacon kapható lábbeliktől függően találunk vízszigetelést a velúrcipőkhöz vagy vízszigetelést a bőrcipőkhöz. Az ilyen termékek spray vagy viasz formájában és folyékony formában is kaphatók. Az utóbbi kettő esetében speciális kendőket vagy szivacsokat kell használni az anyag felhordásához.  

Ha a lábbelije GORE-TEX membránnal rendelkezik, használjon egy speciális terméket - gore tex csizma vízszigetelés. Jótékony hatással van magának a membránnak a működésére, javítja vízszigetelő tulajdonságait, ugyanakkor nem károsítja az anyag szerkezetét. 

Mit nyújtanak a cipőbetétek és miért érdemes beruházni beléjük? 

A túracipőkhöz való talpbetétek nemcsak a láb igazítását korrigálják, hanem gyaloglás és állás közben enyhítik a gerincre és az ízületekre nehezedő nyomást is. A lábad kényelmesen fekszik a cipődben, és kényelmesen érzed magad az ösvényen. Mindenképpen hasznosak, ha növelni szeretné a járás kényelmét, és extra szigetelést is szeretne biztosítani, hiszen nemcsak cipőre való gélbetétek vannak a piacon, hanem cipőre való hőszigetelő betétek is. A talpbetétek korrigálják, támogatják az ízületi funkciókat, és felelősek az egyensúly javításáért, valamint csökkentik a dörzsölődés vagy a tyúkszem kialakulásának kockázatát, ami rendkívül fontos. A legnépszerűbb modellek a szilikon talpbetétek cipőkhöz és a gél talpbetétek cipőkhöz, amelyek befolyásolják a kényelmet. 

Tömött csizma - mikor érdemes felszerelkezni vele? 

A trekking tűsarkú cipők elsősorban a hegyekben való túrázáshoz és a különböző ösvényeken való többórás túrázáshoz kapcsolódnak. Ezeket a kezdő hegyi túrázóknak mindenképpen értékelniük kell, mivel az ösvényen való mozgás során előfordulhatnak nedves, sáros vagy havas területek. A töltőcsizma megakadályozza, hogy a szennyeződés és a víz bejusson a csizma szárába és felsőrészébe, így a bőröd szárazon marad, és a hőkomfortod is magas marad. A vizes lábak vagy a víz a lábbeliben elveheti a távok megtételének élvezetét az ösvényen, ugyanakkor a testet is hidegebbé teszi, különösen a hidegebb napokon. Női stuput, gyermek stuput vagy férfi modellek minden túrázás szerelmeseinek. Egyszerűen állítsa be a méretét a lábbeli méretéhez, ráadásul speciális rögzítéssel rendelkeznek a cipő alatt egy pánt vagy zsinór és egy cipőfűzőkapocs formájában. Így garantáltan nem fog lecsúszni a lábáról séta közben. Üzletünk kínálatában kiváló minőségű Viking, Salewa stuput és Black Diamond vagy Rab márkájú modelleket talál. 

Hogyan válasszuk ki a megfelelő minőségű cipőkiegészítőket, mely márkákra érdemes fogadni? 

A túrabakancsok kényelmet, de egyben biztonságot is nyújtanak a hegyi ösvényeken való túrázás során. A bakancsához való megfelelő tartozékok kiválasztásakor elsősorban a kirándulások helyszíne és a tervezett felhasználási mód kell, hogy vezérelje. Mindenképpen érdemes jó minőségű, tartós anyagokból készült termékekre fogadni. A szalmazsákok és a csizma felsőrészek esetében a modelleknek vízállónak kell lenniük, lehetőleg DWR technológiával kialakítva, amely a vizet az anyag felületén csúszásra készteti. Másrészt a cipő vízszigetelő termékeit a lábbeli anyagának megfelelően válassza ki. A piacon találhat vízszigetelő szarvasbőr cipőkhöz vagy bőrcipőkhöz való vízszigetelőt, valamint speciális szereket, például vízszigetelőt gore tex cipőkhöz, amelyek vízálló membránnal vannak ellátva. A tisztítószerek és antibakteriális termékek jól jönnek a többnapos kirándulások alkalmával, amikor fel akarja frissíteni a lábbeliket a szennyeződésektől és a kosztól kívül-belül. A talpbetéteket viszont igazítsa a cipő talpbetétjeit a modell méretéhez, hogy biztosítsa a kényelmet az előtted álló kilométerek megtétele közben. 

A Sportanónál megtalálja a túracipőjéhez szükséges összes kiegészítőt: cipőbetéteket, cipőfűzőket, cipőborításokat, vízálló termékeket, tisztítószereket és túrabakancsokat. Olyan neves márkák professzionális felszerelésével szereljük fel Önt, mint a Viking, Salewa, Black Diamond, Rab, Salewa, HOLMENKOL, Tatonka, Sea to Summit vagy Nikwax

Leírás kibontása Leírás összecsukása