Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Gumik, szalagok, tágítók

Szalagok, gumiszalagok, tágítók a Sportanónál - tegye változatosabbá az edzést! 

A Sportano.hu sportboltban a szalagok, gumik és tágítók kategóriája olyan tartós eszközöket tartalmaz, amelyek ideálisak az általános fejlesztő edzéshez, valamint pl. a fenék vagy a karok modellezéséhez. A neves márkák: Thorn Fit, SKZL, Schildkröt, HMS, inSPORTline, Bushido vagy Gipara edzőszalagjai és tágítói praktikus és könnyű fitness-kiegészítők, amelyeknek köszönhetően megfelelő terheléssel gazdagíthatja otthoni vagy szabadtéri edzéseit. 

Mini band, power band vagy csípőszalag? Válassza ki a legjobb ellenállási szalagokat 

Az ellenállási szalagok kiválasztásakor vegye figyelembe, hogy mire fogja őket elsősorban használni. A farizmok erősítésére és formálására összpontosítasz? Keresse a minisávos ellenállási szalagkészletet, amely többféle, különböző terhelési tartományoknak megfelelő szalagot tartalmaz. Ez lehetővé teszi a gyakorlatok nehézségének növelését és jobb eredmények elérését. Nincs helyed otthoni edzőteremhez, szeretnéd erősíteni az egész testedet, vagy szeretnéd megtanulni, hogyan húzd fel magad a rúdra? A power bandek tökéletes választás. 

Az edzőgumik ellenállási fokát általában színnel jelzik (pl. sárga, rózsaszín, zöld - enyhe ellenállás, piros és kék - közepes ellenállás, fekete, szürke, arany - erős ellenállás).  

Az edzőszalagok ellenállásának másik meghatározó tényezője a szélesség. Például a 13 mm szélesség alacsony ellenállást jelent körülbelül 9 kg-ig, a 32 mm közepes ellenállást körülbelül 25 kg-ig, a 64 mm pedig már magas ellenállást körülbelül 55 kg-ig.  

Az edzőgumi vastagsága meghatározza az ellenállást is - minél vastagabb, annál jobb a nagy testrészek, például a hát vagy a mellkas edzésére. 

Mini zenekar 

Hurok alakúak (50-80 cm kerületűek), és általában nyújtható latexből vagy erős nejlonból készülnek. A mini szalagok a legalkalmasabbak a fenék, a has és a vállak erősítését célzó gyakorlatokhoz. Használhatók kiegészítő terhelésként, amikor súlyzókkal vagy súlyzókkal edzünk. 

Teljesítménysáv 

A teljesítményszalagok hosszabbak (2 m vagy annál nagyobb kerületűek), rugalmasabbak és vastagabbak, mint a mini szalagok. Az ellenállási szintek széles skálája lehetővé teszi, hogy bemelegítésre vagy fő edzésre egyaránt használhatóak az erőemelésben, a crossfitben és kezdő gyakorlatként.  

Csípőszalag 

Az anyagból készült ellenállási szalagok (általában pamut, műanyaggal kiegészítve) szíj alakúak, alacsony nyúlásúak (nagyobb ellenállás) és jól tartanak egy helyen (nagyobb edzési kényelem). Elsősorban az alsótest edzésére használják. 

Fogselyem szalag   

Egyetlen ellenállási szalagok a feszült és fájdalmas területek körbetekeréséhez. Ezek hossza, szélessége és vastagsága változó. Az izmok és a környező fasciák ellazítására, a duzzanat csökkentésére és az ízületek mobilitásának növelésére szolgálnak. A Floss band kompressziós pántok jó társak lesznek sérülésből vagy műtétből való felépüléskor, valamint nagy súlyokkal való edzéskor.  

Melyik expantert válasszam? Tippek 

Egy nem feltűnő eszköz, például egy expander, amely két fogantyúból, rugalmas szalagokból és rugókból álló kombináció, segít az erőfejlesztésben és a karok, a hát, a mellkas és a vállöv izmainak erősítésében. Annak érdekében, hogy megfeleljen az elvárásoknak, az expander típusát az Ön képzési szintjének megfelelően kell kiválasztani. Kezdők számára a legjobb választás a klasszikus expander, amelynél a megfelelő ellenállást létrehozó rugalmas szalagok ki- és bekapcsolásával beállítható a terhelés

Klasszikus tágító fogantyúval 

A leggyakrabban használt tágító típus, amely nagyszerű általános testfejlesztő edzéshez. A klasszikus, fogantyús expander kétféle változatban kapható: nem állítható (a gumi és a fogantyúk állandóan össze vannak kötve) és állítható (a fogantyúk és a gumi különálló, különböző ellenállást lehet választani, általában készletben árulják). 

Tavaszi tágító 

A rugószélesítő rövidebb, mint a klasszikus. A váll, a hát és a mellkas edzésére szolgál. Ez általában két fogantyú és rugók kombinációja, amelyek száma növelhető/csökkenthető az egyes gyakorlatok terhelésének megfelelően. 

Gumi gyűrűs tágító 

Ez a tágító kör alakú és neoprén fogantyúkkal rendelkezik az ellentétes oldalakon. Segít az erősebb és szépen definiált felsőtestrészek kidolgozásában. A gyűrűs tágítót a Pilatesben is használják.  

Nyolc sávos gumitágító 

Nyolcas alakú, és vastag gumi és neoprén vagy habszivacs fogantyúk kombinációjából áll. A nyolcas expander elsősorban a felsőtest és a hasizmok erősítésére szolgál.   

A Sportano.hu weboldalon található szalagok, gumik és expanderek széles választéka lehetővé teszi, hogy az Ön egyéni igényeihez igazodó felszerelést válasszon, és kielégítő eredményeket érjen el a fejlődés minden szakaszában.  

Leírás kibontása Leírás összecsukása