Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Kerékpár kenőanyagok

Kerékpár kenőanyagok - válassza ki a megfelelő terméket a Sportano webshopban 

A kerékpár más gépjárművekhez hasonlóan gyakori és rendszeres karbantartást vagy javítást igényel, ami az egyes tartozékok túlzott használatából és kopásából adódik. Ha azt szeretné, hogy kerékpárja hatékonyan és zökkenőmentesen működjön, érdemes professzionális kerékpárkenőanyagokat beszerezni. Védelmet nyújtanak a víz és a hó káros hatása ellen, valamint védelmet nyújtanak a korrózió kialakulása ellen, illetve megakadályozzák, hogy a szennyeződések más alkatrészekhez jussanak. A Sportanónál olyan professzionális márkák kiváló minőségű kerékpár kenőanyagait találja, mint az ATTABO, Zefal, CeramicSpeed, Motorex, Finish Line, Peaty's vagy Shimano

Kerékpárlánchoz, csapágyakhoz - kerékpár kenőanyagok típusai 

A kerékpár megfelelő tisztítása és karbantartása csökkenti az egyes alkatrészek károsodásának kockázatát, és védelmet nyújt a víz vagy a hó károsító hatásaival szemben. A megfelelő kerékpár kenőanyagok használata csökkenti a korrózió előfordulását. Az egypályás kerékpárokhoz való használatra szánt készítmények között megkülönböztethetünk csapágyzsírt, kerékpárlánczsírt, váltóművekhez való zsírokat, fékolajokat, valamint univerzális termékeket. Ezenkívül érdemes felszerelkezni a fékek, a gumiabroncsok vagy a meghajtás ápoló készítményeivel, amelyek eltávolítják a zsírmaradványokat és a szennyeződéseket.  

A kerékpár karbantartási és tisztítási termékek közül azonban a legnépszerűbbek a láncolajok és a kerékpárcsapágy kenőanyagok

Hogyan válasszunk kerékpár kenőanyagot? 

A kerékpár kenőanyagok az alkalmazási lehetőségek széles skáláját teszik lehetővé, aminek köszönhetően a kerékpárfelszerelés számos eleménél hasznosnak bizonyulnak. Az ilyen készítmények használata nem csak a kényelmet, hanem a biztonságot is befolyásolja az utazás során. A megfelelő kerékpár kenőanyag kiválasztásakor a körülményekhez kell igazítani, ahol megkülönböztetünk száraz kenőanyagokat száraz körülményekhez és nedves kenőanyagokat nedves körülményekhez. A kerékpárlánchoz a spray, a teflon és a kerámia kenőanyagok a legjobbak, míg a lengéscsillapítókhoz egyértelműen az olajalapú kenőanyagok a legmegfelelőbbek. A csapágyrendszer megfelelő működéséhez viszont érdemes lítiumos, olajos vagy teflonos zsírt választani.  

Hogyan válasszam ki a kenőanyagot a kerékpárláncomhoz? 

Ha azon gondolkodik, hogy milyen láncolajozót válasszon a kerékpárláncához, elsősorban kétféle terméktípus létezik: a száraz körülményekre szánt száraz kenőanyag és a nedves körülményekre tervezett nedves kenőanyag. A nedves lánc kenőanyag sűrű és ragacsos állagú, így ideális esős körülmények között, véd a víz és a hó ellen. Tökéletesen tapad a lánc felületéhez és véd a korrózió ellen. A szennyeződés részecskék azonban még mindig sokkal gyorsabban megtapadnak rajta. A száraz lánc kenőanyagot viszont úgy tervezték, hogy a lánc legapróbb részeibe is bejusson, így véd a szennyeződés, por és homok ellen. Tulajdonságainak megőrzéséhez azonban gyakrabban kell alkalmazni.  

Hogyan válasszam ki a kenőanyagot a kerékpárcsapágyakhoz? 

Másrészt az olyan helyeken, mint a kerékagyak, a kormányok vagy a csapágyak, hasznosnak bizonyul egy univerzális kerékpárzsír, amely megfelelően véd a por, a korrózió vagy a nedvesség ellen. Ideális golyóscsapágyakhoz és csapágyazáshoz. A zsír sűrű állaga lehetővé teszi az egyes alkatrészek megfelelő fedését. A 3. konzisztenciaosztályú, azaz közepes keménységű lítiumzsírt néha használják a siklócsapágyakhoz. Az ilyen típusú készítmények vízállóak és védelmet nyújtanak a korrózió ellen.  

Kerékpár kenőanyagok - melyik márkát válasszuk? 

A Sportanónál professzionális kenőanyagokat kínálunk kerékpárláncához, pedáljaihoz vagy csapágyaihoz, valamint univerzális készítményeket. Ha nedves körülményekhez keres terméket, nézze meg a Finish Line, Motorex, Zefal, Shimano vagy Peaty's márkákat. Másrészt a száraz körülményekre szánt kerékpár kenőanyagokat a Finish Line, a Motorex, a Zefal vagy a Peaty's kínálatában találhatók. A fent említett márkákon kívül olyan gyártók is kínálnak univerzális készítményeket, mint az ATTABO vagy a Ceramic Speed. Minden terméket különböző kapacitással talál, így a terméket az Ön igényeihez igazíthatja. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása