Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Turisztikai fényszóró

Turisztikai fényszóró - megbízható modellek a Sportano.hu áruházban

A fejlámpák praktikus fényforrást jelentenek, túrázás, hegymászás vagy más szabadtéri tevékenységek során, különösen sötétedés után. Nekik köszönhetően mindkét kezed szabadon tartható, ami megkönnyíti a mozgást nehéz terepen. A megfelelő, egyedi igényekre szabott fejlámpa kiválasztása garantálja a biztonságos és hatékony világítást bármilyen túrázás során. A Sportano.hu sportáruházban olyan bevált márkák turisztikai fejlámpáit találja, mint a Ledlenser, Black Diamond, Silva vagy Petzl.

Turisztikai fényszórók típusai

Az utazás és az aktív szabadban töltött idő iránti növekvő érdeklődés miatt a fényszórógyártók a turisták igényeire szabott modellek széles választékát kínálják.

  • Trekking fejlámpák - ezek a túrázáshoz tervezett alapvető fényszórók, amelyek elegendő fényt biztosítanak túrázás vagy kemping közben. Egyszerű használat, kényelmes rögzítés és hosszú élettartamú akkumulátor jellemzi őket. Általában többféle üzemmódot kínálnak, például energiatakarékos módot vagy villogó üzemmódot.
  • Hegyi fényszórók - azoknak tervezték, akik hegyvidéki területeket fedeznek fel, ahol a terep igényesebb. A trekking fényszórókhoz képest a hegyi fényszórók erősebb fényűek, tartósabbak és jobban ellenállnak az időjárási viszonyoknak. Általában több működési móddal és a fény beesési szögének beállításával is rendelkeznek.
  • Hegymászó fejlámpák – ezek a fényszórók azoknak a hegymászóknak készültek, akiknek szilárd, erős és megbízható fényforrásra van szükségük a csúcsok meghódítása vagy a sziklamászás során. Kivételes tartósság, nagy fénykibocsátás és stabil rögzítés jellemzi őket. Ezenkívül gyakran kínálnak állítható fényintenzitást és üzemmódokat, például villogó üzemmódot vagy erős, koncentrált fénymódot.
  • Multimédiás fényszórók – ezek a modern fényszórók, amelyek a hagyományos fényforrás funkcióit olyan kiegészítő lehetőségekkel kombinálják, mint a Bluetooth kapcsolat, GPS vagy térképtámogatás. A multimédiás fényszórók lehetővé teszik a világítási beállítások távolról történő vezérlését, értesítések fogadását vagy a térképen elfoglalt pozíciójának nyomon követését, ami hosszú utak során rendkívül hasznos lehet.

Turisztikai fényszórókban használt technológiák

A fényszórók különféle technológiákat fognak alkalmazni, amelyek megkönnyítik és vonzóbbá teszik a használatukat. A legnépszerűbbek közé tartozik:

  • LED diódák - A LED dióda a turisztikai fényszórók alapvető fényforrása, amelyet alacsony energiafogyasztás, hosszú élettartam és erős, erős fény jellemez. A LED diódák használata lehetővé teszi különböző intenzitású és színű világítás elérését, amely lehetővé teszi a felhasználó igényeihez való igazítását.
  • Bluetooth-kapcsolat – a túrafényszórók egyes modelljeiben elérhető a Bluetooth-kapcsolat, amely lehetővé teszi a fényszóró más eszközökkel, például okostelefonokkal vagy okosórákkal való párosítását. Ennek köszönhetően távolról vezérelheti a fényszóró funkcióit, fogadhatja az értesítéseket vagy használhatja a beépített GPS-t.
  • Vízálló - a turisztikai fényszórókat gyakran vízálló házzal látják el, amely megvédi őket a nedvességtől, az esőtől vagy akár a rövid távú merüléstől. A vízállóság különösen fontos, ha a fényszórót nehéz időjárási körülmények között vagy magas páratartalmú helyen használja.
  • A fény beesési szögének beállítása - sok fényszóró lehetővé teszi a fény beesési szögének beállítását, ami különösen hasznos nehéz terepen történő mozgáskor. Ez lehetővé teszi, hogy a világítás irányát és intenzitását az aktuális igényekhez és helyzetekhez igazítsa.
  • Üzemmódok - a modern túrafényszórók különféle üzemmódokat kínálnak, mint például az energiatakarékos üzemmód, a villogó üzemmód vagy a fényes, fókuszált fény mód. Ez lehetővé teszi az akkumulátor optimális kihasználását és a világítás igazítását a különböző terepviszonyokhoz és felhasználói igényekhez.
Leírás kibontása Leírás összecsukása