Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Kerékpárvédők

Kerékpárvédők - gondoskodjon a biztonságáról a Sportano webáruházzal 

Kerékpározás közben gyakran előfordulhat váratlan esés vagy sérülés, különösen, ha a kerékpározás olyan fajtáit kedveli, mint az MTB vagy az enduro. Baleset vagy ütközés esetén a kerékpáros protektorok hatékonyan védik Önt a kopásoktól, amelyek tartós és rugalmas anyagokból készülnek, megfelelően illeszkednek a testéhez. A Sportano.hu kínálatában talál térd-, könyök- és sípcsontvédőket, valamint kerékpáros páncélokat olyan bevált gyártóktól, mint a Leatt, Oakley, ION, POC, 100%, Alpinestars, EVOC, FOX, G-FORM vagy Dainese

Térdre, sípcsontra vagy könyökre - a kerékpárvédők típusai és fajtái 

A protektorok típusai közül elsősorban a kerékpáros könyökvédőket különböztethetjük meg, amelyek a könyököt érő ütések ellen védenek. Ez a testrész hajlamos a horzsolásokra és horzsolásokra, valamint a karok dinamikus, néha nagyobb sebességgel végzett munkája miatti sérülésekre. A kerékpáros térdprotektorok és a kerékpáros sípcsontprotektorok a leggyakrabban választott termékek csoportját alkotják, amelyek a mechanikai sérülések ellen védenek. A térden viselt modellek nem korlátozzák a mozgást, és a térd teljes felületét lefedik, így védik a térdízületet is.  

Az MTB és az enduro szerelmesei számára ideális a kerékpáros páncélzat, azaz a test legfontosabb elemeit védő panelekből álló ruházat. Tökéletesen elnyeli az energiát az ütközés pillanatában, és véd a sérülések vagy horzsolások ellen is.  

A piacon kerékpáros cipővédők is kaphatók, amelyek védik a lábat és egyben a cipőt is a hidegtől, esőtől és széltől. A legelterjedtebbek a kerékpáros cipőkhöz való neoprénvédők, amelyek vastag anyagból, például neoprénből készülnek. Véd az alacsony hőmérséklet és a kedvezőtlen körülmények ellen. Ezen kívül a kiválasztott gyártóknál kerékpáros sisakvédőt, valamint kerékpáros nyeregvédőt is kap. Az első modellt is úgy tervezték, hogy hatékonyan védje a sisakot és a fejet a kedvezőtlen körülményektől, miközben fényvisszaverő elemekkel is rendelkezik a jobb láthatóság érdekében.  

Védőeszközök, amelyekkel minden kerékpárosnak rendelkeznie kell 

Ha csak most kezdesz intenzív kétkerekűvel, akkor kezdetnek elég egy könnyű térd- és könyökvédő. Lehetőleg rugalmas anyagból készüljön, amely illeszkedik a testhez, és a protektorok nem csúsznak le lovaglás közben. Néha habokkal vagy gélekkel is ellátva, hogy nyomás és ütés alatt megkeményedjen és védelmet nyújtson. Ne felejtsd el felszerelni magad biciklis sisakkal, ami rendkívül fontos, különösen, ha MTB vagy enduro kerékpározol, és nagy sebességet érsz el. Minden kerékpárosnak kerékpáros térdvédőt és kerékpáros könyökvédőt kell választania. Ezután gondolhat a sípcsontokra tervezett modellekre, valamint a kerékpáros páncélokra, amelyek hatékonyan védik a gerincet és a mellkast - általában mellény vagy a fej fölött viselt ruhadarab formájában.  

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kerékpárvédőket? 

A gerinc és a mellkas védelme különösen fontos, ha nagy sebességet érünk el és durva terepen haladunk, ezért a kerékpáros páncél kiválasztásakor vegye figyelembe a panelek elhelyezését. A kerékpáros páncélok néha hálós vagy szövetből készültek a karok védelmére. A kiválasztott modellnek illeszkednie kell a testhez, de nem szabad nyomnia, mert az kellemetlen érzést okozhat. A kezek viszont a testnek az a része, amelyik a hatékony ütéscsillapításért és a lovaglás irányításáért felelős. A könyök a legsebezhetőbb egy esés következtében, ezért a könyökvédők kiválasztásakor a megfelelő méretet kell kiválasztani. A túl kicsi modell összenyomódik és korlátozza a mozgást, míg a túl nagy modell menet közben lecsúszhat. A legnépszerűbb protektorok közé tartoznak a térdvédő modellek. A választás során válasszon egy adott típust - kevésbé vagy jobban felépítettet, amely a sípcsontokat is védi. A jobban felépített protektorok szintén segítenek elkerülni a kopásokat.  

Először is, a kerékpárvédő típusát a saját igényeihez igazítsa - az olyan kiegészítő elemek, mint a cipő- vagy nyeregvédő, növelik a kényelmet és a biztonságot.  

Kerékpáros páncélzat kiválasztása 

A hegyikerékpárosok vagy endurósok gyakran érnek el nagyon nagy sebességet, ami durva terepen gyakorolva esésekhez és horzsolásokhoz vezethet. A megfelelő védelem hiánya protektorok formájában súlyos sérülésekkel végződhet. A kerékpáros páncél, azaz egyfajta (blúzra vagy vékony kabátra hasonlító) ruhadarab, amely beépített panelekkel van ellátva, nagyszerű megoldás lehet a kerékpározás során. Egy erős ütközés pillanatában ezek a panelek elnyelik az energiát, és megvédik a testet az esés következményeitől. 

A kerékpáros páncél kiválasztásakor fontos, hogy a méret szempontjából megfelelő modellt válasszon. A testre megfelelően illeszkedő termék teljes védelmet biztosít a sérülések ellen, ugyanakkor kényelmet is nyújt, anélkül, hogy akadályozná a mozgást. A Sportano üzlet kínálatában a FOX, az EVOC, a Leatt vagy az Alpinestars kerékpáros páncélokat találja.  

Gyermekeknek szánt betétek választéka 

A két kerék legfiatalabb szerelmeseinek meg kell tanulniuk az egyensúlyt, az egyensúlyt és a sebesség kontrollját a kerékpáron. A térd, a könyök vagy a kéz horzsolása nagyon gyakori látvány a kétkerekűvel első lépéseket tevő vagy a vezetési technikát tökéletesítő kisgyermekeknél. Annak érdekében, hogy megvédje gyermekét az esések kellemetlen hatásaitól, érdemes gyermek védőfelszereléssel felszerelni. Ezek általában térd- és könyökvédőket tartalmaznak, amelyek nem korlátozzák a mozgást, ugyanakkor biztosítják az ízületek és csontok biztonságát. Sokkal jobb azonban, ha egy készletet választunk - egy kerékpáros sisakot és gyermekvédőket. Ez elengedhetetlen, ha fontos Önnek gyermeke biztonsága, mivel a sisak és a védőpárnák teljes védelmet nyújtanak az esések hatásaival szemben. Válasszon modellt a méret és a konstrukció anyaga szempontjából, ahol a gyermek testéhez jól illeszkedő, szellős termékek a legjobbak.   

Minőségi kerékpárvédőket kínáló márkák 

Ha a megfelelő modelleket keresi, válassza a Leatt, Oakley, POC, G-FORM, ION vagy Dainese kerékpáros protektorokat. Itt olyan könyök-, sípcsont- és térdvédőket talál, amelyek tartós anyagokból készülnek, és egyes modellek olyan technológiákkal vannak felszerelve, amelyek biztosítják a megfelelő légáramlást és a nedvesség kifelé történő elvezetését. Ez kényelmes lesz az intenzív edzés során.  

Olyan gyártók kerékpárpáncéljai is megtalálhatók nálunk, mint a FOX, az EVOX és az Alpinestars, így megfelelő védelemben lesz részed, amikor durva terepen és nagy sebességgel motorozol. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása