Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Városi sisakok

Városi sisakok - válasszon biztonságos és tartós modellt a Sportano webáruházban 

A megfelelő kerékpársisak garantálja a biztonságot, függetlenül attól, hogy hol közlekedik egykerekűvel. A Sportanónál kiváló minőségű városi sisakokat kínálunk, amelyek nem csak anyagukban vagy méretükben, hanem színvariációkban és formatervezésben is különböznek egymástól. Sportano üzletünkben a városi kerékpáros bukósisakok széles modellválasztékát találja, amelyek biztosítják a kényelmet és a biztonságot, és megvédik a fejét esés esetén. Mindenképpen érdemes felszerelkezni egy sisakkal, ha fontos a biztonságérzet a motorozás közben, ezért válasszon egy megfelelő modellt olyan neves márkákból, mint a CASCO, UVEX, POC, Alpina, BELL, Lazer, Giro vagy FOX

Mikor jó választás a kerékpáros bukósisak? 

A kerékpáros sisak nem kötelező felszerelés kerékpározás közben, de használata erősen ajánlott. Először is, baleset esetén megvédi a fejet a súlyos sérülésektől és horzsolásoktól. Városi körülmények között a kerékpározás veszélyes lehet a megnövekedett forgalom vagy az egykerekűvel való közlekedéshez szükséges egyenetlen talaj miatt. Ezért bármikor bekövetkezhet egy esés, amely súlyos sérüléseket okozhat. Ha sokat mozog a városban, válasszon női városi kerékpáros sisakot, férfi városi kerékpáros sisakot vagy gyermeksisakot gyermekének. Könnyen megtalálhatja a megfelelő modellt, mivel a városi sisakok elegáns kialakításukkal tűnnek ki.  

Különbségek - a bukósisakok és más típusú kerékpáros sisakok közötti különbségek 

A városi sisak mindenekelőtt áramvonalas formájú, és gyakran nagyszámú szellőzőnyílással van felszerelve. Könnyű súly, masszív kivitelezés, tartós anyagok és funkcionális beállítási rendszerek jellemzik. Megjelenésében és kialakításában is egy MTB-sisakra hasonlít, amelyet úgy terveztek, hogy biztosítsa a kényelmet és a megfelelő légáramlást. Alkalmanként találhatsz mogyoró típusú városi sisakokat, amelyek sokkal jobban felépítettek és kevesebb szellőzőnyílással rendelkeznek. Tartós és kemény héj jellemzi őket.  

A városi kerékpáros sisakok univerzális kialakításúak, ezért férfiak és nők számára egyaránt jól használhatóak. Másrészt a bukósisakot elsősorban a gyermekeknek kell használniuk, különösen akkor, ha még csak most kezdik a kerékpáros kalandot.  

Hogyan válasszunk kerékpáros városi sisakot? 

A városi kerékpárra való sisaknak megfelelően kell illeszkednie a fejre anélkül, hogy túl nehéz lenne. A választás során figyeljünk a konstrukció anyagára, ahol a sisaknak tartósnak, robusztusnak és könnyűnek kell lennie. Ezt befolyásolja a szellőzőnyílások használata is a megfelelő légáramlás biztosítása érdekében. A dinamikus lovaglás a forró napokon egy rosszul szellőző sisakban megerőltető lehet, és télen jobb, ha további hőszigeteléssel ellátott modellt választasz. Ha a városban motorozol, hasznos lehet egy sisakvászon, elsősorban azért, hogy megvédjen a napsugaraktól.  

A megfelelő városi sisakmodell kiválasztásakor ellenőrizze a konstrukciót, ahol általában In-mold technológiát alkalmaznak, ahol a bélés belsejét hegesztéssel rögzítik a külső héjhoz. Ezáltal a sisak jobban elnyeli az ütéseket. Ezen kívül a MIPS technológiát is alkalmazzák, ahol a héj egy speciális béléshez kapcsolódik, amely nincs állandóan a sisakhoz rögzítve. Ennek eredményeképpen a sisak jobb párnázottságot és védelmet nyújt esés és ütközés közben.  

A megfelelő méretű városi sisak kiválasztása 

A városi sisak kiválasztásakor fontos, hogy pontosan megmérje a fej kerületét, hogy a modell megfelelően illeszkedjen. Mérje meg a kerületet egy mérőszalaggal a homlok vonalán, a fülek felett és a nyakszirtcsontnál. A kapott eredménynek a gyártó által a kiválasztott termékre megadott mérési tartományon belül kell lennie. Ezen túlmenően a városi biciklis sisaknak jól kell illeszkednie, és ideális esetben további beállítási rendszerekkel kell rendelkeznie - akár pántokkal, akár egy speciális gombbal a hátán. Így a sisak felhelyezése után a kerület beállítható. A városi kerékpáros sisak nem lehet túl laza, mert menet közben elmozdulhat. A túl szűk kényelmetlenséget okoz.  

Városi sisakok - melyik márkát válasszuk? 

A Sportanónál kiváló minőségű városi kerékpáros sisakokat talál, ahol a legtöbb modell In-mold és MIPS technológiával készül. Válasszon olyan terméket, amely megfelelő számú szellőzőnyílással rendelkezik, hogy a forró napokon is kényelmesen érezze magát. Nálunk egy kemény héjú (mogyoró típusú) modellel is felszerelkezhet, ha tartós sisakot keres a mindennapi motorozáshoz.  

A városi kerékpározáshoz ideális az UVEX városi kerékpáros sisak, ahol a Sportanónál a márka modelljeinek széles választékával rendelkezünk. Egyes sisakok Monomatic rögzítéssel, kivehető alap párnázattal, szellőzőnyílásokkal és speciális hálóval vannak felszerelve a rovarok elleni védelem érdekében. Egy másik ajánlott modell az ABUS városi sisak modern szellőzőrendszerrel, amely 5 légbevezető nyílásból és 8 légkivezető nyílásból áll. Tartós In-mold héjból és EPS-ből készült. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása