Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Tube sárkányok

Tube sárkányok – a legjobb választás a Sportano.hu oldalon

A kitesurfingben különböző típusú sárkányok léteznek, azonban a csősárkányok az utóbbi időben egyre népszerűbbek. A hagyományos ívsárkányokhoz képest a csősárkányok nagyobb stabilitással és irányíthatósággal rendelkeznek, ami ideálissá teszi őket a fejlettebb manőverekhez. A Sportano.hu csősárkányok széles választékát kínálja olyan professzionális márkáktól, mint a Nobile, DUOTONE, Cabrinha, F-ONE és CrazyFly.

Hogyan működik a csősárkány a kitesurfingben

A csősárkány a hagyományos íjsárkányokhoz hasonlóan működik. Abban a pillanatban, amikor a szél eléri a felszínét, a sárkány a levegőbe emelkedik. A csősárkány esetében azonban ez a felület cső alakúra van hajlítva, ami jobb irányíthatóságot és stabilitást tesz lehetővé nehezebb időjárási körülmények között is. Ráadásul egy csősárkány általában kevesebb zsinórral rendelkezik, ami megkönnyíti a kezelést és a manőverezést.

Milyen anyagok teszik kiváló választássá a csősárkányokat?

Kitesurf csősárkányok fő anyaga a poliészter. A poliészter könnyű, tartós és rugalmas, ezért ideális sárkányok készítéséhez. Ezenkívül a poliészter ellenáll a víznek és az UV sugárzásnak, ami hosszabb élettartamot biztosít a sárkánynak.

Egy másik anyag, amelyet gyakran használnak csősárkányok készítésére, a nylon. A nylon tartós és szakadásálló, így ideális sárkányanyag. Ezenkívül a nylon sima felülettel rendelkezik, ami javítja a sárkány aerodinamikáját és lehetővé teszi a nagyobb sebesség elérését.

A fejlettebb csősárkányokhoz gyakran használnak olyan anyagokat is, mint a Dacron vagy a Spectra. A Dacron egy nagyon tartós anyag, amely jól bírja a nyomást és a terhelést, miközben könnyű. A Spectra viszont az egyik legerősebb anyag, amelyet a sárkányok gyártásához használnak. Szakadás- és vágásálló a sárkány hosszabb élettartama érdekében.

A vásznak gyártásához használt anyagokon kívül a csősárkány egyéb alkatrészekből is áll, mint például zsinórok, tömítések, feszítők és egy kattintórendszer. Ezek az alkatrészek általában műanyagból, például poliamidból vagy ABS-ből készülnek a szilárdság és az időjárásállóság érdekében.

Tube kitesurfing vs hagyományos kitesurfing - amit érdemes választani

Kitesurfinghez használt csősárkányok stabilitásuk, irányíthatóságuk és tartósságuk miatt egyre népszerűbbek a kiteszörfösök körében. Miért válasszunk csősárkányt kiteszörfözéshez?

  • Stabilitás és irányíthatóság – a csősárkányt nagyobb stabilitás jellemzi, mint a hagyományos íjsárkányokat, ami ideálissá teszi kezdők és haladó kiteszörfösök számára . A csősárkány cső alakú, amely nagyobb aerodinamikai felületet biztosít, így irányíthatóbb és stabilabb nehéz időjárási körülmények között is;
  • Tartósság – A csősárkányok általában tartós anyagokból, például poliészterből, nylonból, Dacronból vagy Spectra-ból készülnek, ami tartósabbá és a sérülésekkel szemben ellenállóbbá teszi őket, mint a hagyományos íjsárkányok. Ez tartósabbá teszi a csősárkányokat, és tovább tartanak;
  • Könnyebb kezelés – A csősárkányon általában kevesebb a vonal, mint a hagyományos ívsárkányokon, ami megkönnyíti a kezelést és a manőverezést. Ezenkívül a csősárkány felépítése egyszerűbb, ami megkönnyíti a karbantartását és javítását;
  • Hatékonyság – A csősárkány alapterülete általában kisebb, mint a hagyományos ívsárkányok, de formájának és aerodinamikájának köszönhetően hasonló sebességet és teljesítményt képes elérni. Ennek köszönhetően a csősárkányos kitesurfing különféle manőverek és ugrások végrehajtását teszi lehetővé, így minden szintű kiteszörfös számára érdekes választás;
  • Biztonság - A csősárkány nagyobb biztonságot nyújt a kitesurfing során , mivel stabilabb és irányíthatóbb. Ezenkívül a csősárkányt általában biztonsági rendszerrel látják el, amely lehetővé teszi a sárkány teljesítményének gyors és biztonságos csökkentését az időjárási körülmények hirtelen megváltozása vagy vészhelyzet esetén.
Leírás kibontása Leírás összecsukása