Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Italok és palackok

Bidonok és turista palackok - tartós és szivárgásmentes modellek a Sportano üzletben. 

Túrázás, rövid túra vagy hegymászás - bármilyen tevékenységet is végez, fontos, hogy gondoskodjon a szervezet megfelelő folyadékpótlásáról. Ettől nemcsak jobban fogja érezni magát, hanem a szervezetét is erősíti, hiszen a nap folyamán rengeteg folyadékot kell fogyasztania. Ha a hegyekbe vagy túrázni megy, érdemes magával vinnie egy bidont vagy túrasüveget. Mindig kéznél lesz a kedvenc itala, ami rendkívül fontos a hosszabb tevékenységek során. A Sportanónál kiváló minőségű palackokat és túrapalackokat talál olyan bevált márkáktól, mint a Salewa, a CamelBak, a Kambukka vagy a Spokey

A palackok és utazási palackok típusai 

A palackok és bidonok típusai között megtalálható a túrasugárzó palack porlasztóval, valamint a túrasugárzó palack szűrővel. Ez egy nagyszerű alternatíva, amikor az ösvényen van, így mindig kéznél van egy tartály víz vagy egy meleg ital. Ezenkívül találkozhat ón túrapalackkal, műanyag (tritán - sokkal tartósabb, mint a műanyag) vagy összecsukható modellekkel. A gyártási anyag befolyásolja a termék szilárdságát, súlyát és tömörségét. 

A termikus palackok viszont gyors megoldást jelentenek a szomjoltásra - egyszerűen csavarja le a tetejét, és döntse meg a palackot. A BPA-mentes rozsdamentes acélból készült palackok akár 8 órán át tartják a meleget, és 21 órán át a hideget. Egyes modellek speciális fogantyúval rendelkeznek, így a túrahátizsákra is felcsatolhatóak. Ha termálpalackot választ, fontolja meg, hogy olyan palackot vásároljon, amely Snapseal rendszerrel rendelkezik, amely biztosítja a maximális tömítettséget, és megakadályozza, hogy az ital kifolyjon.   

Palackok és utazási palackok - szűrővel vagy anélkül? 

A túrapalack szűrővel és a túrapalack szűrővel egyre népszerűbb megoldások, amelyek a szabadtéri tevékenységek során népszerűek. Nagyszerűek különböző utazásokhoz, és nem kell vizet készleteznie, mivel a palackot bármikor újratöltheti vízzel. A csapvíz szűrésére egy speciális szénszűrővel ellátott bidon vagy szűrővel ellátott turista palack szolgál. Feladata a szennyeződések eltávolítása a vízből, a víz lágyítása és a klórtartalom csökkentése. A szűrőpalack ráadásul pénzt takarít meg, mivel a szűrő hosszú ideig tart, és javítja a víz ízét és paramétereit. Az egyetlen dolog, amit nem szabad elfelejteni, hogy a szűrőt rendszeresen cserélje ki egy új szűrőre.  

Milyen anyagból készülhetnek a bidonok és az utazási palackok? 

A leggyakoribb választás a műanyagból és fémből készült palackok és bidonok. A műanyag termékek sokkal könnyebbek, de egyes italokból származó szagokat magukba szívhatnak. Népszerűek a tritánból készült palackok, amelyek törésállóak, káros BPA-részecskéktől mentesek és nagyon könnyűek is. A fémpalackok viszont nagyon tartósak és ellenállnak a sérüléseknek is. Leggyakrabban acélból vagy alumíniumból készülnek, de a legfontosabb, hogy PVC- vagy BPA-mentes címkével legyenek ellátva. A termikus palackok esetében figyeljen arra, hogy a termék dupla falú-e, ami jobb hőszigetelést biztosít a folyadék számára. 

A Sportanónál kiváló minőségű túrapalackokat és palackokat kínálunk, amelyeket bármilyen túrára vagy kirándulásra magával vihet. Nálunk a 400 ml-től akár 1 literig különböző kapacitású termékekkel lesz felszerelve, így mindig a megfelelő mennyiségű folyadékkal fog rendelkezni. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása