Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Sétacipő

Megközelítő cipők - kényelmes, tartós és megbízható modellek a Sportano üzletben 

A közelítő cipők népszerűek a hegyi túrázók körében. Ezt a lábbelitípust a hegymászó útvonalakat kedvelő emberek és az amatőr hegyi túrázók számára egyaránt tervezték. A közelítő cipők a hegymászócipők és a klasszikus túracipők közé sorolhatók, mivel számos közös jellemzőjük van. A Sportano.hu üzletünkben olyan neves márkák kiváló minőségű női és férfi közelítő cipőit találja, mint a SCARPA, Black Diamond, La Sportiva, Salewa, Meindl vagy Arc'teryx

A megközelítési cipő használata 

A közelítő cipőket eredetileg hegymászóknak tervezték, de a hegyi túrázók is sikeresen viselhetik őket. Jól teljesítenek a legkülönbözőbb igényes ösvényeken és sziklás terepen. Mindenekelőtt kényelmet és magas szintű tapadást biztosítanak, miközben könnyű súlyuk is jellemzi őket. A közelítő cipőket túrázásra és hegymászásra tervezték, vékony kialakításuknak, fejlett fűzőrendszerüknek és merevebb talpuknak köszönhetően. Ezt a cipőtípust elsősorban könnyű sziklamászásra szánják, egyenetlen, gyakran sziklás talajon, és kiválóan használható könnyű hegyi túrázáshoz is. A közelítőcipők típusai között megkülönböztethetsz alacsony és magas felsőrésszel rendelkező cipőket, és a megfelelő modellt az igényeidhez, az időjárási körülményekhez és a terephez igazíthatod, amelyen túrázni fogsz. 

A megfelelő cipő kiválasztása 

A megfelelő megközelítési cipő kiválasztásakor fontos, hogy a lábbeli felépítését is megvizsgálja, hogy az az Ön igényeihez igazodjon. A talp merevsége lesz a legfontosabb, valamint a lábujjakon és a sarkon lévő zónák, amelyek támogatják az ösvényen való átkelést. A lábbelinek puha középtalppal kell rendelkeznie, valamint magas szintű párnázottsággal, hogy biztonságosan navigálhasson az egyenetlen terepen. A fűzőrendszert a legjobb, ha kényelmes hurkokkal vagy tömítésekkel választjuk, amelyek megkönnyítik a fűzést, de a lábat is megfelelően tartják a cipőben.  

A lábbelik kiválasztásakor figyeljen a konstrukció anyagára és a kedvezőtlen körülmények ellen védő további műanyagrétegekre. Ha a cipőt nyári napokon fogja használni, választhat membrán nélküli modelleket, amelyek garantálják a termék megfelelő légáteresztő képességét. Másrészt, igényesebb körülmények között a membránnal ellátott lábbeli a megfelelő megoldás. Ezután védelmet nyújtanak az eső, a szél vagy az alacsony hőmérséklet ellen. A GORE-TEX® közelítő cipők népszerűek. A szövet magas szintű víz- és szélszigetelést biztosít, valamint megfelelő légáramlást biztosít.   

Megközelítő cipők - magas és alacsony modellek 

Ha azon tűnődik, hogy melyik megközelítési cipőt válassza, a modellek között alacsony és magas tetejű modelleket egyaránt talál. Ha többnapos túrára indulsz kedvezőtlen körülmények között vagy nehéz terepen, a legjobb a magas szárú közelítő cipő. Megvédik a bokáját az ütődésektől, horzsolásoktól és minden olyan sérüléstől, amely az ösvényen előfordulhat. Ezenkívül a kavicsok és egyéb elemek nem fognak a lábbeli belsejébe esni séta közben. Ha a rövidebb túrákat kedveli, beleértve a nehéz, sziklás elemekkel tarkított terepet is, de olyan lábbelire van szüksége, amely nem korlátozza a mozgását, akkor az alacsony megközelítési cipő a megfelelő választás. Az alacsony felsőrész garantálja a megfelelő szellőzést, és nagyobb szabadságot és pontosságot biztosít a következő kilométer megtételekor.  

A megközelítési cipők jellemzői 

A megfelelő cipőmodell kiválasztása előtt érdemes figyelembe venni a cipő felépítését, hogy tökéletesen teljesítsen az ösvényen és a nehezebb megközelítések során. A közeledési modellek felsőrészének kialakítását a hegymászócipők ihlették. A klasszikus túracipőknél valamivel keskenyebb és vékonyabb, a lábbeli jobban illeszkedik a lábfejhez és stabilizálja a bokát. A felsőrész általában olyan anyagokból készül, mint a velúr, szemcsés bőr, nubuk vagy szintetikus anyagok. Az ilyen típusú szövetek használata lehetővé teszi a megfelelő légáramlást. Ezen kívül a lábbeli fejlett és sűrű fűzőrendszerrel rendelkezik, amely általában a cipő tetejéig ér. Lehetővé teszi a vágás pontos beállítását, ami garantálja a stabilitást és a jobb talajérzetet a túrázás során. A közelítő cipők külső talpának viszont nagy tapadással és párnázottsággal kell rendelkeznie, ami kényelmes és biztonságos ösvényeket tesz lehetővé. 

Minőségi megközelítési cipőket kínáló márkák 

Ha professzionális lábbelit keres hegyi túrázáshoz, válassza a SCARPA közelítő cipőt vagy a La Sportiva közelítő cipőt, ahol a modellek Vibram® külső talppal rendelkeznek. Számos típusa létezik, és hegyi, hegymászó és túralábbelikben használják. Maximális tapadást biztosít a különböző felületeken és kiváló párnázottságot, valamint kopásállóságot. Ezen kívül a lábbeli OrthoLite® talpbetéttel van ellátva. Puha habszivacsból készült, így rendkívül rugalmas és kényelmes viselet. Antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, és hatékony nedvességelvezetést tesz lehetővé.  

A Sportanónál az Arc'teryx közelítő cipőket is kínáljuk EVA hab középtalppal, klasszikus kötéssel, lábujj megerősítéssel és Vibram® Megagrip technológiával készült külső talppal. Ezen kívül üzletünkben alacsony és magas felsőrésszel ellátott Salewa közelítő cipőket is találsz. A Salewa EXA-Shell technológiájával készült, ahol a felsőrész felépítése lehetővé teszi az erőelosztást, garantálva a lábbeli tartósságát és megfelelő illeszkedését.  

Leírás kibontása Leírás összecsukása