• Ingyenes szállítás
  • 30 napos termékvisszaküldés
  • Termékfeladás 48 órán belül
Nav switch

tánc

Nem találunk a kiválasztásnak megfelelő termékeket.

Kezdje a tánctréninget a Sportanóval 

Van ritmusérzéked és rengeteg energiád? Akkor válaszd a táncot, mint sportágat! A Sportanónál megtalálja a legjobb kiegészítőket és ruházatot a maximális mozgásszabadság biztosítása érdekében.

A Sportano segítségével könnyebbé válik az első táncoktatás megkezdése, akár otthon, akár tánciskolában. 

Táncoktatás: a szükséges jelmezek és kiegészítők 

A tánctréning nemcsak sok energiát igényel, hanem a megfelelő felszerelést is. A táncban a lábak játsszák a fő hegedűt, ezért nem szabad elfelejtened, hogy könnyű, testhezálló cipőt válassz. Ha lemondasz a cipőről, mert kortárs táncot gyakorolsz, akkor spandexből készült, rugalmas és tartós slingbackre lesz szükséged, amely a dupla szegélynek köszönhetően megvédi a lábadat a sérülésektől, és magabiztosabb lépéseket biztosít


A légáteresztő ruházat szintén elengedhetetlen. A tánchoz ideális nadrágok a poliészter leggingsek egy kis elasztánnal, amelyek jól illeszkednek a testhez és biztosítják a mozgás szabadságát. A táncos felső kiválasztásakor figyelni kell a hőszabályozó tulajdonságaira is. Egy hagyományos pamut póló nem fog működni ilyen fizikai erőfeszítés mellett, ezért jobb, ha gyorsan száradó anyagból készült pólókba és felsőkbe fektetünk, amelyek nagyszerűen szállítják a nedvességet kifelé, és nem korlátozzák a mozgást, valamint nagyfokú kényelmet biztosítanak. A piacon kaphatók ujjas és ujjatlan pólók, amelyek lehetővé teszik a táncos karjainak maximális mozgásszabadságát. 


A táncos nők számára szintén elengedhetetlen a melltartó, amely kordában tartja a kebleket. A zumbát vagy fatburninget táncoló táncosnők számára ideális egy nejlon vagy poliészter sportmelltartó, míg azoknak a nőknek, akik a kortárs tánc ritmusára mozognak az előadásokon, és akiknek a kényelem mellett az esztétikai tulajdonságok is fontosak, egy kicsit hosszabb, finom elasztánból készült melltartó lesz az ideális. 

Ruházat és cipő a tánchoz 

A táncoláshoz maximális mozgásszabadságra van szükség, ezért rugalmas ruházatra, amely a legnehezebb pózokban is illeszkedik az alakjához. A táncruháknak magas légáteresztő képességgel is rendelkezniük kell, hogy minden lépésnél frissnek és elégedettnek érezd magad. A táncosok ruházatának felső részéhez ezért sportmelltartó és szűk, lehetőleg szintetikus pólók vagy felsők tartoznak, amelyekben minden táncos maximális mozgásszabadságot érez. 


Az edzőruházat alsó része testhezálló, rugalmas leggings, amely a test minden mozdulatát kiemeli, vagy rövid rövidnadrág és szoknya, amely különösen a latin-amerikai táncokhoz ideális. 


A tánccipő fő célja - a ritmus irányítása és a magabiztos lépés. Ha a fitnesz tánccal kezdődik a kalandod, kezdetben bármilyen jól illeszkedő, lapos, vékony talpú sportcipő tökéletes lesz, beleértve az edzőcipőket is, amelyek ideálisak lesznek a zumba edzéshez. A latino tánccipőknek viszont más követelményeknek kell megfelelniük, és legalább egy kis sarokkal kell rendelkezniük, lehetőleg flare típusúakkal. Ezeknek a cipőknek nyitott orrúnak, fedett sarokkal kell rendelkezniük, és kiváló minőségű anyagokból, például bőrből kell készülniük. 

Tánc kiegészítők 

A szandál és a térdvédő a legfontosabb kiegészítők, amelyek biztosítják a táncos biztonságát. Az ujjbegyek megvédik a kopásnak kitett lábakat, a térdvédők pedig biztonságot nyújtanak esések és hirtelen mozdulatok esetén. 


Az átlátszó sarokfedők különösen a kezdő latino táncosok számára lesznek hasznosak, akiknek problémát okoz a stabilitás hiánya. Az ilyen borítások növelik a tapadást, és megakadályozzák a táncparkett megkarcolását. Érdemes megfontolni egy speciális, tánccipők tisztítására szolgáló kefe beszerzését is, amelytől a cipő újszerűvé válik, és egész élettartamán át kiváló tapadást biztosít


A táncfelszerelés edzőterembe való szállításához egy speciális táskára is szüksége van. Érdemes olyanba beruházni, amely legalább három rekesszel rendelkezik, ahová a cipőt, a ruhát, a törölközőt, az italt és a kozmetikumokat is elhelyezheti anélkül, hogy aggódnia kellene, hogy bármi kiömlik, vagy a ruhája koszos lesz.  

Leírás kibontása Leírás összecsukása