Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Fogantyúk

Griffin - válassza ki a megfelelő modellt a Sportano sportboltban 

Olimpiai, törött vagy talán egyenes? A Sportano Grips kategóriában a kiváló minőségű anyagokból készült berendezések széles választéka található, amelyekkel különféle edzéseket végezhet, javíthatja az izomerősséget és azok megjelenését. Hasznosnak bizonyulnak egy olyan személy számára, aki az erőnléti edzés helyes technikáját tanulja, valamint triatlonisták vagy testépítők számára.  

Hajlított, egyenes vagy olimpiai - hogyan válasszuk ki a megfelelő markolatokat és mire figyeljünk vásárláskor? 

A legjobb, ha krómból, edzett acélból vagy öntöttvasból készült griffet választ - ezek szilárd és tartós anyagok, ellenállnak a korróziónak és a sérüléseknek (pl. karcolásnak). A konstrukciót tekintve megkülönböztetünk egyenes, tört, rövid és truss rod markolatokat. A megfelelő modell kiválasztását az Ön edzettségi szintjének, a testrésznek, amelyre összpontosítani szeretne, és a célnak, amelyet az erőnléti edzéssel el szeretne érni, kell diktálnia. 

Egyenes griff

Széleskörűen felhasználható univerzális rúd, amelyben a terhet (különböző súlyú) lemezek formájában szimmetrikusan helyezik el és rögzítik egy bilinccsel. Az egyenes rúd széleskörű lehetőségeket kínál, mivel használható láb-, mell-, bicepsz- és tricepszgyakorlatokhoz (pl. guggolás, felhúzás, húzódzkodás, holtpontemelés, fekvenyomás, evezés lefelé irányuló helyzetben vagy alkarhajlítás). 

Törött griffmadár 

A törött rúd rövidebb, mint az egyenes változat, és ívesebb. Lehet nagyobb intenzitással törni, ami biztosítja a gyakorlat magas intenzitását, vagy alacsonyabb intenzitással törni, ami nem terheli meg a csuklót. Kialakítása lehetővé teszi a kezek anatómiai helyzetét, ami biztonságosabbá teszi a csuklót (véd a túlterheléstől), ezért kezdőknek, valamint azoknak ajánlott, akiknek problémáik vannak a felső végtag ezen részével. A törött súlyzót elsősorban bicepsz és tricepsz gyakorlatokhoz használják. 

Rövid Griffin

Ezt a fajta súlyzót a súlyzók tartására használják. Lehetővé teszi a bicepsz és a tricepsz, valamint az alkar, a váll, a hát és a mellkas izmainak edzését

Feszület

A rácsos szerkezetű súlyzó lehetővé teszi a szokatlan fogásokkal végzett gyakorlatokat, például az alkarok kalapácsfogással történő hajlítását vagy egy adott izomcsoport izolálását. Elsősorban az erő növelésére és a bicepsz és tricepsz fejlesztésére használják. Ideális azok számára, akik már régóta edzenek. 

Olimpiai Griffin

Nagyobb átmérője van, mint a többinek - 50 mm, ami szilárd terheléssel történő edzést jelent. Az olimpiai markolat lehet női (210 cm hosszú és 15 kg súlyú) vagy férfi (220 cm hosszú és 20 kg súlyú). 

A nyak méretei és súlya - hogyan válasszuk ki őket helyesen? 

Ahhoz, hogy egy griff elvégezze a munkáját, megfelelő méretűnek és súlyúnak kell lennie. A legjobb, ha legalább 30 mm átmérőjű eszközöket használunk. Kisebb átmérővel a markolat kényelmetlen, és maga a griff kevésbé tartós (különösen nehéz súlyok használata esetén). Másrészt a túl nagy átmérő problémás lehet a tapadás stabilitásának fenntartása szempontjából. 

A súlyzó hossza az egyéni igényektől és az edzési céloktól függ. A rövid súlyzót (120 vagy 150 cm) elsősorban olyan gyakorlatokhoz használják, ahol a mozgás gyors, vagy kisebb terhelésre van szükség (pl. vállhajlításban, vállhajlításban).  A hosszú súlyzó (180 vagy 220 cm) több lehetőséget biztosít például a fogás (különböző szélességeket állíthat be) vagy a pozíció (pl. fekve, ülve vagy guggolva) tekintetében. Lehetővé teszi továbbá, hogy nehezebb terheket tegyen fel, ami fontos, ha fejlődni és fejlettebb gyakorlatokat szeretne végezni.  
Ami a rúd súlyának megválasztását illeti, ez is az edzőtől függ. Egy sorozat 1-2 utolsó ismétlésénél úgy érzed, hogy a mozgás könnyen megy neked? Nagyobb terhet kellene használnia. Ezzel szemben, ha nem tudod végrehajtani a következő ismétléseket, az azt jelenti, hogy a súly túl nehéz és meghaladja a képességeidet. 

A Sportanónál nagy választékban kapható szilárd markolatok, így bármilyen edzettségi szinten is van, megtalálja a megfelelő modellt. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása