Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Magnézia

Magnesia - válassza ki a megfelelőt a Sportano sportboltban

Folyékonyan, por alakban vagy esetleg kockában? A Sportano.hu magnesia kategóriája széles választékot kínál különböző típusú szervetlen kémiai vegyületekből fehér por formájában, amelyek hatékonyabbá teszik a hegymászást vagy a súlyemelést. A magnéziummal javíthatod a kezed fogását a köveken, rudakon vagy súlyzókon, és kiküszöbölheted a nedves kezek problémáját. 

Folyékony, kockára tört vagy porított magnézia - a piacon kapható magnéziafajták 

A magnézia vagy magnézium-hidroxikarbonát egy fehér por, amely javítja a teher (például a súlyzó) vagy a mászófal fogásbiztonságát. A nedvesség és az izzadság felszívásával jól csökkenti a kézcsúszás kockázatát. Pszichológiai szempontból is fontos, amikor biztosítva mászol vagy boulderelsz - a magnézia után nyúlva egy pillanatot nyerhetsz, hogy ellazulj és kikapcsolódj.  

Magnéziapor

A magnézia hagyományos formája, amelyet sportkörökben "fehér bátorságnak" neveznek. Az őrölt por gyorsan és egyszerűen alkalmazható - csak tegye a kezét az erre a célra szolgáló tasakba, kanalazza ki a kívánt mennyiséget, és dörzsölje össze a kezét. A porított magnézia hátránya a magas porzás. 

Magnézia a kockában

A kockákban lévő magnézia felhasználás előtt megfelelő adagot kell összetörni (az igényektől és a preferenciáktól függően). Lehetővé teszi, hogy gyorsan és egyenletesen fedje be a kézfejét.  Ha ilyen formájú fehér port választunk, érdemes inkább a csomag súlyát, mint a kocka méretét figyelembe venni (néha a kisebb méret hatékonyabb és tovább tart). 

Magnéziumgolyó

A golyós magnézia egy szövet tasakban van elrejtve a könnyű adagolás érdekében. A felvitelhez egyszerűen dörzsölje a tasakot a kezéhez, és nyomja le, amíg megfelelő fedést nem kap. Alacsony porszintje és a kiömlés alacsony kockázata miatt gyakran választják mászófalakhoz. 

Folyékony magnézia

A folyékony magnézia a porított magnézia és az alkohol kombinációja, ami alacsony porfelhordási arányt és kényelmes alkalmazást eredményez. Viszonylag hosszú ideig marad a bőrön, ami hatékonnyá teszi. A folyékony magnézia használatához előzetesen fel kell rázni a tartályt, hogy egyenletes legyen az állaga. Ne dörzsölje be, amíg teljesen fel nem szívódik - könnyű filmréteget kell hagynia a bőrön. A folyékony magnézia jól működik a rúdtáncban (azaz az akrobatikus elemeket alkalmazó rúdtáncban). 

Magnézia - mire figyeljek vásárláskor?  

Az adott magnéziatípus kiválasztása nemcsak az egyéni preferenciáktól függ. Néha ezt diktálják például a mászópanel-tulajdonosok követelményei, akik csak folyékony magnézia vagy ragasztógolyók használatát engedélyezik.  A folyékony magnézia esetében figyeljünk a száradási időre - minél rövidebb, annál több időnk van edzeni vagy több sziklát mászni. 

Fontos elem a magnéziazsák, amely megkönnyíti a tárolást, a használatot és a szállítást. Kényelmesen illeszkednie kell a felhasználó kezében, és szorosan zárnia kell, lehetőleg szegély formájában. 

A Sportano.hu oldalon megtalálja a kedvenc magnéziumát, amely megfelel az igényeinek, legyen szó rúdugrásról, rúdtáncról, súlyemelésről vagy mászófalon való edzésről. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása