Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Klasszikus gördeszkák

Klasszikus gördeszkák: a legjobb modellek a Sportano.hu weboldalon

A légi trükkök végrehajtásához nem csak ügyességre van szükség, hanem egy olyan gördeszkára is, amelyre támaszkodhatsz. A Sportanónál a legjobb anyagokból készült klasszikus gördeszkákat vásárolhatsz. Válaszd ki a számodra tökéletes deszkát, és ámítsd el a világot a trükkjeiddel! 

Melyik klasszikus gördeszkát válasszam?

A gördeszka (gördeszka) kiválasztása előtt mindenekelőtt ismernie kell a konstrukcióját, amely meghatározza az utazás jellemzőit. Minden gördeszka három alapelemből áll: a deszkából, a teherautókból és a kerekekből

A fedélzet egy platform a lábak számára. Juharfából készült. Leggyakrabban 7 rétegelt lemezből készült modellekkel találkozhatunk. Ezek mellett léteznek tartósabb, de nehezebb 9 rétegű modellek is. A klasszikus fa gördeszka nem az egyetlen gördeszkatípus. Vannak műanyag táblák is. 

Érdemes megjegyezni a tapadás jelenlétét, amely egy durva bevonat, amely megakadályozza, hogy a cipő lecsússzon a deszkáról. A tábla hossza és szélessége a kiválasztott modelltől függően változhat. A klasszikus gördeszka általában 70-80 cm hosszú és 20 cm széles. 

A teherautók azok a fém alkatrészek, amelyek összekötik a fedélzetet a kerekekkel. Szélességüknek meg kell egyeznie a gördeszka szélességével. A magasságot az Ön képességeinek és a gördeszka rendeltetésének megfelelően kell megválasztani. Az alacsony teherautók alkalmasak trükkökhöz, a magas teherautók pedig városi lovagláshoz. Az egyenetlen talajra való kisebb érzékenység megkönnyíti az egyensúly megtartását. 

A teherautó magassága befolyásolja a kerekek méretét. Az alacsonyabb teherautók kisebb kerekekkel, a magasabbak pedig nagyobb kerekekkel vannak felszerelve. A kerekek szintetikus anyagokból, általában poliuretánból vagy gumiból készülnek. A klasszikus gördeszkának 4 kereke van, amelyek előre és hátrafelé forognak, de oldalirányban nem. 

Klasszikus gördeszka kezdőknek

A kezdőknek egy 70-80 cm hosszú, standard méretű deszkát kell választaniuk. A szélességet a cipőméretnek megfelelően kell kiválasztani. A kezdőknek szánt klasszikus gördeszkának magas teherautókkal kell rendelkeznie. 

A legjobb egy teljes klasszikus gördeszka. A deszka saját maga építése jól működik a tapasztaltabbak számára, akik elvárják, hogy a gördeszka egy bizonyos módon viselkedjen lovaglás közben. 

Klasszikus gördeszka középhaladóknak

Azok, akik már régóta korcsolyáznak, választhatnak egy cruiser vagy egy pennyboard (fishboard) deszkát. Az első típus ugyanolyan hosszú, mint a klasszikus gördeszka, de gyorsabb annál. A Fishboard, lengyelül fiszka vagy rybka néven is ismert, könnyű és rövid (60 cm-nél is rövidebb) deszka. Ez rendkívül manőverezhetővé teszi. 

Professzionális klasszikus gördeszkák

A tapasztalt gördeszkások választhatnak longboardot. Nagyobb, mint egy klasszikus gördeszka. Egy ilyen tábla hossza akár 150 cm is lehet. Egy ilyen gördeszkával gyorsan meg lehet tenni nagy távolságokat. A bátortalan longboardosok akár 100 km/h sebességet is elérhetnek (pl. lejtmenetben). 

A legjobbak kipróbálhatják magukat a hullámlovaglásban. Ez már nem egy klasszikus gördeszka. 2 fedélzetből (lábanként egy) és 2 kerékből áll, amelyek minden irányban forognak. A hullámdeszkán maradás tökéletes testegyensúlyt igényel. 

A klasszikus deszkák legnépszerűbb mintái és színei

A választék sokfélesége azt jelenti, hogy lehetetlen meghatározni egy egységes motívum- és színstílust, amellyel a népszerű klasszikus gördeszkák kiemelkednek. A grafika formájában megjelenő tervek minden lehetséges formát ölthetnek. Gyakran a táblák önfestésűek is. A klasszikus gördeszka minta nélkül - pl. fekete, kék, rózsaszín vagy zöld - szintén gyakran megtalálható az akciós termékek között. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása