• Ingyenes szállítás
 • 30 napos visszatérítés
 • Termékfeladás 48 órán belül
Nav switch

Kerékpáros navigáció

Termékek: 14

View as
 1. Garmin Edge 530 kerékpáros számítógép fekete 010-02060-01
  126 720,00 Ft
  114 040,00 Ft
  OS

  1

 2. Garmin Edge 530 kerékpáros számítógép fekete 010-02060-11
  169 295,00 Ft
  146 650,00 Ft
  OS

  1

 3. Garmin Edge 1030 Plus kerékpáros számítógép fekete 010-02424-10
  244 475,00 Ft
  239 040,00 Ft
  OS

  1

 4. Garmin Edge 1030 Plus csomag kerékpáros komputer fekete 010-02424-11
  285 235,00 Ft
  277 990,00 Ft
  OS

  1

Kerékpár navigációk - válasszon a megfelelőt a Sportano sportboltban

Az olyan értékek mérése, mint a sebesség, a lépéstempó vagy a magasság, olyan szempontok, amelyek nélkül sokan el sem tudják képzelni a kerékpározást. Az elvárásaiknak megfelelően a Sportano kerékpárszámlálókat és navigációkat kínál, amelyek megfelelnek a kétkerekűek szerelmeseinek különböző elvárásainak. A Sportano.hu oldalon elérhető, olyan márkák, mint a CatEye, Kellys, Lezyne és Polar csúcsminőségű készülékei gondoskodnak arról, hogy minden útról az összes szükséges statisztikával térjen vissza. 

Kerékpárszámlálók, kerékpáros navigáció - milyen kiegészítőkkel érdemes felszerelkezni?

A kerékpárszámlálók olyan eszközök, amelyek az okostelefonok széles körű elterjedése ellenére továbbra is jelentős népszerűségnek örvendenek. Miért? Az egyik legnagyobb előnyük a hosszú akkumulátor-üzemidő. Ráadásul egy kerékpárszámláló általában jobban tűri a vízzel való érintkezést, mint egy okostelefon. A telefonok kijelzői reagálnak a lehulló esőcseppekre, ami megnehezíti a készülék kezelését. 

Ezen kívül a ciklusszámlálók fizikai gombokkal rendelkeznek, hogy kesztyűben is könnyen kezelhetőek legyenek. A kerékpárszámláló felszerelése szintén fontos. Az okostelefonoknál kisebb súlyuk miatt kevésbé valószínű, hogy kiesnek a tartójukból, ha göröngyös úton vagy az erdőben lovagolunk. 

Melyik kerékpárszámlálót válasszam? Az eszközök ezen szegmensében mind a nagyon vonzó árú javaslatokat, mind a kibővített funkcionalitású berendezéseket megtalálhatja, amelyek költségei magasabbak. A számláló kiválasztásának ezért a használni kívánt opciók számától kell függenie. 

A kerékpárszámláló alapvető funkciói a következők: a kerékpáros sebesség mérése, az egy út során megtett távolság számlálása, a hosszabb időszak (pl. egy hónap) alatt megtett távolság összegzése és egy start/stop érzékelő. Ezenkívül a készüléknek fröccsenésálló burkolattal kell rendelkeznie, hogy esőben való lovagláskor ne menjen tönkre. 

A fejlettebb modellek képesek az átlagos és maximális sebesség mérésére és a hátralévő távolság számlálására is. Jó választás egy kerékpárszámláló, amely a cadence, azaz a kerék fordulatszámának ellenőrzésére szolgál. 

Egy hőmérő is hasznos, hogy útközben pontosabban tudja beállítani a ruházatát. A meleg izmok hamis melegségérzetet adnak, ami hideg időben való lovagláskor alattomos. A fejlett kerékpárszámlálókkal többek között ellenőrizheti a megtett körök számát és a terep emelkedését is. 

A kerékpárszámláló beállítása problémás lehet, ha nincs elég napfény. Ebben az esetben a kijelző háttérvilágítása hasznos. Ne feledje azonban, hogy ez csökkenti az akkumulátor élettartamát. 

Hogyan válasszam ki a megfelelő navigációs és kerékpárszámlálókat?

Számos modell GPS kerékpárszámlálóként, azaz kerékpáros navigációs rendszerként is használható. Egyes modellek egyszerű, monokróm térképekkel vannak felszerelve, amelyeket csak kerékpározásra szántak. A legfejlettebb modellek nagy (akár 3,5"), színes érintőképernyős kijelzővel rendelkeznek. Ennek köszönhetően túrázás vagy autóvezetés közben is használható. 

Érdemes odafigyelni a számláló vagy a navigáció kábelezésére is. A vezeték nélküli kerékpárszámláló könnyen csatlakoztatható a kormányhoz. Azonban nem mindig teszi lehetővé a kapcsolatot egy okostelefonnal. Ha szeretne értesítéseket kapni a telefonján, például a hátizsákjáról, akkor a vezetékes kerékpárszámláló jobb választás lehet. Szerencsére van egy köztes megoldás, amelyek a Bluetooth-szal rendelkező eszközök. 

Egy másik hasznos vezeték nélküli szabvány az ANT+. Lehetővé teszi a vezeték nélküli kerékpárszámlálók számára az edzésadatok továbbítását az ANT+-tal felszerelt okostelefon-alkalmazásoknak. 

A márka is fontos. Az olyan gyártók kerékpáros számítógépei, mint a CatEye, a Kellys, a Lezyne és a Polar olyan fejlett, burkolatba zárt eszközök, amelyek ellenállnak az olykor nehéz körülmények között történő kerékpározásnak. Ezek között vannak olyan modellek, amelyek eredeti, kifejezetten kerékpárosok számára készített térképekkel vannak felszerelve. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása