Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Tenisz húrok

Teniszhúrok professzionális márkáktól a Sportano.hu weboldalon

Ha Ön profi teniszező, akkor bizonyára tisztában van az ütő feszességének fontosságával. A kezdők vagy a szabadidős játékosok körében ezt a tényt gyakran figyelmen kívül hagyják. A teniszhúrok elsősorban magának az ütőnek a teljesítményét befolyásolják, ami a dinamikát és a játékstílust jelenti. A Sportanónál professzionális felszereléssel rendelkezünk, beleértve a teniszhúrokat is, amelyeknek köszönhetően minden egyes játék minőségét javíthatja a pályán. 

A teniszhúrok típusai: mire figyeljünk? 

A teniszütő húrjai között többféle típus is megtalálható. Különböző anyagokból készülnek, és különböző tulajdonságokért felelősek, amelyeket minden játékosnak egyénileg kell beállítania. Megkülönböztethetünk:  

  • Természetes húr - jobb kontrollt és ütésérzetet biztosít, stabil feszültséget és rugalmasságot biztosít, de nehezebben forgatható és gyorsabb kopás jellemzi; 
  • Multifilament - nagy ütőerőt és kényelmet biztosít, de nem túl tartós, ezért nem ad teljes kontrollt az ütések során; 
  • Szintetikus húr (poliészter és kopoliészter) - egy olcsóbb modell, amely kisebb tartóssággal, de jó ütőerővel rendelkezik; 
  • Hibrid húr - magas kontrollt és jobb tartósságot biztosít, játék közben kényelmet biztosít; 
  • Tekercselt feszültség - jó ütőerővel rendelkezik és megfelelő feszültséget tart fenn, de nem teljesen tartós. 

Ha még csak most kezdi a tenisz kalandját, akkor a legjobb, ha olyan húrt választ, amely nagyobb erőt és forgást tesz lehetővé. Ezek között vannak szintetikus és többszálas modellek. A profiknak viszont a jobb tartósság és ellenőrzés érdekében hibrid vagy poliészter anyagot kell választaniuk.  

A teniszhúr típusát nem a teniszütő modellje, hanem a saját preferenciái és játékstílusa szerint válassza ki, hogy a játék során a legjobb pontosságot és érzést érje el. 

Hogyan válasszak húrt a teniszütőmhöz?

A teniszhúr kiválasztásakor figyeljen az olyan tulajdonságokra, mint a húr feszessége, azaz a húr erőssége és vastagsága (átmérője). A szilárdságot általában kilogrammban adják meg, ahol az átlagos értéket 20-30 kg között fejezik ki. Ez elsősorban az ütés irányítására és erejére, valamint az ütőhúr erősségére vonatkozik. Minél nagyobb a szakítószilárdság, annál pontosabb és tartósabb a húr, és annál jobban ellenáll a mozgásnak. Ezzel szemben az alacsonyabb húrfeszítés jobb forgást és kényelmet biztosít játék közben, ugyanakkor befolyásolja a húrcsúszást és az irányíthatóság elvesztését. A húrerősség azonban egyéni szempont, és az egyes játékosok preferenciáitól függ

Az egész húr átmérője befolyásolja annak tartósságát és rugalmasságát. Az optimális érték 1,1 és 1,4 mm között van. Ha a húr vastagabb, az jobb tartósságot tesz lehetővé, de negatívan befolyásolja az irányítást, a kényelmet és az erőt. Másrészt a vékony húr hatékonyabb játékérzetet, precizitást és kényelmet biztosít, valamint tompítja a rezgéseket ütéskor. Ezenkívül ne feledje, hogy a húr cseréje szükséges, mert mint minden más teniszfelszerelés, ez is gyorsabban elhasználódik. Nem érdemes megvárni, amíg az anyag teljesen elhasználódik, és lehetővé teszi a húrok elszakadását. Ha kevésbé pontos játékot és rosszabb húrminőséget észlel - itt az ideje, hogy lecserélje a teniszhúrját. 

A Sportanónál professzionális teniszfelszerelésekkel rendelkezünk, többek között a BABOLAT márkájú húrokkal, amelyeket kiváló irányíthatóság és tartósság jellemez, valamint a Wilson márkájú húrokkal, amelyek jobb érzetet vagy helyes forgást biztosítanak. Professzionális ügyfélszolgálatunk segít kiválasztani a szükséges felszerelést, és ha nem tetszik egy adott termék, 30 napon belül visszaküldheti azt! 

Leírás kibontása Leírás összecsukása