Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Gyakorló evezősök

Az evezőgépek a Sportano üzletben: kardió és erőnléti edzés egyben!

A Sportanónál a sportolók és a testmozgás szerelmesei számára a globális eszközgyártók tartós és strapabíró evezőeszközei kaphatók, többek között: Kettler, HMS, Life Fitness, ProForm, WaterRower, Spookey, Technogym vagy York Fitness. Az evezős ergométeren végzett szisztematikus edzés a felső és alsó testrészek erőteljes bevonásával kombinálva kész recept a fizikai erőnlét javításához, az alak formálásához és a bőr feszesítéséhez, valamint a szív és a légzőrendszer munkájának javításához. Ha ráadásul otthon, az időjárási viszonyoktól függetlenül és a nap bármely szakában tudsz edzeni, akkor érdemes kipróbálni, még akkor is, ha kevés edzéstapasztalattal rendelkezel. Csak szerezzen be egy evező ergométert. 

Gyakorló evezőgép és a rendszeres testmozgás hatásai  

Azáltal, hogy a vízen minden egyes evezéshez hasonló mozgással szinte az összes izmot aktívan megdolgoztatja (85-90%), az evezőergométer remek módja az általános edzésnek, függetlenül a fittségi és edzettségi szinttől.  

Az evezőt intenzív intervallumokra, valamint nyugodtabb anyagcsere-edzésre is használhatja anélkül, hogy megterhelné az ízületeit, így életkortól és fittségtől függetlenül élvezheti a testére gyakorolt jótékony hatását. Alkalmas mind az őszi és téli felkészülés szakaszaként az evezősök és kajakosok számára, mind pedig a sérülések utáni rehabilitáció részeként. A fokozott anyagcsere és a magas kalóriaégetés (akár 350 kcal 30 perc edzés alatt - a gyakorlatok intenzitásától, testsúlytól, életkortól, magasságtól, nemtől függően), a jobb véráramlás, és ennek következtében a szövetek oxigénellátása és a szív- és érrendszer működésének javítása, valamint a légzés hatékonyságának javulása az evezőgépen történő rendszeres edzés további előnyei. 

Mágneses, víz vagy levegő? Válassza ki az evezőt magának

Mágneses evezőgép

Egy lendkerékkel és mágnesekkel rendelkezik, amelyek a kerékhez közelebb vagy távolabb kerülve analóg módon növelik vagy csökkentik a fékerőt. Az ellenállási rendszer itt tárcsával vagy elektronikusan (beépített számítógép) szabályozható. Csendes működésének köszönhetően a mágneses evező ideális a nagyon korai vagy késői órákban, lakótömbben vagy kisgyermekekkel történő edzéshez. A kijelző jelenléte lehetővé teszi a legfontosabb edzési paraméterek nyomon követését: idő, elégetett kalória, távolság, percenkénti ismétlésszám, teljesítmény stb. 

Vízi evezőgép

Ez a modell általában fából készült, meghajtása és ellenállási rendszere pedig az elülső tartályban elhelyezett vízen alapul. A vízi evezőgép a legjobban utánozza a természetben végzett evezés mozgását, a víz ellenállása pedig biztosítja a zökkenőmentes működést és a felhasználó erejéhez és tempójához való pontos alkalmazkodást. A víz pihentető hangja további bónusz. 

Levegős evezőgép

Az ellenállási erőt ebben az edzőergométerben a ventilátoron keresztül keringő levegő generálja - minél gyorsabban evez, annál erősebb az ellenállás. A légevező nem terheli meg az ízületeket és az izmokat, így ideális, ha most kezded, ha hosszú szünet után visszatérsz a sportoláshoz, vagy ha idősebb vagy. 

Otthoni edző evezőgép a Sportanótól 

Az evezőgépen végzett edzés hatékonysága nemcsak az ellenállási rendszertől és a meghajtástól (mágneses, vízi vagy légi) függ, hanem az ellenállás szabályozásának fokozataitól és a szigorítás lehetőségétől is (kézi - kevésbé pontos vagy elektronikus - pontos). Figyeljen a kijelzőn megjelenő adatokra - az olyan alapvető mérések mellett, mint a futási idő, a távolság vagy az elégetett kalóriák, értékes választ ad az 500 m-es távon mért idő vagy a percenként végrehajtott mozgások száma. Ne feledkezzen meg a Bluetooth-kapcsolatról és az edzőalkalmazások használatának lehetőségéről, amelyek lehetővé teszik például, hogy versenyezzen más evezősökkel vagy barátokkal. 

Az evezős ergométer kiválasztásakor figyeljen a kényelmes és stabil, állítható nyeregre (a legjobb a görgős, golyóscsapágyazott görgőkön lévő lesz) és a szerkezet nedvességgel szembeni ellenállóságára. Válassza ki a felszerelést a súlyának megfelelően (a teherbírás 100 kg-tól akár 160 kg-ig terjedhet a modelltől függően). 

Olyan evezőergométert szeretne, amelyet könnyű szállítani, és nem foglal sok helyet? Válassza az összecsukható, szállítógörgőkkel ellátott változatot. Jó ötlet, ha csúszásmentes párnákkal rendelkezik, hogy megakadályozza a mozgását. 

A Sportano edzőevezőinek széles választéka lehetővé teszi, hogy kiválaszthassa az Ön céljainak leginkább megfelelő modellt, függetlenül attól, hogy Ön profi evezős vagy az aktív életmód kezdője. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása