Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Kézilabda labdák

Kézilabdák - tökéletesen kidolgozott modellek találhatók a Sportano üzletben 

A kézilabdát nemcsak a profik, hanem az amatőrök és a csapatsportok szerelmesei is játsszák. Ez egy nagyszerű szórakozási forma gyermekek és felnőttek számára egyaránt, és játszható egy teremben vagy akár a tengerparton is. A sikeres játékhoz elengedhetetlen a megfelelő kézilabda. A megfelelő modell kiválasztása a tevékenység típusától függ, és a terméknek méretben is illeszkednie kell. A Sportano.hu kínálatában kiváló minőségű kézilabdákat talál olyan bevált gyártóktól, mint a Kempa vagy a SELECT.  

Kézilabdák felépítése és alapvető információk a kézilabdákról 

Minden kézilabda két részből áll: a burkolatból és a belső csőből. A borítás általában természetes bőrből, műbőrből vagy szintetikus anyagokból készül. 32 panellel van felszerelve, amelyek speciálisan össze vannak varrva, hogy garantálják a mechanikai sérülésekkel szembeni ellenállást és a játék során a tartósságot. A belső cső viszont latexből készül, és tartós és rugalmas szerkezet jellemzi, amely kiváló visszapattanást biztosít. Minél jobb a belső cső, annál tovább tart a kézilabda.  

A kézilabdát úgy kell a felhasználóhoz igazítani, hogy egyszerre kényelmesen és stabilan lehessen tartani és dobni. Mindenekelőtt meg kell felelnie bizonyos előírásoknak a súly, a gömbölyűség vagy a kerület tekintetében. Ezt a gyártási szakaszban és a különleges tanúsítvány kiállításakor ellenőrzik. A paraméterek mérése a játéklabda átmérőjének tizenhat ponton történő ellenőrzésével történik. Ezenkívül a golyóban lévő nyomásnak 0,6 barnak kell lennie

Kézilabda méretek 

A megfelelő labda kiválasztásakor fontos, hogy a méret irányítsa, amely egy adott játékoscsoportnak és az életkornak van szentelve. Négy méretkategória létezik.  

  • 0-as méret - a labdát juniorok számára tervezték, általában 8 év alatti gyermekek számára, és nem rendelkezik a többi méretre vonatkozó különleges szabványokkal és kritériumokkal.  
  • 1-es méret - Az 1-es méretű kézilabdának 50 és 21 centiméter közötti kerülettel és körülbelül 290-330 grammal kell rendelkeznie. A játékot 8 és 14 év közötti lányoknak és 8 és 12 év közötti fiúknak tervezték.  
  • 2-es méret - A 2-es méretű kézilabdának 54-56 centiméter körmérettel és 325-375 gramm közötti súllyal kell rendelkeznie. Ez a méret 14 év feletti lányoknak és 14-16 éves fiúknak készült.  
  • 3-as méret - a 3-as méretű kézilabdacipő kerülete 58 és 60 centiméter között van, súlya pedig körülbelül 425-475 gramm. Ezt a méretet 16 éves és idősebb férfi csapatok számára tervezték.  

A strandkézilabdához viszont a nőknek általában 50-52 centiméteres körmérettel és 280-300 grammos súllyal rendelkező modelleket kell választaniuk. A férfiak esetében ez egy 54-56 centiméteres kerületű és körülbelül 350-370 gramm súlyú labda. 

A megfelelő kézilabda kiválasztása 

A megfelelő kézilabda kiválasztásakor fontos a fent említett méret kiválasztása, amely a játék típusától, az életkortól és a nemtől függ. Amatőr és szabadidős játékokhoz célszerű valamivel kisebb kézilabdát választani, amely magas szintű kényelmet és szilárd fogást biztosít. Ezen túlmenően figyeljen a konstrukcióra és a konstrukció anyagára, ahol általában szintetikus anyagokat vagy bőrt használnak. A felhasznált anyagok célja, hogy magas szintű tartósságot biztosítsanak, valamint biztos fogást garantáljanak a passzok és dobások során. A strandkézilabdához viszont a legjobb, ha gumi anyagokat választunk, amelyek sokkal könnyebben és kényelmesebben használhatók.  

Minőségi kézilabdákat kínáló márkák 

A Sportanónál kiváló minőségű SELECT kézilabdákat kínálunk, ahol egyes modellek puha és rugalmas gumiból készülnek a homokon vagy füvön való játékhoz, valamint bőrből és más szintetikus anyagokból. A panelek háromszög alakú kialakítása minden időjárási körülmények között jó tapadást biztosít. Nálunk a Kempa márkájú labdákkal is fel lesz szerelve, amelyek méret- és színváltozatokban is megegyeznek. Vegye igénybe professzionális ügyfélszolgálatunkat, amely segít kiválasztani a megfelelő modellt, és ha a termék nem felel meg az elvárásainak - akár 30 napig visszaküldheti! 

Leírás kibontása Leírás összecsukása