Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Mászókötelek

Mászókötelek - vigyázzon a biztonságára a Sportano boltban

A mászókötél a kezdők és a profi hegymászók felszerelésének alapja. Ez garantálja a biztonságot, a stabilitást és megkönnyíti a csúcsok elérését. Egy rosszul megválasztott, rossz anyagból készült hegymászókötél nemcsak a csúcs elérésének lehetőségétől foszthatja meg Önt, hanem szélsőséges esetben akár súlyos egészségkárosodást is okozhat. Végül is a legfontosabb feladata, hogy a hegymászás során biztosítsa a használót. 

Rendkívül fontos, hogy az Ön igényeinek megfelelő kötelet válasszon - ezek az anyagok és a rendeltetésük szerint különböznek egymástól. A mászókötelek szilárdságát meghatározó műszaki paraméter az úgynevezett esésszám. Ez azt jelenti, hogy mielőtt a kötelet eladásra bocsátják, ellenőrzik, hány esés után fogja a kötél megtartani a mászót, és nem szakad el. Így mindig biztos lehet benne, hogy a termék biztonságos. 

A Sportano.hu oldalon a legjobb minőségű hegymászó termékeket találja. A tartós anyagok és a professzionális kivitelezés garantálja a biztonságot a legnehezebb körülmények között is. A Sportano.hu segítségével biztos, hogy a legjobbakkal mászhatsz

Mászókötelek - típusok

A megfelelő mászókötél elengedhetetlen. Mielőtt eldöntené, hogy melyik a legmegfelelőbb az Ön és az Ön igényei számára, érdemes megismerkednie a rendelkezésre álló kötéltípusokkal és azok rendeltetésével.

Az első a dinamikus kötélnek is nevezett egyszerű kötelek. Ezeket a hegymászás vagy a sporthegymászás során használják. Ezek 8-11 mm vastagok és 60 m hosszúak. A vékonyabb köteleket szakemberek számára ajánljuk. A dinamikus köteleket a kíméletes fékezés is jellemzi, így a felhasználó nincs kitéve hirtelen rántásoknak. 

A félkötelek, más néven dupla kötelek nagyszerű megoldást jelentenek a sérülékeny talajú területekre induló hegymászók számára. Jól működnek többszöges vagy jégmászáshoz. A félkötelek 8-9 mm vastagok.

A statikus kötelek egyfajta rugalmatlan, nagyon nagy szilárdságú kötél. Rugalmasságuk és merevségük hiánya miatt a rájuk esés nagyon kellemetlen lehet, és a heves rántás sokáig emlékezetes maradhat a mászónak. Elsősorban a barlangi hegymászásban és a magasban végzett munkában használják. Átmérőjük körülbelül 10 mm. 

Ha gyerekekkel mászik, győződjön meg róla, hogy a kötélhez teljes heveder van rögzítve. Kis mászókkal való mászáskor elengedhetetlen. 

Hogyan válasszuk ki a megfelelő mászókötelet?

A megfelelő mászókötél kiválasztása elsősorban az Ön igényeitől és a tereptől függ, ahol használni fogja. Ha profi vagy, sok mászótapasztalattal, és keményebb körülmények között is szeretnél bizonyítani, a dupla mászókötél remek választás számodra

Ha még csak most kezded a hegymászó kalandot, jól jön egy dinamikus kötél. Alkalmas sziklákon való vezetéshez és az első csúcsok megmászásához. Ennek a kötéltípusnak az az előnye, hogy a biztosítórendszerekhez igazítható, ami nagymértékben javítja a fékezést, így az nem lesz hirtelen. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása