Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Mellény dingikhez és kajakokhoz

Biztonsági mellények - tartós és biztonságos modellek a Sportano webáruházban 

A vízi sportok biztonsága alapvető fontosságú, függetlenül a választott sportágban szerzett tapasztalatok szintjétől. Érdemes felszerelkezni egy megfelelő biztonsági mellénnyel, amely hasonlít a mentőmellényre, de kissé más szabású. A vízi baleset esetén a biztonság mellett lehetővé teszi, hogy sportolás közben minden mozdulatot kényelmesen végezzen. A Sportanónál gondoskodtunk arról, hogy a legjobb minőségű mentőmellényeket találja meg Ön vagy gyermeke számára olyan professzionális márkákból, mint a JOBE, SPINERA, O'Neill, AQUASTIC és Aquarius.  

Gyermek, női, neoprén vagy szörf - mentőmellénytípusok 

A kötélhúzó mellények a tevékenység típusától függően számos változatban kaphatók. Horgászathoz, vitorlázáshoz, SUP-hoz, szörfözéshez, kitesurfinghez vagy kajakozáshoz használható mellények állnak rendelkezésre. Elsősorban a szabásukban különböznek, mivel a horgászatra tervezett termék natúr és moro színben kapható, míg a kajakozásra vagy csónakázásra szánt terméknek több órás evezéssel kell megbirkóznia. A vízi sportokhoz való mellényeket viszont az Ön testalkatához vagy magasságához kell igazítani, hogy ne korlátozzák a mozgását. A terméket igazítsa a test felhajtóerejének középpontjához, mivel a hab vagy trapéz és a mellény rétegezése növeli a felhajtóerőt. A női és férfi felhajtómellény viszont a szabásukban is különbözik, a nőknek jobban illeszkedik, a férfiaknak pedig terjedelmesebb. 

A gyermek biztonsági mellényének kiválasztása rendkívül fontos. A terméket a gyermek súlyához, magasságához és alakjához kell igazítani. Maximális kényelmet és mozgásszabadságot kell biztosítania. Általában speciális övvel van ellátva, amely megakadályozza, hogy a mellény úszás közben lecsússzon. A terméktípusok közül választhat megfelelő anyagból készült vágást, a leggyakoribb a szintetikus. A neoprén felhajtómellény a búvárruha mellett melegítő rétegként is jól használható.  

Mikor érdemes biztonsági mellénnyel felszerelkezni? 

A mentőmellényt olyan emberek számára tervezték, akik tudnak úszni, és jól érzik magukat a vízben. Mindenekelőtt abban különbözik a mentőmellénytől, hogy baleset esetén segítséget nyújt. Nem rendelkezik merev gallérral, amely a fejet a vízfelszín felett tartja. Ezért a mentőmellényeket olyan személyeknek kell használniuk, akik jól érzik magukat a vízben, és akik különböző vízi sportokban vesznek részt. Biztosítják, hogy a vízbe esés esetén a felszínen maradjon. Kialakításuk is kissé eltérő, mivel nem olyan terjedelmesek, mint a mentőmellények, és általában sokkal könnyebbek. Érdemes azonban ezeket választani, hogy megvédje magát egy ellenőrizhetetlen úszási helyzettől. 

Hogyan válasszuk ki a megfelelő biztonsági mellényt? 

A megfelelő modell kiválasztásakor fontos, hogy figyeljünk a termék felhajtóerejére, ahol általában minden gyártó megadja a felhajtóerőt egy adott szabáshoz. Az ilyen típusú mellény célja, hogy a testet a víz felszínén tartsa, és segítséget nyújtson a különböző úszási helyzetekben. A felhajtóerővel ellátott mellények felhajtóereje általában 50N.  

Ezen kívül ellenőrizze a termék rögzítésének típusát, ahol általában kiemelkedik: 

  • pattintós rögzítő - lehetővé teszi a kerület szabad beállítását, de a helyi hatások miatt nem mindig illeszkedik jól a termék a testre; 
  • Cipzár - lehetővé teszi, hogy a mellény megfelelően illeszkedjen a testhez, de a termék kerülete nem állítható; 
  • Tépőzár - általában a dolgok csatokkal vannak összekötve, sajnos ezek intenzív használat után megsérülhetnek.  

Magának a mellénynek is jól kell illeszkednie, de ugyanakkor nem szabad korlátoznia a mozgást. A vízbe esés során nem szabad elmozdulnia. Választáskor a terméket a súlyának és a testkörfogatának méretei szerint illessze be. 

Mely márkákat válasszuk biztonsági mellény vásárlásakor? 

A Sportanónál a JOBE márka női és férfi mellényeit találja, amelyek egyes típusai vízelvezető rendszerrel és D-gyűrűvel rendelkeznek, amelyhez mentőkötél rögzíthető. Jellemzően 50N elmozdulású neoprénből készül, és a maximális mozgásszabadság érdekében habpanelekre van osztva. A legtöbb stílusnak van csatos és cipzáras zárja. Másrészt a SPINERA vagy Aquarius márkájú mellény méretét az Ön súlyának megfelelően fogja beállítani a kiválasztott termék maximális terheléséhez viszonyítva.  

Ha gyermek úszómellényt keres, az AQUASTIC márka olyan habbetétekkel ellátott modelleket kínál, amelyekkel a gyermek úszóképességének megfelelően beállítható a felhajtóerő. Speciális övvel is rendelkeznek, amely megakadályozza, hogy a mellény úszás közben lecsússzon

Leírás kibontása Leírás összecsukása