Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Széllovaglás

Kezdje el a szörfös kalandot a legmagasabb szinten a Sportano.hu segítségével. 

Szeretne szörfözni, de nem tudja, hol kezdje? A Sportanóban professzionális felszereléseket talál: a felszereléstől a kiegészítőkig olyan jól ismert márkákat, mint a NeilPryde, DUOTONE, Unifiber vagy Ocean Sunglasses. A vízi sportokat nem csak a déli országokhoz kell kötni, ahol a vízi tevékenységek lehetőségei nagyon széleskörűek. Lengyelországban mind a tengerparton, mind a tavakon a kiváló szélviszonyok miatt vitorlával ellátott deszkán is lehet vitorlázni. A szörfözés igazi szenvedéllyé válhat számodra, mivel ez egy nagyszerű tevékenység a vízi sportokat kedvelő emberek számára.  

Professzionális szörffelszerelések és kiegészítők 

A szörfözés olyan tevékenység, amely sok elégedettséget és felejthetetlen élményt nyújt, különösen akkor, ha csak most kezded a kalandodat ezzel a sportággal. A Sportano.hu oldalon professzionális felszerelést talál ehhez a sporthoz, beleértve: szörfdeszkákat, vitorlákat, szörf árbocokat, gémeket vagy trapézokat, valamint a szükséges tartozékokat.

A szörfözés egy olyan sport, amely egy deszka és egy vitorla, pontosabban egy tolóerő segítségével zajlik. Hasonlít a vitorlázáshoz, mivel a szél segítségével a deszka a víz felszínén siklik. 

Szörfdeszkák

A szörfdeszka az egyik legfontosabb felszerelés ehhez a vízi tevékenységhez. A megfelelő felszerelés megvásárlása előtt meg kell határoznia a súlyát, az úszási stílusát vagy a tapasztalati szintjét. A szörfdeszka kiválasztásakor figyeljen a következőkre: 

  • Szélesség - a szélesebb deszkával gyorsabban tudsz siklani, és erősebb szélben és nagyobb hullámokban is jól teljesítesz; 
  • hossz - az úszás sebességéhez kapcsolódik, a hosszabb deszka gyorsabban áramlik, és lehetővé teszi az irányítás fenntartását;  
  • konstrukció - különböző deszka-technológiák állnak rendelkezésre, többek között üvegszálas, amelyek nagyobb szilárdságúak, de nehezebbek, így lassabbak és rosszabbul siklanak. Fontolja meg, hogy több rétegű, szénszálas üvegszálas deszkát válasszon.

Ezenkívül figyeljünk a szörfdeszkák típusaira is. Kezdők számára jól beválnak a gyakorló deszkák, azaz a nagy vízkiszorítású csónakok. Ezáltal a deszkád a vízen marad, ezért fontos, hogy a felszerelés kiválasztásakor meghatározd a súlyodat. Ha már ismered az alapvető manővereket és technológiákat, választhatsz freeride deszkákat. Ez egy sokoldalú kialakítás, amely különböző körülmények között használható, dinamikusabbak, és gyorsabb siklásra, jobb irányításra és stabil fordulókra alkalmasak. A szörfdeszkák típusai között még mindig megkülönböztethetők: formula, freestyle, freerace, szlalom, speed és wave

Szörf vitorla  

Egy kezdő számára a szörfvitorlának könnyűnek és tartósnak kell lennie. Ebben a kategóriában a legjobbak a freeride és a freestyle lesz, amelyek a legkönnyebben kezelhetők a vízen. Az optimális megoldás az lesz, ha kétféle vitorlát választ, így felváltva használhatja őket gyengébb vagy erősebb szélben. Erősebb szélben kisebb vitorlák (kb. 4,5 m²) működnek, míg enyhébb körülmények között jobb, ha nagyobb felszerelést választunk (kb. 6,5 m²). 

A Sportano.hu oldalon számos vízi sporthoz, köztük a szörfözéshez szükséges felszerelést talál. Ezért szereljük fel Önt professzionális DUOTONE vitorlákkal, amelyek tartós anyagokból készülnek, és több méretben kaphatók, hogy megfeleljenek az Ön egyéni igényeinek. 

Széllovagló árbocok 

Az első dolog, amit figyelembe kell venni, az árboc hossza, amely megfelel a teljes szörfvitorlának. Az árbocoknak azonos hosszúságúnak és merevségűnek kell lenniük, de hajlításukban eltérhetnek egymástól. Három paraméter van:  

  • Flex Top - az árboc teteje erősebben hajlik, mint az alja;  
  • Hard Top - a felső rész kevésbé hajlik, mint az alsó rész;  
  • Állandó görbe - olyan árboc, amelynek mindkét végén azonos a kitérés.  

Ezenkívül az árboc átmérője is fontos jellemző. Két típus áll rendelkezésre: standard átmérőjű oszlop (SDM) és csökkentett átmérőjű oszlop (RDM). Az előbbi nagyobb átmérőjű, könnyebb súlyt és dinamikus működést kínál. Tökéletes szlalomozáshoz és versenyzéshez. Az RDM rugalmasabb, ami megkönnyíti az irányítást minden szélviszonyok között. 

Boomok szörfözéshez 

Minden szörffelszerelés több elemből áll, amelyek közé tartozhatnak a gémek is. Nemcsak a fedélzet kényelméért felelősek, hanem az egész vitorla megfelelő irányítását is biztosítják. Ez egy fogantyú, amelybe úszás közben kapaszkodni lehet. A szörfözéshez kétféle gémtípus létezik: 

  • alumínium gémek - alapfelszerelés, amely kezdőknek is kiváló, könnyű, kényelmes és tartós; 
  • Szénszálas (karbon) gémek - haladóbbaknak ajánlott. Mindenekelőtt az jellemzi őket, hogy minden egyes mozdulatnál gyorsabban engednek ki.  

A Sportanónál olyan professzionális márkák szörfgémjeit találja, mint a DUOTONE, a NeilPryde és az Unifiber, több különböző méretben megvásárolható. 

Szörfös trapézok 

A szörfözéshez való trapéz felelős a kezek tehermentesítéséért úszás közben, ami ugyanakkor biztosítja a deszka helyes helyzetét és a vitorla jobb irányítását erősebb széllökések során. A hurok a zsinórokban felelős a test megfelelő helyzetben tartásáért. A trapézok típusai között valójában többféle létezik, ezek alacsony, magas vagy hibrid típusokba sorolhatók. Az alacsony trapéz a csípőre kerül, a combok körüli hevederrel a jobb siklás érdekében. A magas trapéz derékmagasságban helyezkedik el, és könnyebben kezelhető. Hullámokban vagy sikló nélkül úszáskor nagyobb kényelmet biztosít. A hibrid viszont a két típus kombinációja, hogy könnyebben megfeleljen a szörfös igényeinek. 

Egyéb szörfözési kiegészítők 

A Sportanónál számos vízi sportág felszereléséről gondoskodunk. Olyan professzionális szörfös kiegészítőket is találsz, mint a DUOTONE SDM árbochosszabbítók vagy az Ocean napszemüveg. A szem védelme úszás közben nagyon fontos, hogy elsősorban ne tegye ki magát a nap káros sugarainak, de azért is, hogy megvédje szemét az erős széltől vagy a víztől. Az Ocean napszemüvegek olyan különleges kiegészítő funkciókkal vannak ellátva, mint az ütéscsillapító gumi, az orrpárnák és a biztonsági pánt. Ezenkívül polarizációs szűrővel és szellőzőnyílásokkal rendelkeznek.  

Ha most kezdesz el szörfözni, vagy szeretnéd a következő szintre emelni a szörfözést, nézd meg a Sportano professzionális felszereléseinek kínálatát. Ügyfélszolgálatunk segít kiválasztani a megfelelő berendezést! 

Leírás kibontása Leírás összecsukása