Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Sí bakancs felszerelés

Ejtőernyős fókák professzionális márkáktól a Sportano.hu weboldalon

Az összes síelési sportág közül az ejtőernyőzés az, amelyik a legjobban ötvözi a természettel való közösséget és az izgalmas ereszkedést. Ahhoz, hogy ez a sport még izgalmasabb és biztonságosabb legyen, profi sífókákra van szükség. A Sportanónál az elismert gyártók legjobb termékeit találja. Válassza ki az Ön számára tökéletes fókát, és élvezze a felejthetetlen kilátást és a síelést a lejtőkön. A Sportano.hu oldalon mindent megtalál, amire szüksége van! 

Ejtőernyős fókák: milyen felszerelés ez?

A sífókák olyan sífékbetétek, amelyek megakadályozzák a sílécek csúszását, amikor felfelé megy. Ugyanakkor a tulajdonságaik lehetővé teszik, hogy szabadon csússzon lefelé a lejtőn. Természetes és mesterséges anyagokat egyaránt használnak a gyártásukhoz. Ezek egyike a mohair, amely angóra kecskegyapjú. Szintetikus nejlont is széles körben használnak. A síbőröket kétféleképpen rögzítik a sílécekhez: ragasztással vagy tapadással, amikor a fizikai testek felső rétegei egymáshoz tapadnak. 

Melyik ejtőernyős fókát válasszam? Tippek és trükkök

Az ejtőernyős fókák anyaguk szerinti felosztása nagyban befolyásolja a talajon való tapadást. A legjobb siklási tulajdonságokkal a mohair fókák rendelkeznek. Kis súlyuknak köszönhetően havon és jégen is könnyen siklanak. Hátránya az átlagos talajfogás és a viszonylag alacsony élettartam

A nejlonbőrök kevésbé hajlamosak a kopásra. Emellett jobb a tapadásuk is. Ugyanakkor több energiát igényelnek, amikor hegynek felfelé haladnak. Kétségtelen előnyük, hogy könnyen gondozhatók. A mohair-nylon a kettő kombinációja. 

Egy másik szempont a sílécek pontos illeszkedése. A méretezésnek három módja van. Kezdő síelőknek a legjobb, ha olyan sílécet választanak, amely kompatibilis a sílécmodelljükkel. A tapasztaltabb felhasználók maguk is vághatják őket. Vannak olyan modellek, amelyek elöl vagy hátul kapoccsal rendelkeznek. A kívánt hosszúság eléréséhez egyszerűen rögzítse a másik oldalon a rögzítőt, miután a tömítés a helyén van. Ezután már csak a derekát, azaz a szélességet kell beállítania egy éles késsel vagy ollóval történő vágással. A tömítések méterenként is megvásárolhatók. A sílécek hosszát és szélességét azonban magának kell beállítania. 

A tömítések vásárlásakor azt is el kell döntenie, hogy ragasztott vagy ragasztás nélküli modellt szeretne-e. A ragasztott tömítések általában olcsóbbak, mint a ragasztás nélküli tömítések. Előnyük az is, hogy az elhasznált ragasztóréteget leválaszthatja, és újat alkalmazhat. De ne feledkezzen meg a fóliáról: nélküle a ragasztott tömítés két része összeragad egymáshoz, amikor összeillesztjük. 

A ragasztás nélküli síléctömítések nem teszik lehetővé a síkötés szétválasztását. Ezek azonban sokkal praktikusabbak. A gélszerű anyag csak a síléchez tapad. A pecsét tehát összehajtogatható és eltehető, majd újra elővéve kibontható, mivel a pecsét két fele nem tapad egymáshoz. A ragasztó nélküli tömítések könnyebben tisztíthatók. A levelek, fűszálak és a talaj vízzel való leöblítés után lehullanak. 

A membrán jelenléte szintén említésre méltó. Ez egy hasznos tervezési elem, amely megakadályozza, hogy a tömítés átázzon, és a ragasztó elveszítse ragasztó tulajdonságait. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása