Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Wakeboard sisakok

Wakeboard sisakok – biztonságos választás a Sportano.hu oldalon

A wakeboard izgalmas vízi sport, amely bizonyos sérülésveszélyt rejt magában. A megfelelő fejvédelem elengedhetetlen ahhoz, hogy megvédje magát az esetleges sérülésektől, és teljes biztonságérzettel tudjon részt venni a vízi sportokban. A Sportano.hu-en kiváló minőségű wakeboard sisakokat kínálunk olyan professzionális márkáktól, mint a JOBE, NeilPryde, Ozone és ION.

Hogyan válasszunk wakeboard sisakot: illeszkedés és kényelem

A hatékony védelem érdekében a wakeboard sisaknak illeszkednie kell a fej formájához és méretéhez. A sisak megfelelő felszerelése nemcsak a biztonságot növeli, hanem a használat kényelmét is befolyásolja. A fej kerületének megmérése közvetlenül a szemöldök felett segít a megfelelő méret kiválasztásában. Az is fontos, hogy a sisak ne legyen túl szoros vagy túl laza, és az állszíj lehetővé tegye a könnyű rögzítést és beállítást.

Rögzítők és állítórendszerek wakeboard sisakokban

A wakeboard sisakok megfelelő rögzítői és beállítási rendszerei lehetővé teszik, hogy a sisakot a fej különböző méretéhez és formájához igazítsák. A legtöbb sisak állítható pánttal rendelkezik, amely könnyen a felhasználó igényeihez igazítható. További jellemzők közé tartoznak a gyorsan kioldható csatok, amelyek megkönnyítik a sisak fel- és levételét.

Wakeboard sisakok: szellőző és vízálló tulajdonságok

A wakeboard sisakok szellőzése fontos szerepet játszik a kényelem biztosításában lovaglás közben. A jól szellőző sisakok szellőzőnyílásokkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a levegő keringését, csökkentve a hő- és izzadságérzetet. A vízálló anyagok is fontosak, mivel biztosítják, hogy a sisak ne szívja fel a vizet, és ne nehezedjen el lovaglás közben.

Wakeboard sisakok készítéséhez használt anyagok

A wakeboard sisakok gyártásához használt anyagok közvetlen hatással vannak a sisak súlyára, tartósságára és védelmére, amelyet a sisak viselője számára biztosít. Íme néhány, a wakeboard sisakok gyártásához általánosan használt anyagok:

  • ABS (akrilnitril-butadién-sztirol) – Az ABS a sisakhéjak gyártásához használt népszerű anyag. Ez egy nagy szilárdságú és ütésálló műanyag. Az ABS sisakok könnyűek és jó ütéselnyelő tulajdonságokkal rendelkeznek. Az ABS-ből készült héjak különböző formákra is formázhatók, ami lehetővé teszi a jobb illeszkedést a fejhez.
  • Polikarbonát – A polikarbonát egy másik anyag, amelyet wakeboard sisakhéjak gyártásához használnak. Ez egy könnyű és tartós anyag, amely nagy ütésállóságot is mutat. Az ABS-hez képest a polikarbonát valamivel kevésbé merev lehet, ami jobb lengéscsillapító tulajdonságokat és az ütési energia elnyelését eredményezi.
  • EVA habok – Az EVA hab (etilén-vinil-acetát) egy rugalmas és könnyű anyag, amelyet gyakran használnak wakeboard sisakok belső béléseként. Az EVA hab jó ütésvédelmet nyújt, puhasága pedig kényelmes viseletet biztosít. Ezenkívül az EVA hab vízálló, ami fontos a vízi sportokhoz.
  • Neoprén – A neoprén puha és rugalmas anyag, amely extra párnázórétegként használható wakeboard sisakokban. A neoprén vízállóságáról, hőszigeteléséről és kényelméről ismert. Gyakran használják a sisakok széleinek kidolgozására is a kényelem növelése érdekében.
  • EPS (expandált polisztirol) – Az EPS egy másik típusú hab, amelyet a sisakok felépítésében használnak. Az EPS hab könnyű, merev és jó párnázó tulajdonságokkal rendelkezik. Az EPS-t gyakran használják töltőanyagként a külső héj és a sisak belső bélése között, hogy további ütésvédelmet biztosítsanak.

A wakeboard sisakok a fenti anyagok különféle kombinációiból készülhetnek, a gyártó preferenciáitól és a felhasználói elvárásoktól függően. Az anyagválasztás befolyásolja a sisak súlyát, tartósságát, teljesítményét és kényelmét, ezért érdemes odafigyelni a tökéletes wakeboard sisak kiválasztásakor. Íme néhány további szempont, amelyet figyelembe kell venni:

  • Üvegszálas vagy szénszálas megerősítések – Egyes sisakok további megerősítéseket, például üvegszálas vagy szénszálas megerősítéseket használnak a sisak szilárdságának és merevségének javítására. A szénszál sokkal könnyebb, mint az üvegszál, de drágább is. Az ilyen megerősítésekkel ellátott sisakok jobb védelmet nyújtanak, miközben megtartják a súlyukat.
  • Vízálló anyagok és bevonatok - Vízi sportoknál fontos, hogy a sisak ne szívja magába a vizet, mert akkor nehezebb és kevésbé kényelmes. Az olyan anyagok, mint a neoprén és az EVA hab természetesen vízállóak, de a gyártók speciális bevonatokat is használhatnak, hogy megakadályozzák, hogy más anyagok felszívják a vizet.
  • Fényvisszaverő és fluoreszkáló anyagok – A biztonság fontos szempont a wakeboardozásban, ezért egyes sisakokat fényvisszaverő vagy fluoreszkáló elemekkel látnak el, amelyek javítják viselőjének láthatóságát a vízen. Ez segíthet megelőzni az ütközéseket, különösen gyenge fényviszonyok mellett, vagy ha zsúfolt vizeken vízi sportokat folytat.

Amit a sisak tanúsításáról tudni érdemes

A wakeboard sisakok tanúsítása garantálja, hogy megfelelnek bizonyos biztonsági és tartóssági szabványoknak. Sisak vásárlása előtt érdemes ellenőrizni, hogy rendelkezik-e olyan tanúsítvánnyal, mint a CE vagy az ASTM. Ezek a tanúsítványok azt bizonyítják, hogy a sisakot ütésállóság és építési minőség szempontjából tesztelték.

Leírás kibontása Leírás összecsukása