Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Sznorkelezés

Snorkelling - válassza ki a megfelelő felszerelést és kiegészítőket a Sportano üzletben 

Manapság egyre többen választják a víz alatti világ felfedezését a sznorkelezés, azaz a víz felszíne alatti úszás útján. Ehhez a tevékenységhez csak úszóruházatra, valamint snorkelre (csőre), maszkra és uszonyra van szükség. Így nem csak biztonságban, de kényelmesen is érezheti magát a vízben. A Sportanónál olyan professzionális márkák kiváló minőségű búvárfelszereléseit és szettjeit találja, mint az AQUA-SPEED, TUSA, Vibram, Speedo, JOBE, ARENA, Cressi, Rip Curl, Salomon és O'Neill.  

Mi az a snorkeling? 

Sokan csodálkoznak azon, hogy mi is az a sznorkelezés - ez nem más, mint úszás sznorkellel (csővel) és maszkkal. A víz alatti élővilág megfigyelése közvetlenül a víz felszíne alatt történik, anélkül, hogy mélyebbre mennénk. Ehhez a vízi sporthoz mindössze egy búvárúszóra, maszkra és uszonyra van szükség, hogy kényelmesen mozoghasson a víz alatt. Ezen kívül érdemes felszerelkezni olyan úszóruhákkal, mint a lycra vagy neoprén ruházat, hogy megvédje magát a napsugarak káros hatásaitól és a kedvezőtlen időjárási viszonyoktól.  

Maszkok, uszonyok vagy búvárfelszerelések - a búvárfelszerelések típusai 

Ha még nem ismeri a búvárkodást, érdemes tudni, hogy a biztonságos és kényelmes úszáshoz maszkra, búvárpipára és uszonyra lesz szüksége. A búvármaszknak jól kell illeszkednie az arcához, de ugyanakkor nem szabad túl szorosnak lennie, ezért rendkívül fontos a megfelelő méret kiválasztása. Népszerűek a teljes arcmaszkok, amelyeknél a termék gallérja eltakarja a szemet, az orrot és a szájat, lehetővé téve a szabad légzést. Ez a maszktípus egy speciálisan beépített csővel rendelkezik, és nem kell külön elhelyezni, mint a klasszikus szemmaszkoknál. Ha azonban úgy dönt, hogy rendes maszkot vásárol, akkor válasszon hozzá egy snorkelt is, amely egy görbe cső, amelyen keresztül a levegő áramlik úszás közben. Lehetővé teszi, hogy szabadon lehajtsa a fejét és kényelmesen lélegezzen. A búvárúszó uszonyok viszont nem kötelező darabok, de rendkívül megkönnyítik a víz alatti mozgást, különösen, ha nagyobb sebességet akarsz elérni, és kevésbé fáradsz el. 

A Sportanónál sznorkelező készleteket kínálunk, hogy azonnal fel legyen szerelve a megfelelő termékekkel, és gyakorlatilag azonnal vízbe szállhasson. A választott készlettől függően választhat maszkszettet csővel vagy az összes elemmel (maszk, snorkel és uszony). 

Hogyan válasszuk ki a megfelelő búvárfelszerelést? 

A csővel ellátott teljes arcmaszk kiválasztásakor a legfontosabb, hogy a termék maximális látómezőt biztosítson. A csőnek meg kell akadályoznia a víz bejutását és biztosítania kell a szabad légzést. A maszknak rendelkeznie kell egy légzőkörrel is, amely megakadályozza, hogy az üveg elpárologjon a búvárkodás során. Ezzel szemben egy hagyományos maszknak, amely csak a szemet és az orrot takarja, megfelelően kell illeszkednie, ugyanakkor nem szabad nyomást gyakorolnia az arcra. A snorkel kiválasztásakor ügyeljen a szilikon szájrészre és a speciális kupakra, amely megakadályozza a víz bejutását. A snorkelt is jól kell rögzíteni magához a maszkhoz.  

Ha úgy dönt, hogy búvárúszó uszonyokat vásárol, azoknak illeszkedniük kell a lábméretéhez - nem szabad, hogy szorítsanak vagy nyomjanak, különösen több órás úszás esetén. A legjobb, ha wellington uszonyokat választasz, amelyek ugyanúgy öltöznek, mint a cipők, ami sokkal kényelmesebb.  

Hogyan válasszon búvárfelszerelést a gyermekek számára? 

Ha gyermeke szeretné felfedezni a víz alatti világot, a búvárkodás a legjobb kiindulópont, ezért válasszon professzionális felszerelést, hogy megkönnyítse a búvárkodást. A gyermekeknek szánt búvármaszknak szorosan kell illeszkednie az arcra, hogy maximális vízzáróságot biztosítson. Ugyanakkor nem szabad összenyomódnia. Felhelyezéskor az orr-résznek szabadon kell illeszkednie, és lehetővé kell tennie, hogy kényelmesen vehessen levegőt. A snorkelnek viszont illeszkednie kell a maszkhoz, és megfelelően kell rögzíteni. Az is jó ötlet, ha a gyermek uszonyokat használ, mivel azokkal könnyebben mozoghat a víz alatt. A test kevésbé fárad el a víznek való ellenállással, ugyanakkor lehetővé teszik a nagyobb sebesség elérését. Felszerelheti gyermekét búvármellénnyel és búvárruhával is, hogy növelje a biztonságot úszás közben, és megvédje a hidegtől.  

A búvárfelszereléseket kínáló márkák 

A Sportanónál olyan búvármaszkokat kínálunk, amelyekkel minden körülmények között kényelmesen merülhet. A TUSA márka teljes arcú maszkokat kínál a maximális látómező érdekében. A beépített, száraz felső funkcióval ellátott snorkel megakadályozza a víz bejutását, a belső légzőkör pedig biztosítja, hogy a maszk ne párologjon el légzés közben. Másrészt egyes AQUA-SPEED termékek széles látómezőt és légcserélő rendszert garantálnak, ami megkönnyíti a légzést. Ezenkívül a modellek alsó kivezetőszelepe elvezeti a kilélegzett levegőt, és ha víz kerül be, akkor azt is lecsapolja. A sznorkel modellek között a TUSA és a Cressi termékeit találja, így biztosan a megfelelő maszkcsövet választja hipoallergén szilikon szájdarabbal a kényelmes légzés érdekében. Másrészt a Cressi, az AQUA-SPEED és a TUSA márkák mind többféle méretben és színben kínálnak búvárúszó uszonyokat.  

Ha a megfelelő vízi cipőt keresi, széles választékot kínálunk olyan márkákból, mint az AQUA-SPEED, Salomon, Cressi, ARENA és JOBE. Minden bizonnyal jól jönnek majd, ha úgy dönt, hogy nem viszi magával az uszonyait búvárkodás közben. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása