Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Korcsolya -> Tartozékok -> Kerekek

Rollerblade kerekek - válassza ki a megfelelő modelleket a Sportano üzletben 

Görkorcsolyázol, vagy csak most kezdesz bele ebbe a tevékenységbe? A görkorcsolya kerekek olyan alkatrészek, amelyek nagyon gyorsan elhasználódnak, és minden a minőségtől és a keménységtől függ, valamint attól, hogy milyen gyakran korcsolyázik, és milyen típusú a felület. Ha a megfelelő kerekeket keresi görkorcsolyáihoz, tekintse meg a Sportano sportbolt kínálatát. Nálunk olyan bevált gyártók kerekeit kapja, mint a Rollerblade, FILA, USD, UNDERCOVER WHEELS, K2 vagy Powerslide.

Rollerblade kerékméretek 

A görkorcsolya kerékméretek kiválasztásakor vannak olyan kategóriák, amelyek a felhasználó képzettségi szintjéhez igazodnak. A kis kerekeket kezdőknek tervezték, ahol a manőverezhetőség és a stabilitás fontos a lovaglás során. Ezek általában 50 és 70 milliméter közötti méretek, amelyek biztosítják a megfelelő rezgéselnyelést. A közepes kerekeket viszont olyan középhaladó versenyzők számára tervezték, akik többnyire szabadidős céllal tekernek. A mérettartomány 71 és 84 milliméter között mozog, így válassza ki a megfelelő modellt - 72 mm-es görkorcsolya kerekek, 76 mm-es görkorcsolya kerekek, 80 mm-es görkorcsolya kerekek vagy 84 mm-es görkorcsolya kerekek. Az ilyen típusú kerekek lehetővé teszik, hogy valamivel nagyobb sebességet érjen el. A nagy kerekek, azaz a haladó korcsolyázók számára készült modellek 80-100 milliméteres vagy még nagyobb méretűek. Ha az optimális modellt keresi, válassza a 90 mm-es görkorcsolya kerekeket, a 100 mm-es görkorcsolya kerekeket vagy a 110 mm-es görkorcsolya kerekeket. Tökéletesek gyorsabb lovagláshoz és sík terepen.

Gumi, lumineszcens és még több - görkorcsolya keréktípusok 

A piacon többféle görkorcsolya kerék létezik, és a különbségek a felhasznált anyagokból adódnak. A poliuretán görgők, más néven gumi görgők, poliuretánból készülnek. A műanyag jó szilárdsággal és tapadással rendelkezik. A műanyag kerekek olcsó megoldást jelentenek, de nem nyújtanak kellő tartósságot, ugyanakkor az egyenetlen felületek miatt az alkatrészek sérülhetnek. A gumikerekek viszont jól csillapítják a rezgéseket, csendesek és kényelmesek.

Ezen kívül a boltokban találhat világító görkorcsolya kerekeket is, amelyek nagyszerű vizuális elemet jelentenek, és fényhatást biztosítanak az utazás során.

Kerekek kiválasztása görkorcsolyához 

Ha azon gondolkodik, hogy milyen görkorcsolya kerekeket válasszon, figyelembe kell venni az alkatrészek átmérőjét és keménységét. A megfelelő méret, vagyis a közepes méret befolyásolja a kezelhetőségi jellemzőket, és minél nagyobb az átmérő, annál gyorsabb az út. Másrészt a kisebb átmérő felelős a görkorcsolyák mozgékonyságáért. Ezenkívül a görkorcsolya kerekek keménységét az A betűvel fejezik ki, amely a Shore-skála szimbóluma. A poliuretánból készült termékek keménységi szintjére utal.

A választás során találkozhat a puha és kemény kerekek megnevezésével. Az első típus a kezdőknek és a szabadidős lovaglás rajongóinak ajánlott, ahol a keménység körülbelül 74A és 82A között mozog. Az előbbit kezdőknek és szabadidős lovasoknak ajánljuk, ahol a keménység 74A és 82A között mozog. A kemény kerekek viszont 84A és 100A közötti keménységtartományt jelentenek. Minél magasabb az érték, annál lényegesen keményebbek a kerekek. Ez befolyásolja a nagyobb sebességek elérésének képességét és a jelentősen jobb tartósságot.

Kiváló minőségű görkorcsolya kerekeket kínáló márkák 

A Sportano.hu üzletben olyan professzionális márkák kiváló minőségű görkorcsolya kerekeit találja, mint a Rollerblade, FILA, USD, UNDERCOVER WHEELS, K2 és Powerslide. Különböző átmérőjű és keménységű görkorcsolya kerekekkel lesz felszerelve, aminek köszönhetően a kiválasztott elemek alkalmasak kezdők, középhaladók és haladók számára.

Leírás kibontása Leírás összecsukása