Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Kerékpárláncok

Kerékpárláncok - tartós és megbízható modellek a Sportano üzletben 

A kerékpárlánc az egykerekű kerékpár egyik legfontosabb alkatrésze, és megfelelő illeszkedése és állapota befolyásolja az utazás kényelmét és biztonságát. Az izmok által kifejlesztett erőt az egész kerékpár mozgatására fordítja, ezért fontos, hogy ügyeljünk a használatára. Ha a megfelelő kerékpárláncot keresi, a Sportanónál olyan neves gyártók termékeinek széles választékát kínáljuk, mint a KMC, Shimano, SRAM, CeramicSpeed vagy DARTMOOR. Párosítsa a láncot a láncszemek és a sorok száma szempontjából úgy, hogy az megfelelően illeszkedjen a kerékpármodellhez.  

7, 8, 9 vagy 10 sor - kerékpárláncok típusai 

A kerékpárláncokat a szélesség, azaz a sorok (fogaskerekek - lánckerekek) száma szerint kell felosztani, és ez alapján kell kiválasztani a megfelelő terméktípust. Megkülönböztetünk 1 sebességes kerékpárláncokat, amelyek a bmx-, a sarkantyús kerékpárokon és gyakran a városi kerékpárokon találhatók, ahol a váltó a hátsó kerékagyban van.  

Az 5 sebességes kerékpárlánc, a 6 sebességes kerékpárlánc, a 7 sebességes kerékpárlánc és a 8 sebességes kerékpárlánc az alacsonyabb csoportos meghajtású MTB kerékpárokhoz vagy országúti kerékpárokhoz használt termékek. A 9 sebességes kerékpárlánc, a 10 sebességes kerékpárlánc és a 11 sebességes kerékpárlánc a modern típusú egykerekű kerékpárokhoz, például országúti, hegyi vagy trekking kerékpárokhoz javasolt. A 12 sebességes lánc ezzel szemben a fejlett hajtásláncoknál található megoldás. Leggyakrabban MTB és gravel kerékpárokon találhatók, ahol a széles váltótartomány lehetővé teszi az első váltó elhagyását. 

A kerékpárlánc tisztítása és ápolása 

Ha kíváncsi, hogyan tisztítsa meg a kerékpárláncot, először is meg kell tisztítani a régi zsírmaradványoktól és minden szennyeződéstől. Ehhez a legjobb, ha zsírtalanító készítményeket vagy extrakciós benzint választ, amelyek hatékonyan eltávolítják a foltokat. A kerékpárlánc rendszeres tisztítása és karbantartása biztosítja a hajtás megfelelő működését, miközben növeli annak élettartamát. A láncot minden utazás után meg kell tisztítani a sártól vagy homoktól, ami befolyásolja az alkatrész élettartamát. Ha a lánc megszáradt, érdemes az első és a hátsó lánckereket egy ronggyal és zsírtalanítóval megtisztítani. Jó ötlet a láncot speciális termékekkel is kenni - nedves, száraz vagy minden célra alkalmas termékekkel, a menetkörülményeknek megfelelően.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kerékpárláncot? 

A megfelelő kerékpárlánc kiválasztásakor fontos, hogy illeszkedjen a kerékpárján használt kazettához és hajtókarhoz. Ha új láncot keres, annak hosszát a láncszemek számával mérik. Néha meg kell rövidíteni, mivel egy új darab nem mindig rendelkezik a megfelelő mérettel. A szabványos hossz 114 és 118 láncszem között van. Ezenkívül ellenőrizze a kazettában vagy szabadonfutóban lévő lánckerekek vagy sorok számát. Ez határozza meg a lánc szélességét. A hosszúság esetében ez a legtöbb esetben állandó marad, de a szélességet is megkülönböztetik a külső szélesség (hüvelykben megadva) és a láncszem belső szélessége (milliméterben megadva) tekintetében.  

Kerékpárlánc méretek 

A lánc kiválasztásakor két dimenzióval találkozhat: a hossz (a láncszemek száma) és a szélesség. A kerékpárlánc szélessége általában a 3/32 egész és 11/128 hüvelyk közötti tartományra vonatkozik. A szélesség helyes megválasztásához meg kell számolnia a hátsó kerék kazettáján lévő sorok vagy lánckerekek számát. A hossz tekintetében a legfontosabb a váltó élettartama és a meghajtás zökkenőmentes működése. Ha a lánc túl rövid, az egész feszítő túlterhelődhet. Másrészt a túl hosszú lánc lovaglás közben le fog esni, ami rendkívül nehézkessé válik. A kerékpárláncok standard hossza 114 és 118 láncszem között van, de léteznek hosszabb modellek is.  

Minőségi kerékpárláncokat kínáló márkák 

A Sportanónál a KMC, Shimano, SRAM, CeramicSpeed vagy DARTMOOR professzionális márkák kerékpárláncainak széles választékát kínáljuk, amelyeket a modern technológia és a kiváló minőségű alkatrészek jellemeznek. Kerékpárláncokat kínálunk 1 sebességes és 12 sebességes lánckeréktől a 12 sebességes lánckerékig, nagyszámú láncszemmel, így a terméket helyesen illesztheti a kerékpár típusához. Nálunk talál arany kerékpárláncot és színes kerékpárláncot, amely hozzájárul egykerekűje esztétikai értékéhez. Ha nem teljesen biztos benne, hogy melyik modell lesz a megfelelő - kérjük, vegye igénybe ügyfélszolgálatunkat. Amennyiben a kiválasztott termék nem felel meg az elvárásainak, 30 napig visszaküldheti azt! 

Leírás kibontása Leírás összecsukása