Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Kerékpár sárvédők

Kerékpár sárvédők - válassza ki a megfelelő modellt a Sportano webshopban 

A kerékpározás kedvezőtlen időjárási körülmények között, például esőben fárasztó és nem kellemes lehet. Ilyen helyzetekben tökéletes megoldást jelentenek a kerékpár sárvédők, amelyek megszüntetik a kellemetlen érzést, és lehetővé teszik, hogy az eső és a sár ne zavarja a motorozásunkat. A Sportano üzletben olyan professzionális márkák kiváló minőségű kerékpáros sárvédőket talál, mint az Ass Savers, POLISPORT, SKS, Topeak vagy Zefal. A kerékméretének megfelelő sárvédőkkel látjuk el Önt, különböző változatokban, elöl és hátul egyaránt.  

Első, hátsó, MTB vagy cross - kerékpár sárvédők típusai 

Először is, a sárvédőket meg lehet különböztetni szilárd és hiányos kivitelben. Az előbbiekre jellemző a hosszabb felépítés, és a kerék közepéig is elérnek. Leggyakrabban városi kerékpárokon, néha MTB vagy országúti kerékpárokon használják. A teljes sárvédők viszont stabilitást és hatékony védelmet garantálnak az eső, sár és szennyeződés ellen.

A legtöbb városi, trekking vagy terepkerékpár speciális rögzítőfuratokkal van ellátva, ahol a felszerelésük csavarokkal vagy egy speciális tartóval történik. A hátsó kerékpár sárvédőt általában a villa tetejére, a váz alsó részére, néha pedig a kerékbilincsek közelébe szerelik. Az első kerékpár sárvédőt viszont a villa egy pontjához csavarozzák, vagy elölről a villa koronáján lévő lyukba szerelik. 

Ezenkívül különböző sárvédők működnek egy adott kerékpártípushoz, ahol a fix vagy ideiglenesen felszerelt sárvédők működnek az országúti kerékpárokhoz. Ha szilárd sárvédőket használnak, azok általában speciálisan meghosszabbítottak más modellekhez képest. A piacon népszerű sárvédő modell a seggvédő, amely nagyon könnyű anyagból készül, és szinte bármilyen kerékpárra illik - azonban leginkább országúti kerékpárokon használják. Hasonlóképpen, az mtb kerékpár sárvédők is szilárd modellek, amelyek nagyobb stabilitásukkal tűnnek ki, amikor durva terepen tekerünk. 

Kerékpár sárvédők méretei 

A kerékpár sárvédőket a kerekek méretéhez kell kiválasztani, és a legfontosabb dolog a hosszuk és a szélességük. A hossz esetében a hátsó sárvédő esetében a kerék két kiálló pontját veszik figyelembe, amelyek a kerék átmérőjének végén helyezkednek el. Ez biztosítja, hogy a sárvédő megfelelő fedést és védelmet nyújtson a szennyeződések ellen. Az első sárvédőnél viszont a pedál magassága és a villa mögötti második pont közötti szakasz (kb. 25-30 cm a villa mögött) határozza meg a hosszúságot. A sárvédő szélességének viszont elsősorban a gumiabroncs teljes felületét kell fednie, és ajánlott, hogy a sárvédő mindkét oldalon néhány milliméterrel szélesebb legyen. A modellek között talál 16 hüvelykes kerékpár sárvédőket, 20 hüvelykes kerékpár sárvédőket, 24 hüvelykes kerékpár sárvédőket, 26 hüvelykes kerékpár sárvédőket vagy akár 28 hüvelykes kerékpár sárvédőket. A választék valóban széles, így biztosan megtalálja a gumiabroncsához és a kerékpár típusához illő termékeket.  

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kerékpár sárvédőt? 

Először is válassza ki a megfelelő típusú sárvédőt, ahol az első kerékpár sárvédő megvédi a lengéscsillapítót a sártól és a homoktól, a hátsó kerékpár sárvédő pedig csökkenti a meghajtó és a kerékpár egyes alkatrészeinek szennyeződését. Magát a sárvédőt is a kerékmérethez kell igazítani, és a megfelelő modellnek nemcsak a tartósság, hanem a megfelelő hosszúság és szélesség mellett is rendelkeznie kell a megfelelő tulajdonságokkal. A rögzítési módszer egy másik szempont, ahol általában állandó rögzítésű alkatrészeket választ, ahol a sárvédőt az egyes keretelemekhez csavarozza. Néha ideiglenes rögzítést használnak, és ez egy lehetőség azon lovasok számára, akik nem mindig akarnak sárvédőt használni.  

Ezen túlmenően figyeljen a konstrukció anyagára, mivel általában vannak fém sárvédők, amelyeket a szabadidős modellekre szerelnek fel, és műanyag sárvédők. Műanyag sárvédőket is használnak alumíniummal kiegészítve. Egyes modelleken karbon sárvédők találhatók, amelyek viszonylag a legkönnyebbek, de kellő szilárdsággal rendelkeznek.  

Kerékpár sárvédőket kínáló márkák - melyekre érdemes fogadni? 

Sportboltunkban hátsó és első kerékpár sárvédők széles választékát kínáljuk, teljes vagy részleges kivitelben. Biztos, hogy a megfelelő termékeket olyan professzionális márkáktól szereli fel, mint az SKS, a Topeak, a Zefal, az Ass Savers és a POLISPORT. Nálunk megtalálja a kerékméretének megfelelő sárvédőket, hüvelykben kifejezve.  

A Sportanónál sárvédőkészleteket is kínálunk, így nálunk minden körülmények között teljes kerékpáros felszereléssel leszel felszerelve. Profi ügyfélszolgálatunk segít kiválasztani a megfelelő terméket, és ha nem felel meg az elvárásainak, akár 30 napig visszaviheti azt! 

Leírás kibontása Leírás összecsukása