Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Utazási kályhák

Turista tűzhelyek a Sportano.hu kínálatában: meleg étel a szabadban

A túrakészítők nélkülözhetetlen felszerelések minden szabadtéri rajongó számára. Akár egy rövid hegyi túrát, akár egy hosszú sátras kempingezést tervez, egy túrakonyha lehetővé teszi, hogy bármilyen körülmények között meleg ételeket készítsen, és aromás kávét vagy teát főzzön. A Sportano.hu webáruházban olyan márkák kempingfőzőit találja, mint a Campingaz, a Coleman, a Vango és a RidgeMonkey.

A túrázó tűzhelyek típusai

Különböző típusú túrakonyhák léteznek, amelyek áramellátásukban és felépítésükben különböznek egymástól.

Gázüzemű turista tűzhelyek

A szabadban tartózkodók körében messze a legnépszerűbb választás a propán-bután gázzal működő gázfőzők. Használatuk egyszerű, és kis súlyuk, valamint könnyű hordozhatóságuk jellemzi őket. A gázüzemű túrakészítők kempingfőzéshez, hegyi túrázáshoz, piknikezéshez és a turizmus más formáihoz is használhatók.

Benzines turista tűzhelyek

A benzinüzemű tűzhelyek nagymértékben ellenállnak az alacsony hőmérsékletnek, így ideálisak a hegyvidéki és téli körülmények között történő használatra. A benzinüzemű túrakészítők robusztusak és szélállóak is, így megbízhatóbbak, mint a gázüzemű túrakészítők.

Szilárd tüzelésű turista tűzhelyek

Egy másik típus a túrakályha, amely szilárd tüzelőanyaggal, például gél üzemanyaggal működik. Hosszú égési idő jellemzi őket, így ideálisak hosszabb túrázásokhoz. A szilárd tüzelőanyaggal működő túrakonyhák emellett könnyen tárolhatók és viszonylag biztonságosan használhatók.

Fából készült turistafőzők

A fával működő turista tűzhelyek érdekes lehetőséget jelentenek. Kis súly jellemzi őket, és környezetbarátok, mivel a fa megújuló tüzelőanyag. A faüzemű tűzhelyek ideálisak olyan területeken, ahol elegendő fa található, például erdőkben és hegyekben.

Turisztikai szeszfőzők

Kis súlyuk és egyszerű kialakításuk jellemzi ezeket a főzőedényeket, amelyeket lélekjelenléttel is működtethetünk, így ideálisak rövid kirándulásokon és piknikeken való használatra. A spiritusszal működő túrakonyhák használata is viszonylag biztonságos.

Kihívást jelentő túrázás vagy többnapos kempingezés - a tűzhelyet az igényeidhez igazíthatod.

Mit kell figyelembe vennem a túrakonyha kiválasztásakor? A megfelelő túrakonyha kiválasztása nehéz lehet, mivel sokféle modell és típus van a piacon. Minden az expedíció típusától függ.

Ha úgy dönt, hogy több napra megy kempingezni, válasszon egy nagyobb gázfőzőt. Stabil felépítésének köszönhetően nem kell attól tartania, hogy a tűzhely felborul, a nagyobb számú égő és felületük pedig kényelmesebbé teszi a használatát. Ráadásul ezek a tűzhelyek kényelmes lángszabályzó gombokkal vannak felszerelve, ami megkönnyíti az ételkészítést. Akkor nyúljon egy ilyen típusú vándorkályhához, ha lakóautóban, autóban vagy lakókocsival utazik, mivel ezek lényegesen nagyobb súllyal rendelkeznek.

Ha viszont többnapos, igényes túrát tervez, válasszon egy kisebb méretű gázégőt. Kompakt, könnyű és gyakran összecsukható, ideális, ha minden gramm felszerelésed fontos.

Ezenkívül a túrakonyha kiválasztásakor több fontos pontra is figyelnünk kell:

  • Teljesítmény - a tűzhely teljesítménye közvetlen hatással van a főzési időre és az üzemanyag-fogyasztásra. Az Ön igényeitől függően választhat több vagy kevesebb teljesítményű tűzhelyet.
  • Biztonság - fontos, hogy a tűzhely használata biztonságos legyen. Figyelembe kell venni az olyan biztonsági rendszereket, mint a túlmelegedés, a tűzhely felborulása vagy a gázszivárgás elleni védelem.
  • Márka és felhasználói vélemények - érdemes jó hírű, pozitív felhasználói véleményekkel rendelkező márkájú tűzhelyet választani.
  • További funkciók - egyes túrakész tűzhelyek olyan kiegészítő funkciókkal rendelkeznek, mint az öngyulladás, a hőmérő vagy a beépített ventilátor. Érdemes odafigyelni ezekre a funkciókra, és olyan tűzhelyet választani, amelyik rendelkezik az Ön számára fontosakkal.
Leírás kibontása Leírás összecsukása