• Ingyenes szállítás
 • 30 napos termékvisszaküldés
 • Termékfeladás 48 órán belül
Nav switch

Mentőmellények

Termékek: 10

View as
 1. JOBE Comfort Boating gyermek mentőmellény sárga 2000035685
  18 115,00 Ft
  16 305,00 Ft
  3XS-2XS 4XS M-L

  3

 2. JOBE 4 csatos mentőmellény zöld 244822001
  29 890,00 Ft
  27 175,00 Ft
  XS

  1

 3. Aquarius 100N mentőmellény narancssárga KAM000006
  Tól 12 680,00 Ft
  S M L XL XXL

  5

 4. Aquarius Whale sárga gyermek mentőmellény KAM000455
  13 585,00 Ft
  Baby Child Junior (XS)

  3

 5. Aquarius Pro Race mentőmellény narancssárga KAM000114
  30 795,00 Ft
  S-M L-XL XXL

  3

 6. Aquarius Pro Race mentőmellény piros KAM000048
  30 795,00 Ft
  27 175,00 Ft
  S-M L-XL XXL

  3

Mentőmellények - biztonságos megoldások a Sportano webáruházban 

A vízparton töltött idő nagyszerű szabadtéri tevékenység, ezért gondoskodjon a szükséges felszerelésről és a biztonságról. Úszás közben érdemes mentőmellényt használni, különösen, ha csónakázni megy vagy jet ski-t használ. A legtöbb hajó saját mentőmellényt kínál, de ha úgy dönt, hogy egyedül tart egy kis szünetet, gondoskodjon a biztonságáról, és szerelje fel magát a megfelelő termékkel. A Sportanónál az Aquarius professzionális márka mentőmellényeit kínáljuk. 

Felfújható, keresztben hordható gyermek vagy felnőtt mentőmellények - mentőmellénytípusok 

A mentőmellény felelős azért, hogy az ember a vízen maradjon. Könnyű anyagból, általában szintetikus műanyagból vagy habból készül, megfelelően elosztva, hogy a termék felhajtóereje magas szinten legyen. Magának a mentőmellénynek is rendelkeznie kell egy merev gallérral, amely védi a fejet és a víz felett tartja. A jó mellény további jellemzői a termék élénk színei vagy a körméret beállítására és illesztésére szolgáló megfelelő mechanizmusok. A mellénytípusok között megkülönböztethetünk:  

 • Felfújható mentőmellény - speciális patron, amely megtelik levegővel, és lehetővé teszi a hatékony lebegést a vízfelszín felett (egy zsinór meghúzásával vagy automatikusan aktiválódik a vízben); 
 • Hab mentőmellény - műanyagból készült, és szerkezetéből adódóan kissé nehezebben használható; 
 • Keresztben hordható mentőmellény - ujjatlan és gallér nélküli szabás, amely alatt szabadon hordható egy külső ruhadarab. 

A gyermek mentőmellény kiválasztásakor figyeljen arra, hogy a termék rendelkezik-e speciális ágyékszíjjal, amely megakadályozza a termék lecsúszását. Leggyakrabban cipzárral vagy snap csatokkal rögzíthető, hogy megkönnyítse a szoros illeszkedést. Ezenkívül a gyermek mentőmellény a felhajtóerő helyében különbözik a felnőtt modellektől. Általában egy merev gallérban található. Ez biztosítja, hogy a gyermek a vízben maradjon. Magát a mentőmellényt is a gyermek méretéhez, magasságához és súlyához kell igazítani.  

Hogyan válassza ki az igényeinek megfelelő mentőmellényeket? 

A mentőmellény kiválasztásakor a legfontosabb paraméter a felhajtóerő. A gyermekek számára a körülbelül 40-100 N elmozdulású termékek működnek a legjobban, míg a felnőtteknek magasabb értékű mellényeket kell választaniuk. Egy ilyen mentőmellény felhajtóereje ekkor 100-150 N körül ingadozik. Ezenkívül minden mentőmellénynek rendelkeznie kell tanúsítvánnyal (CE-jelölés), amely azt jelzi, hogy a termék teljes mértékben jóváhagyott az értékesítésre, és megfelel a legfontosabb biztonsági előírásoknak.  

A mentőmellényt a saját méreteihez kell igazítani, és pontosan meg kell mérni a test körméretét, mivel a terméknek szorosan kell illeszkednie, és nem szabad csúsznia vagy csúsznia, amikor a vízbe dobják. A mentőmellényeket súly szerint is összeválogatják, ahol a nehezebb embereknek nagyobb, magasabb felhajtóerő-osztályú mellényeket javasolnak. 

Mentőmellény és a súlyunk 

A felnőtt mentőmellényt a felhasználó maximális súlyához kell méretezni, és általában a gyártó tájékoztatást ad arról, hogy egy adott súlynak milyen méretű termék felel meg. Ez azt jelenti, hogy egy adott mellényméret megfelel a felhasználó maximális súlyának. Ez egyben a termék felhajtóerő-osztályát is jelenti. A kiválasztott mellényméretnek is van egy meghatározott elmozdulási értéke. Például a felhasználó súlya 80 kg, ami egy XL-es méretű mellénynek és egy 100N felhajtóerőosztályú mellénynek felel meg. Másrészt egy 70 kg-os személy esetében (L méretű termék) a felhajtóerő már 80 N lesz. Ezek a jelölések megtalálhatók a felnőtteknek és gyermekeknek szánt Aquarius mentőmellény modelleken. 

Mikor érdemes mentőmellénnyel felszerelkezni? 

A mentőmellény alapvető felszerelés lesz a kis hajókon és más hajókon való hajózás során. Érdemes tudni, hogy az előírások szerint a hajókon (kivéve a rakparton állandóan kikötött hajókat) megfelelő számú mentőmellényt kell elhelyezni. Más veszélyhelyzetekben is használható, ha fennáll a veszély kockázata. Ha nem érzi magát magabiztosnak a vízben, vagy egyedül van - jó ötlet, hogy legyen Önnél egy. Ha gyermekével vízi sportokat űz, fontos, hogy gyermekét megfelelő mellénnyel lássa el, hogy esés esetén megvédje. A legjobb megoldás az önfelfúvódó mentőmellény, azaz egy olyan felfújható modell, amely a vízzel való érintkezéskor automatikusan aktiválja a mentőmellényt. Ez biztosítja, hogy maga a termék nem korlátozza a mozgást tevékenység közben.  

Ha a megfelelő modellt keresi, az Aquarius mentőmellény nagyszerű választás gyermekek és felnőttek számára egyaránt. A Sportanónál olyan termékekkel rendelkezünk, amelyek minden vízi helyzetben megvédik Önt. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása