Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Neoprén dzsekik és pulóverek

Neoprén kabátok és pulóverek - kiváló minőség és megbízhatóság a Sportano.hu sportáruházban

A neoprén dzsekik és pulóverek a vízisportok szerelmesei nélkülözhetetlen ruhatárelemei. A hővédelmet, kényelmet és mozgásszabadságot biztosító ruhadarabok kiváló választás amatőrök és profik számára egyaránt. Sportano.hu üzletünkben kiváló minőségű neoprén kabátokat és pulóvereket talál olyan neves márkáktól, mint a NeilPryde, Mystic, O'Neill, JOBE vagy ION.

A hőszigetelés jellemzői neoprén ruházatban

A neoprén, mint szintetikus anyag, egyedülálló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, így kiváló választás sportruházathoz, különösen vízi sportokhoz.

  • Neoprén sejtszerkezet: a neoprén egyik legfontosabb jellemzője a sejtszerkezet. A neoprén gázzal töltött zárt cellákból áll, ami könnyű és rugalmas anyaggá teszi. Ez a szerkezet lehetővé teszi egy vízréteg megtartását az anyag és a viselő bőre között, majd testhővel felmelegíti. Ennek eredményeként a hő megmarad és a hőveszteség minimálisra csökken, ami lehetővé teszi a hőkomfort fenntartását hideg körülmények között.
  • Vízálló: a neoprén kabátok és pulóverek vízállóak, ami azt jelenti, hogy nem engedik át a vizet, miközben szabadon lélegeznek. A neoprén réteg megtartja a vizet, és szárazon tartja a bőrt a további hőkomfort érdekében.
  • Szél elleni védelem: a hideg víz elleni védelem mellett a neoprén ruha hatékonyan véd a szél ellen is. A neoprén réteg szélgátként működik, csökkentve a szél által okozott hőveszteséget. Ennek köszönhetően a hideg és szeles időben vízi sportokat űzők további hővédelemben részesülhetnek.
  • Neoprén vastagsága: a neoprén ruházatban a legfontosabb paraméter az anyag vastagsága. Minél vastagabb a neoprén réteg, annál jobb a hőszigetelés. A megfelelő vastagság kiválasztása az egyéni igényektől, preferenciáktól és az időjárási viszonyoktól függ. A kabátok és pulóverek neoprén vastagsága 1 és 5 mm között változhat. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy az anyag vastagságának növelése kissé korlátozhatja a mozgás szabadságát.

Vízi sportok: neoprén kabátok és pulóverek alkalmazása

A neoprén kabátokat és pulóvereket különféle vízi sportokban használják, mint például:

  • Nyíltvízi úszás: a neoprén ruha megvédi az úszókat a hőveszteségtől és a hidegtől, így hosszabb és kényelmesebb úszásban lehet része.
  • Szörfözés, szörfözés és kiteszörf: a neoprén kabátok és pulóverek nagyszerű megoldást jelentenek a szörfösök számára, megvédik őket a széltől, a hidegtől és a deszka karcolódásától.
  • Búvárkodás és vitorlázás: a neoprén dzsekik és pulóverek elengedhetetlen ruházat a búvárok és tengerészek számára, akik hővédelmet szeretnének, mind a víz alatt, mind a felszínen.

A megfelelő neoprén vastagság kiválasztása

A neoprén kabát vagy pulóver kiválasztásakor fontos odafigyelni az anyag vastagságára. A neoprén vastagsága 1-5 mm között változik, és a felhasználó igényeitől és időjárási viszonyaitól függ. Minél vastagabb a neoprén, annál jobb a hővédelem. Aki hosszabb időt tölt hideg vízben, annak vastagabb szövet (3-5 mm) választása javasolt, melegebb körülmények között pedig vékonyabb neoprén (1-3 mm) is elegendő.

Az anyag rugalmassága és viselési kényelme

A neoprén kabátok és pulóverek elasztikus anyagból készülnek, amely tökéletes illeszkedést tesz lehetővé a testhez, miközben biztosítja a mozgás szabadságát. A neoprén rugalmassága kényelmessé teszi a dzsekik és pulóverek viselését különféle vízi tevékenységek során. Ezenkívül a neoprén ruházatot úgy tervezték, hogy csökkentse a bőr és az anyag közötti súrlódást, ami minimálisra csökkenti a súrlódás és az irritáció kockázatát.

Gyorsan száradó és praktikus megoldások

Sportruházatnál fontos, hogy az anyag gyorsan száradjon. A neoprén olyan anyag, amely lehetővé teszi a gyors száradást, ami azt jelenti, hogy a neoprén kabátok és pulóverek praktikusak és könnyen tisztán tarthatók. A gyorsan száradó ruha rendkívül fontos az edzés után gyakran átöltözõ felhasználók kényelme érdekében.

Leírás kibontása Leírás összecsukása