Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Neoprén ruházat és cipő

Neoprén ruházat és lábbeli - válassza ki a megfelelő modelleket a Sportano webáruházban 

A neoprén ruházat és lábbeli kiváló hőszigetelő tulajdonságai miatt elengedhetetlen ruhadarab, ha a vízen tartózkodik és vízi sportokban vesz részt. A neoprén olyan anyag, amely különösen a vízi tevékenységek során nyújt kényelmet. Emellett tartós és rugalmas, valamint vízálló, ezért egyre többen választják az ebből az anyagból készült professzionális ruházatot. A Sportanónál olyan márkák kiváló minőségű neoprén ruházatát és cipőit találja, mint a Billabong, Cressi, ION, JOBE, MANERA, NeilPryde, TUSA, Rip Curl vagy Quiksilver.  

Neoprén sapkák, karszalagok, kesztyűk vagy rövidnadrágok - neoprén ruházat típusai 

Az Ön igényeitől és az Ön által végzett tevékenység típusától függően olyan ruházatot válasszon, amely funkcionális és megfelel a céljának, azaz teljes hőkomfortot és viselési kényelmet biztosít. Az egyes ruhadarabok nem okozhatnak kidörzsölődést, és alkalmazkodniuk kell az uralkodó időjárási körülményekhez. A neoprén ruhadarabok közé tartoznak:  

 • neoprén dzsekik és melegítők; 
 • neoprén rövidnadrág, leggings és nadrág; 
 • neoprén ingek;  
 • neoprén maszkok; 
 • sapkák, csuklyák és neoprén sapkák; 
 • neoprén zokni; 
 • neoprén kesztyű; 
 • neoprén ruhák;  
 • neoprén szalagok; 
 • neoprén mellények; 
 • neoprén cipő. 

A neoprén ruházat és cipő kiválasztásának a tevékenység típusától vagy az uralkodó körülményektől kell függenie. Az alap a megfelelő felsőruha és fürdőruha, azaz póló, pulóver, sapka vagy lábbeli

A neoprén vastagsága - fontos paraméter a neoprén ruházat és lábbeli vásárlásakor. 

A neoprén ruházat és lábbeli kiválasztásakor figyeljen az anyag vastagságára, így a ruházati cikkeket a víz hőmérsékletéhez vagy a tevékenység típusához igazíthatja. Minél vastagabb, annál jobban véd a hideg ellen, és annál igényesebb körülmények között is használható. A vastagsági paramétert milliméterben adják meg, ahol általában egy olyan értékkel adják meg, mint például 3/2, azaz a termék törzsén 3 milliméteres, az ujjakon pedig 2 milliméteres réteggel rendelkezik. Néha a ruhadarab mellett akár 2-7 vagy 8 mm-es vastagságot is megemlítenek, ami azt jelenti, hogy az anyag általában megfelelően eloszlik az egész ruhadarabon. Ha hatékony védelmet szeretne a hideg és a víz ellen, egy 4-7 mm vastagságú szövet megfelelő lesz. Másrészt egy vékonyabb, például 2 vagy 3 mm-es ruhadarab egyszerre nyújt védelmet és mozgásszabadságot. 

Mikor érdemes neoprén ruházattal és lábbelivel felszerelkezni? 

A neoprén ruházat és lábbeli elengedhetetlen, ha vízi sportokat űz, például kitesurfing, windsurfing, SUP, kajakozás, snorkeling vagy wakeboarding. Ez megvédi Önt a hidegtől, a víz behatolásától vagy növeli a felhajtóerőt. Ezen kívül a neoprén ruházatot és cipőt használhatják azok is, akik a víz felett tartózkodnak, vagy akik snorkeleznek, azaz a víz felszíne alatt úsznak. A neoprén lehetővé teszi a test számára a megfelelő hőmérséklet fenntartását, megelőzve a hipotermiát. Rugalmasságának köszönhetően alkalmazkodik a testhez, és nem korlátozza a mozgást. Úszáskor mindenképpen kötelező ruhadarab. 

Hogyan válasszunk neoprén ruházatot? 

A neoprén ruhadarabok kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy a méret illeszkedjen a testéhez. A túl bő ruhadarab nem fog jól illeszkedni, így nem fogja teljesíteni a hő- és vízszigetelésre vonatkozó állításait. Ezzel szemben a túl szűk ruha nyomást, dörzsölődést és általános kellemetlenséget okoz úszás közben. Ha azt szeretné, hogy ruházata vagy lábbelije megfelelően megvédje a hidegtől és a víztől - válasszon vastagabb habszivacsból készült modelleket. Itt is a felhasznált anyag vastagsága alapján válassza ki a termékeket. A neoprén ruhadarabokat férfiak és nők számára egyaránt gyártják, és általában szabásuk és méretük különbözik. A szabásvonalak és színvariációk széles választéka lehetővé teszi, hogy a ruhadarabot az Ön igényeihez igazítsa. 

Hogyan válasszunk neoprén lábbelit? 

Természetesen mindenkinek, aki vízi sportokat űz vagy gyakran tartózkodik a vízen, neoprén cipővel kell felszerelkeznie. Vízszigetelést és megfelelő hőszigetelést biztosítanak, különösen hidegebb vizekben való úszáskor. A speciális, megerősített varratokkal és elemekkel ellátott konstrukció védi a lábat a víztől, nedvességtől, és megfelelő légáramlást is biztosít. Ezenkívül a lábbeli nem okoz horzsolást vagy sérülést a bőrön. A lábbelik kiválasztásakor figyelmet kell fordítani a méretre, amelyet a lábfejhez kell igazítani. Nem lehet túl kicsi, mert nyomást gyakorol, és nem lehet túl nagy sem, mert úszás közben lecsúszhat a lábról. Általában 5 mm-es neoprén cipőket választanak, amelyek valamivel vastagabbak, és ezért szorosan védik a vizet és a kopást. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása